Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

App- en extensiebeleid instellen

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je app- en extensiebeleid toepassen op meerdere apps tegelijk via de Beheerdersconsole. Je kunt bijvoorbeeld alle apps opgeven die je afgedwongen wilt installeren voor gebruikers of wilt vastzetten op de Chrome-taakbalk van gebruikers.

Voordat je begint

• Als je instellingen wilt definiëren voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.
  • Als je wilt dat instellingen gelden voor gebruikers van de Chrome-browser op Windows-, Mac- of Linux-computers, zet je Chrome-beheer aan voor de organisatie-eenheid waar de gebruikers bij horen. Zie Chrome-browserbeheer aanzetten.
  • Er is een limiet van 500 voor het totale aantal apps maal het aantal groepen.

Alles openen  |  Alles sluiten

App-beleid instellen

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

App- of extensiebeleid instellen (belangrijkste stappen)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  6. Stel het app- en extensiebeleid in dat je wilt wijzigen. Zie Meer informatie over elke instelling hieronder.
  7. Klik op Opslaan.

Meer informatie over elke instelling

Android-apps op Chrome-apparaten

Standaard mogen gebruikers in deze organisatie-eenheid geen Google Play- of Android-apps installeren op apparaten. Als je gebruikers toegang wilt geven tot de goedgekeurde apps in de Google Play Store op hun ChromeOS-apparaat, selecteer je Gebruikers toestaan Android-apps te installeren.

Android-apps op niet-aangesloten apparaten

Je kunt kiezen of gebruikers Android-apps mogen gebruiken op ChromeOS-apparaten die niet worden beheerd door je organisatie.

Opmerking: Instellingen die de toegang bepalen van gebruikers tot apps in de Google Play Store, waaronder Android-apps op Chrome-apparaten en Android-apps voor niet-aangesloten gebruikers, hebben voorrang op deze instelling.

Toegestane soorten apps en extensies

Hiermee kun je voorkomen dat gebruikers bepaalde soorten apps installeren door het vinkje voor dat type app weg te halen.

Soorten apps:

Installatiebronnen voor apps en extensies

Hiermee kun je opgeven welke URL's extensies, apps en thema's mogen installeren. Als bijvoorbeeld een URL waar je een crx-bestand hebt, overeenkomt met de lijst, verschijnt er een Chrome-installatieprompt als de gebruiker op de URL klikt. Plaats één URL-patroon op elke regel. Zie de Chrome-site voor ontwikkelaars voor voorbeelden.

Dit beleid geldt niet voor Android-apps die worden uitgevoerd op ChromeOS. Zie Android-apps op ChromeOS-apparaten gebruiken voor informatie over het instellen van beleid voor Android-apps op ChromeOS-apparaten waarop deze apps worden ondersteund.

Onveilig verpakte extensies toestaan

Niet ondersteund in Chrome-versie 78 of hoger

Hiermee kun je kiezen of je onveilig verpakte extensies wilt toestaan.

Externe extensies

Hiermee kun je voorkomen dat externe extensies worden geïnstalleerd. Een externe extensie is een extensie die niet wordt geïnstalleerd via de Chrome Web Store.

Rechten en URL's

Je kunt deze instelling op 2 manieren gebruiken:

Het installeren van bepaalde typen extensies blokkeren

Hiermee voorkom je dat gebruikers extensies uitvoeren waarvoor bepaalde rechten zijn vereist die niet worden toegestaan door je organisatie-eenheid.

Zie Apps en extensies blokkeren op basis van rechten voor meer informatie.

Voorkomen dat apps webpagina's aanpassen

Bepaal of apps of extensies in het algemeen de webpagina's kunnen aanpassen die je opgeeft.

Zie Voorkomen dat Chrome-extensies webpagina's aanpassen voor meer informatie.

• Runtime geblokkeerd voor hosts: URL's van pagina's die apps niet mogen wijzigen.
  • Runtime toegestaan voor hosts: URL's van pagina's die apps wel mogen wijzigen. Deze toegang geldt zelfs als de pagina's ook onder 'Geblokkeerde URL's' staan.
Chrome Web Store-app-icoon

Hiermee bepaal je of gebruikers de Chrome Web Store-app kunnen zien in de launcher op ChromeOS-apparaten en op de pagina 'Nieuw tabblad'.

Homepage Chrome Web Store

Je kunt de homepage van de Chrome Web Store voor je gebruikers wijzigen in een aangepaste homepage die wordt weergegeven als ze zijn ingelogd. Je kunt ook apps en extensies voor je domein aanbevelen in een eigen verzameling in de Chrome Web Store.

Rechten voor Chrome Web Store

Kies Gebruikers toestaan privé-apps die beperkt zijn tot je domein te publiceren in de Chrome Web Store om gebruikers toe te staan privé-apps die beperkt zijn tot je domein te publiceren in de Chrome Web Store. Vervolgens wordt er een optie weergegeven waarmee je kunt toestaan of voorkomen dat gebruikers privé-apps publiceren als de domeinnaam van de launch_web_url of app_url van de app geen eigendom van je organisatie is.

