Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Flytta en ChromeOS-enhet till en organisationsenhet

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

När du registrerar ChromeOS-enheter i Googles administratörskonsol placeras de automatiskt i organisationsenheten på toppnivå. Om du vill tillämpa olika inställningar på en uppsättning ChromeOS-enheter placerar du dem i en egen organisationsenhet, under organisationsenheten på toppnivå. Du kan sedan tillämpa inställningar på enbart enheter i organisationsenheten.

Läs Lägga till en organisationsenhet innan du flyttar dina enheter.

Flytta en ChromeOS-enhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Klicka på organisationsenheten som enheten finns i till vänster.
    Tips! Om du inte vet vilken organisationsenhet en enhet finns i kan du söka efter enhetens serienummer eller användare. Mer information finns i Söka efter enheter.
  4. Markera rutan bredvid den enhet du vill flytta.
  5. Högst upp klickar du på Flytta.
  6. Välj organisationen som du vill flytta enheten till.
  7. Klicka på Flytta.

Hantera organisationsenheter

Läs om hur du skapar och hanterar organisationsenheter för ChromeOS-enheterna.

Chrome Enterprise: How to manage organizational units

Relaterade ämnen