Canviar el fons de pantalla i l'estalvi de pantalla

Podeu adaptar Chromebook als vostres gustos amb un fons de pantalla personalitzat per a l'escriptori.

Important: si utilitzeu Chromebook a la feina o al centre educatiu, és possible que l'administrador no us permeti canviar el fons de pantalla. En aquest cas, contacteu amb el vostre administrador per obtenir més ajuda.

Triar un fons de pantalla

1. Feu clic amb el botó dret a l'escriptori.
  2. Seleccioneu Estableix l'estil i el fons de pantalla.
  3. Seleccioneu Fons de pantalla.
  4. Seleccioneu una de les imatges per establir-la com a fons de pantalla. També podeu seleccionar que el fons de pantalla canviï cada dia o s'actualitzi.
    • Per triar un fons de pantalla amb un tema clar o fosc, seleccioneu Lluminositat.
    • Per definir un fons de pantalla personalitzat amb una imatge baixada al Chromebook, seleccioneu Les meves imatges.
    • Per utilitzar una foto personal desada a Google Fotos, seleccioneu Google Fotos.

Consells:

• Si seleccioneu una imatge d'un àlbum compartit, les altres persones podran continuar afegint o editant fotos a l'àlbum mentre l'àlbum s'utilitza per als fons de pantalla.
  • També podeu utilitzar fons de pantalla que canviïn per concordar amb l'hora a Chromebook Plus. Obteniu més informació sobre Chromebook Plus.
Utilitzar la IA per crear un fons de pantalla propi

Important: de moment, aquesta funció només està disponible per a Chromebook Plus.

Podeu utilitzar la IA per crear fons de pantalla propis per al vostre Chromebook.

1. Al Chromebook, feu clic amb el botó dret a la pantalla d'inici.
  2. Seleccioneu Estableix l'estil i el fons de pantallai, a continuació, Fons de pantalla.
  3. A "Exclusiu per a Chromebook Plus", seleccioneu Crea amb IA.
  4. Seleccioneu un tema.
  5. Feu clic a les paraules subratllades per canviar la vostra preferència.
  6. Seleccioneu una de les opcions següents:
    • Inspira'm: per generar opcions aleatòries.
    • Crea: per utilitzar les opcions que hàgiu triat.

Consell: les imatges que heu utilitzat més recentment estan disponibles a l'espai "Crea amb IA".

Personalitzar les funcions d'èmfasi del fons de pantalla
Per crear temes únics per al vostre dispositiu, podeu personalitzar els colors d'èmfasi perquè s'adaptin als fons de pantalla. Els colors d'èmfasi també s'ajusten als modes clar i fosc.
  1. Feu clic amb el botó dret a l'escriptori.
  2. Seleccioneu Estableix l'estil i el fons de pantalla.
  3. A "Colors d'èmfasi", activeu o desactiveu l'opció Utilitza conjunts de colors que encaixin amb el teu fons de pantalla.
  4. Seleccioneu una de les paletes de colors.
Utilitzar el mateix fons de pantalla en diversos Chromebooks
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Comptes", seleccioneu Sincronització i serveis de Google.
  4. Seleccioneu Gestiona què sincronitzes.
  5. Seleccioneu el que voleu que se sincronitzi. Per utilitzar la mateixa configuració, inclòs el fons de pantalla, en tots els Chromebooks en què inicieu la sessió, activeu Sincronitza-ho tot.
Canviar l'estalvi de pantalla
Important: els comptes de centre educatiu i de treball no poden accedir a l'opció d'estalvi de pantalla.
  1. Feu clic amb el botó dret a l'escriptori.
  2. Seleccioneu Estableix l'estil i el fons de pantalla.
  3. Seleccioneu Estalvi de pantalla.
  4. Per activar l'estalvi de pantalla, a la dreta, seleccioneu l'interruptor.
  5. A "Animació de l'estalvi de pantalla", seleccioneu Sent la brisa o Flota perquè les fotos es mostrin i s'animin dins de marcs simulats.
  6. Per triar un àlbum com a estalvi de pantalla, seleccioneu Google Fotos o Galeria d'art.

Consells:

• Per estalviar bateria, l'estalvi de pantalla només funciona quan el dispositiu s'està carregant. L'estalvi de pantalla s'executarà durant el temps que hàgiu seleccionat i el Chromebook no passarà al mode de repòs durant aquest temps.
  • Si seleccioneu una imatge d'un àlbum compartit, les altres persones encara podran afegir o editar fotos a l'àlbum mentre l'àlbum s'utilitzi per als estalvis de pantalla.
  • Cadascun dels fons de pantalla De l'alba a la foscor de Chromebook Plus inclou el seu propi estalvi de pantalla vinculat, el qual es mostra animat durant tot el dia.
    • Si seleccioneu la font de la imatge, podeu triar entre dos estalvis de pantalla.
Triar la durada de l'estalvi de pantalla

Podeu decidir durant quant de temps voleu que es mostri l'estalvi de pantalla abans que l'ordinador entri en mode de repòs.

1. Feu clic amb el botó dret a l'escriptori.
  2. Seleccioneu Estableix l'estil i el fons de pantalla i, a continuació, Estalvi de pantalla.
  3. Activeu l'estalvi de pantalla.
  4. Per establir durant quant de temps s'executa l'estalvi de pantalla mentre el dispositiu es carrega, seleccioneu el temps de presentació que preferiu del menú desplegable:
    • 5 minuts
    • 10 minuts
    • 30 minuts
    • 1 hora
    • Sempre: és l'opció predeterminada.

Solucionar problemes en canviar de fons de pantalla

Si teniu problemes per establir el fons de pantalla, comproveu que el format de la imatge sigui compatible (.png o .jpg).

Si utilitzeu Chromebook a la feina o a l'escola, és possible que l'administrador no us permeti canviar el fons de pantalla. En aquest cas, contacteu amb el vostre administrador per obtenir més ajuda.