Gerelateerde onderwerpen: Een Chrome-appverzameling maken en Aangepaste Chrome-apps en -extensies maken en publiceren.

Ongepubliceerde extensies in de Chrome Web Store

Dit beleid geldt alleen voor extensies die zijn geïnstalleerd en geüpdatet via de Chrome Web Store. Dit beleid geldt niet voor extensies van buiten de Chrome Web Store die zelf worden gehost of lokaal zijn geïnstalleerd via de opdrachtregelschakelaar of de ontwikkelaarsmodus. Afgedwongen geïnstalleerde extensies en extensies met vastgezette versies zijn ook uitgesloten.

Hiermee bepaal je of extensies in de Chrome Web Store waarvan de publicatie ongedaan is gemaakt, beschikbaar zijn in de Chrome-browser. Extensies waarvan de publicatie ongedaan is gemaakt in de Chrome Web Store, zijn standaard toegestaan. Als je extensies waarvan de publicatie ongedaan is gemaakt wilt uitzetten, selecteer je Niet-gepubliceerde extensies uitzetten.

Ondersteuning voor Chrome-apps uitbreiden

Chrome-apps zijn beëindigd op Microsoft Windows, macOS en Linux.

De standaardinstelling Chrome-apps kunnen worden uitgevoerd in Windows, Mac en Linux betekent dat Chrome-apps kunnen worden uitgevoerd op deze platforms, tot de datum waarop de support op alle platforms wordt verwijderd.

Als je de andere optie selecteert, worden Chrome-apps mogelijk niet toegestaan, afhankelijk van de status van de uitrol van de beëindiging.

Chrome-apps die door beleid afgedwongen worden geïnstalleerd, zijn toegestaan, ongeacht de optie die je kiest.

Android-rapporten voor gebruikers en apparaten

Met de rapportagetool in de Beheerdersconsole kun je controleren of apps zijn geïnstalleerd of dat de installatie ervan is mislukt voor gebruikers en apparaten in je netwerk.

Zie Afgedwongen installaties van Android-apps controleren voor installatiegegevens.

Opmerking: In het rapport staat alleen informatie over beheerde gebruikers die beheerde ChromeOS-apparaten gebruiken waarop Managed Google Play wordt ondersteund.

Apps herstellen bij opstarten

Kies of alle apps die werden uitgevoerd toen de gebruiker de laatste keer uitlogde aan het begin van een sessie worden geopend.

Als de optie Alle apps en app-vensters herstellen is geselecteerd, geldt de instelling Te laden pagina's bij opstarten alleen als een gebruiker voor het eerst een nieuwe sessie start op een nieuw apparaat of als sessies kortstondig zijn. Zie Te laden pagina's bij opstarten voor meer informatie.

Selecteer een van de volgende opties:

• Alle apps en app-vensters herstellen (standaard): Apps en app-vensters worden wel of niet hersteld bij het opstarten, afhankelijk van de optie die je selecteert bij Selecteer het gewenste gedrag.
  • Alleen de Chrome-browser herstellen: Alleen browservensters worden automatisch hersteld.
Instellingen Resultaat

Alle apps en app-vensters herstellen
+
Altijd herstellen

Apps en app-vensters worden altijd hersteld.
Alle apps en app-vensters herstellen
+
Altijd vragen aan gebruiker

De gebruiker wordt gevraagd of de apps en app-vensters moeten worden hersteld.

Alle apps en app-vensters herstellen
+
Niet herstellen
Apps en app-vensters worden nooit hersteld.
Alleen de Chrome-browser herstellen Wanneer je deze optie selecteert, wordt de browser elke keer geopend wanneer de gebruiker inlogt, afhankelijk van de optie die is ingesteld in de instelling Te laden pagina's bij opstarten.

Ghost-vensters in Android

Hiermee kun je kiezen of ghost-vensters moeten worden gemaakt als Android-apps worden hersteld na een crash of opnieuw opstarten.

Ghost-vensters zijn een voorbeeld van Android-apps die nog worden geladen. De gebruiker ziet dat een app snel beschikbaar is en hoeft de app niet handmatig te zoeken en te starten.

Apps maken vastzetten

Op de ChromeOS-apparaten van je gebruikers bevat de Launcher vooraf geïnstalleerde creativiteitsapps. Deze apps omvatten Camera, Canvas, Galerij en Screencast. Gebruik deze instelling om aan te geven welke van die apps je op de plank wilt vastzetten op apparaten. Gebruikers kunnen deze niet losmaken.

Voor Education-klanten worden Canvas en Screencast standaard vastgezet op de plank. Anders worden geen van de creativiteitsapps die vooraf zijn geïnstalleerd in de Launcher vastgezet op de plank.

Check het beleid voor PinnedLauncherApps voor meer informatie over hoe je apps kunt vastzetten in de Launcher.

Blokkeerlijst voor installatietypen van extensies

Specificeert installatietypen voor extensies die niet zijn toegestaan. Als je Opdrachtregel selecteert, kan de Chrome-browser geen extensies laden via de opdrachtregel.