Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Een ChromeOS-apparaat naar een organisatie-eenheid verplaatsen

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als je ChromeOS-apparaten inschrijft in de Google Beheerdersconsole, worden ze automatisch in de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geplaatst. Als je verschillende instellingen wilt toepassen op een groep ChromeOS-apparaten, plaats je deze in een eigen organisatie-eenheid, onder de organisatie-eenheid op het hoogste niveau. Je kunt dan instellingen toepassen op alleen apparaten in die organisatie-eenheid.

Zie Een organisatie-eenheid toevoegen voordat je de apparaten verplaatst.

Een ChromeOS-apparaat verplaatsen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApparaten.
  3. Klik links op de organisatie-eenheid waarin het apparaat zich bevindt.
    Tip: Als je niet weet in welke organisatie-eenheid een apparaat zich bevindt, kun je zoeken op het serienummer of de gebruiker van het apparaat. Zie Apparaten zoeken voor meer informatie.
  4. Vink het vakje aan naast het apparaat dat je wilt verplaatsen.
  5. Klik bovenaan op Verplaatsen.
  6. Kies de organisatie-eenheid waarnaar je het apparaat wilt verplaatsen.
  7. Klik op Verplaatsen.

Organisatie-eenheden beheren

Bekijk hoe je organisatie-eenheden maakt en beheert voor je ChromeOS-apparaten.

Chrome Enterprise: How to manage organizational units