Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Beveiligingsbeleid en privacybeleid

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wilt u de gegevensbeveiliging voor uw ChromeOS-apparaten verbeteren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Dit zijn slechts enkele van de beleidsregels die je kunt afdwingen om de privacy- en gegevensbeveiliging van je Chrome-gebruikers te beschermen. Bekijk de beleidsregels hieronder. Klik vervolgens op de links om de beleidsregels vanaf je gewenste platform af te dwingen.

Bekijk Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer als je dit voor de eerste keer doet.

Chrome-beveiligingsbeleid

Met dit beleid kun je je gebruikers en hun gegevens beschermen tegen schadelijke software of andere bedreigingen.

Beschrijving van het beleid Stappen voor je platform
Het gebruik van Chrome Remote Desktop beheren.   Windows Mac

Gebruikers dwingen om in te loggen op hun beheerde account voordat ze de Chrome-browser kunnen gebruiken op beheerde computers.

Hiermee wordt het beleid afgedwongen dat je in de Google Beheerdersconsole instelt.

Windows Mac
Voorkomen dat gebruikers potentieel schadelijke bestanden downloaden door waarschuwingen van Google Safe Browsing af te dwingen.   Windows Mac Linux
Gebruikers beschermen tegen niet-vertrouwde sites door site-isolatie aan te zetten. Beheerdersconsole Windows Mac Linux
Instellen welke sites gebruikers wel en niet kunnen bezoeken. Beheerdersconsole Windows Mac Linux

Chrome-privacybeleid

Je kunt dit beleid uitschakelen om te voorkomen dat gegevens die je gebruikers in Chrome invoeren, naar Google worden gestuurd.

Formulieren automatisch invullen

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome gegevens opslaat die gebruikers invoeren in formulieren, zoals namen, adressen en telefoonnummers.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danFormulieren automatisch invullen
  • Groepsbeleid voor Windows: Automatisch invullen aanzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: AutoFillEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: AutoFillEnabled

Google Translate

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome aanbiedt pagina's te vertalen in talen die niet zijn opgegeven in de taalinstellingen van een gebruiker.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danGoogle Translate
  • Groepsbeleid voor Windows: Translate aanzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: TranslateEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: TranslateEnabled

Rapportage van statistieken

Zet dit beleid uit als je niet wilt dat Chrome gebruiksstatistieken, crashrapporten en andere diagnostische gegevens naar Google stuurt.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danApparaaten danStatistieken anoniem melden
  • Groepsbeleid voor Windows: Rapportage van gebruiks- en crashgegevens aanzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: MetricsReportingEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: MetricsReportingEnabled

Wachtwoordbeheer

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome wachtwoorden van gebruikers opslaat.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danWachtwoordmanager
  • Groepsbeleid voor Windows: Opslaan van wachtwoorden in Wachtwoordmanager aanzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: Password ManagerEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: PasswordManagerEnabled

Zoeksuggesties

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome een voorspellingsservice gebruikt om webadressen of zoektermen aan te vullen wanneer gebruikers in de adresbalk typen.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danSearch Suggest
  • Groepsbeleid voor Windows: Zoeksuggesties aanzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SearchSuggestEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: SearchSuggestEnabled

Spellingcontrole

Zet dit beleid als je niet wilt dat Chrome de online spellingcontrole van Google gebruikt om spellingcorrecties voor te stellen op beheerde apparaten.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danService voor spellingcontrole
  • Groepsbeleid voor Windows: Webservice voor spellingcontrole aan- of uitzetten
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SpellCheckServiceEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: SpellCheckServiceEnabled