Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Beleid voor gebruikerservaringen

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wil je de browserinstellingen voor ChromeOS aanpassen? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Hier volgen slechts enkele van de beleidsregels die je kunt gebruiken om de browsefunctionaliteit voor je Chrome-gebruikers aan te passen.

Begin je net? Zie Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer.

Chrome-beleid voor gebruikerservaringen

Neem het beleid hieronder door. Klik vervolgens op de links om de beleidsregels vanaf je gewenste platform af te dwingen.

Knop Home weergeven

Schakel dit beleid in om de knop Home weer te geven op de werkbalk van Chrome-browsers of Chrome-apparaten. Als je op de knop Home klikt, wordt de standaard homepage geopend (zie hieronder).

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danKnop 'Homepage'
  • Groepsbeleid van Windows: Knop 'Homepage' in de werkbalk weergeven
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: ShowHomeButton

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: ShowHomeButton

Een standaard homepage instellen

Schakel dit beleid in om de homepage in te stellen die wordt geopend als gebruikers in de Chrome-browser of op Chrome-apparaten op de Startknop klikken.

Voorbeeld:https://www.example.com

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danHomepage
  • Groepsbeleid van Windows: De homepage-URL configureren
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: HomePageLocation

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: HomePageLocation

Homepage-URL openen op nieuwe tabbladen

Schakel dit beleid in om een specifieke pagina (zoals je homepage) te laten weergeven wanneer een nieuw tabblad wordt geopend.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danPagina 'Nieuw tabblad'
  • Groepsbeleid voor Windows: De URL van de pagina 'Nieuw tabblad' configureren
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: NewTabPageLocation

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: NewTabPageLocation

Standaard zoekmachine instellen op Google

Schakel dit beleid in om google.com als zoekmachine te gebruiken als gebruikers in de adresbalk bovenaan een Chrome-venster typen.

Afdwingen via:

• Beheerdersconsole: Chromeen danInstellingenen danGebruikers en browsersen danOmnibox-zoekmachine
  • Groepsbeleid voor Windows: Standaardzoekmachine (map)
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: Verschillende beleidsregels

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux:

Achtergrond van ChromeOS-apparaten aanpassen

Alleen van toepassing op Chromebooks en andere apparaten met ChromeOS.

Upload een aangepaste afbeelding die je als achtergrond op het inlogscherm en het bureaublad van gebruikers wilt weergeven.

Afdwingen via:

De spellingcontrole aan- of uitzetten

Schakel dit beleid in om gebruikers de spellingcontrole te laten gebruiken.

Afdwingen via:

• Groepsbeleid voor Windows: Spellingcontrole inschakelen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SpellcheckEnabled

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: SpellcheckEnabled

Talen voor de spellingcontrole in- of uitschakelen

Schakel het beleid SpellcheckLanguage in om gebruikers toe te staan een taal te kiezen voor de spellingcontrole.

Afdwingen via:

• Groepsbeleid voor Windows: Inschakelen van spellingcontrole voor talen afdwingen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SpellcheckLanguage

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguage

Schakel het beleid SpellcheckLanguageBlocklist in als je niet wilt dat gebruikers een taal kunnen kiezen voor de spellingcontrole.

Afdwingen via:

• Groepsbeleid voor Windows: Uitschakelen van spellingcontrole voor talen afdwingen
  • Voorkeursnaam voor Mac/Linux: SpellcheckLanguageBlocklist

Beleidsdetails voor Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguageBlocklist

Meer beleid