Beveiligingsbeleid en privacybeleid

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Dit zijn slechts enkele van de beleidsregels die je kunt afdwingen om de privacy- en gegevensbeveiliging van je Chrome-gebruikers te beschermen. Bekijk de beleidsregels hieronder. Klik vervolgens op de links om de beleidsregels vanaf je gewenste platform af te dwingen.

Bekijk Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer als je dit voor de eerste keer doet.

Chrome-beveiligingsbeleid

Met dit beleid kun je je gebruikers en hun gegevens beschermen tegen schadelijke software of andere bedreigingen.

Beschrijving van het beleid Stappen voor je platform
Het gebruik van Chrome Remote Desktop beheren.   Windows Mac

Gebruikers dwingen om in te loggen op hun bedrijfsaccount voordat ze de Chrome-browser kunnen gebruiken op beheerde computers.

Hiermee wordt het beleid afgedwongen dat je in de Google Beheerdersconsole instelt.

Windows Mac
Voorkomen dat gebruikers potentieel schadelijke bestanden downloaden door waarschuwingen van Google Safe Browsing af te dwingen.   Windows Mac Linux
Gebruikers beschermen tegen niet-vertrouwde sites door site-isolatie in te schakelen. Beheerdersconsole Windows Mac Linux
Sites die gebruikers kunnen bezoeken op een toelatingslijst of blokkeringslijst zetten. Beheerdersconsole Windows Mac Linux

Chrome-privacybeleid

Je kunt dit beleid uitschakelen om te voorkomen dat gegevens die je gebruikers in Chrome invoeren, naar Google worden gestuurd.

Formulieren automatisch invullen

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome gegevens opslaat die gebruikers invoeren in formulieren, zoals namen, adressen en telefoonnummers.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danFormulieren automatisch invullen
  • Groepsbeleid voor Windows: Automatisch invullen inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: AutoFillEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: AutoFillEnabled

Google Translate

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome aanbiedt pagina's te vertalen in talen die niet zijn opgegeven in de taalinstellingen van een gebruiker.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danGoogle Translate
  • Groepsbeleid voor Windows: Translate inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: TranslateEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: TranslateEnabled

Rapportage van statistieken

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome gebruiksstatistieken, crashrapporten en andere diagnostische gegevens aan Google doorgeeft.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danApparaaten danStatistieken anoniem melden
  • Groepsbeleid voor Windows: Rapportage van gebruiks- en crashgegevens inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: MetricsReportingEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: MetricsReportingEnabled

Wachtwoordbeheer

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome wachtwoorden van gebruikers opslaat.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danWachtwoordmanager
  • Groepsbeleid voor Windows: Opslaan van wachtwoorden in Wachtwoordmanager inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: Password ManagerEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: PasswordManagerEnabled

Zoeksuggesties

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome een voorspellingsservice gebruikt om webadressen of zoektermen aan te vullen wanneer gebruikers in de adresbalk typen.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danSearch Suggest
  • Groepsbeleid voor Windows: Zoeksuggesties inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SearchSuggestEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: SearchSuggestEnabled

Spellingcontrole

Schakel dit beleid uit om te voorkomen dat Chrome de online spellingcontrole van Google gebruikt om spellingcorrecties voor te stellen op bedrijfsapparaten.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danService voor spellingcontrole
  • Groepsbeleid voor Windows: Webservice voor spellingcontrole in- of uitschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SpellCheckServiceEnabled

Beleidsdetails voor Windows, Mac en Linux: SpellCheckServiceEnabled

Google Safe Browsing, downloads en wachtwoordinstellingen configureren

Bekijk deze instructievideo voor praktische tips om Chrome OS-apparaten te vergrendelen

Configuring Google Safe Browsing, downloads and password settings

Meer beleidsregels