Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Meldingen van de Chrome Management Telemetry API gebruiken

Voor beheerders of externe partners die de Chrome Management Telemetry API gebruiken.

Als Chrome-beheerder kun je de Chrome Management Telemetry API gebruiken om de werking en status van ChromeOS-apparaten te controleren. Zo kun je hoofdoorzaken analyseren en problemen oplossen.

Met meldingen van de Chrome Management Telemetry API kun je je abonneren op Telemetry API-gebeurtenismeldingen en deze krijgen via Google Cloud Pub/Sub.

Zie Chrome Management Telemetry API voor meer informatie.

Google Cloud Pub/Sub

Met Google Cloud Pub/Sub kun je een systeem van producenten en consumenten van gebeurtenissen maken, die uitgevers en abonnees worden genoemd. Dit systeem streamt pipelines voor analyses en gegevensintegratie om gegevens te krijgen en te distribueren.

Uitgevers communiceren asynchroon met abonnees door gebeurtenissen uit te zenden. Ze sturen gebeurtenissen naar de Pub/Sub-service, ongeacht hoe of wanneer deze gebeurtenissen worden verwerkt. Pub/Sub levert de gebeurtenissen vervolgens aan alle services waarvoor ze nodig zijn. Pub/Sub hoeft niet te wachten tot abonnees de gegevens hebben gekregen en dit vergroot de flexibiliteit van het systeem.

Voordat u begint

Voordat je de meldingen van de Chrome Management Telemetry API aan Google Cloud Pub/Sub kunt koppelen, zorg je voor het volgende:

Stap 1: Meldingen van Chrome Management Telemetry aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Gebruikers- en apparaatrapporten.
  5. Klik op Telemetrie van het apparaat melden.
  6. Selecteer Alle telemetrierapporten aanzetten.
  7. Klik op Opslaan.

Als je telemetrierapporten hebt aangezet, kun je een abonnement maken voor verschillende typen gebeurtenissen die plaatsvinden op de ChromeOS-apparaten in de organisatie. Meldingen van deze gebeurtenissen worden vervolgens naar het ingestelde Pub/Sub-onderwerp gestuurd.

Stap 2: Een Pub/Sub-onderwerp maken in een Google Cloud-project

Zie Integrate Google Cloud Pub/Sub with Chrome browser in Chrome Browser Cloud Management (Google Cloud Pub/Sub integreren met de Chrome-browser in Cloudbeheer voor de Chrome-browser) voor meer informatie.

1. Log in bij Google Cloud Platform.
  2. Ga in het gedeelte Pub/Sub naar de pagina Onderwerpen.
  3. Selecteer een bestaand onderwerp of klik op Onderwerp maken.
  4. Voer een Onderwerp-ID in en klik op Onderwerp maken.
  5. Selecteer het onderwerp dat je hebt gemaakt om de gebeurtenissen van Chrome te krijgen.
  6. Klik onder Rechten op Lid toevoegen.
  7. Voer onder Nieuwe hoofdaccounts de waarde cloud-pub-sub-publisher@chrome-reporting.iam.gserviceaccount.com in.
    Dit is het account dat de Google-server gebruikt om de Publish API van het Pub/Sub-onderwerp aan te roepen. Het onderwerp moet publicatierechten geven voor dit account.
  8. Selecteer bij Rol de optie Pub/Sub-uitgever.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Kopieer het volledige pad van je onderwerp en sla dit op voor de volgende stappen in de Beheerdersconsole.

Stap 3: Het Pub/Sub-onderwerp registreren en meldingsconfiguraties maken

Als je meldingsconfiguraties wilt maken, moet je de Chrome Management Telemetry API aanroepen. Via de volgende links vind je de aanvullende informatie die je nodig hebt.

• Bekijk deze algemene handleiding voor meer informatie over hoe je toegang krijgt tot de Chrome Management Telemetry API.
  • Bekijk hier hoe je een meldingsconfiguratie maakt. Je kunt de API voor Telemetry-meldingen aanroepen en meldingsconfiguraties maken door een POST-verzoek te sturen.
    • Vervang in de hoofdtekst google_cloud_pubsub_topic door het onderwerp.
      Als je bijvoorbeeld gebeurtenismeldingen wilt instellen voor meldingen die zijn toegevoegd en verwijderd via USB, stel je het volgende in:

{

"google_cloud_pubsub_topic": "projecten/je-project/onderwerpen/je-onderwerp",

"filter": {

"telemetry_event_notification_filter": {

"event_types": [

"USB_ADDED",

"USB_REMOVED"

]

}

}

}

Stap 4: Meldingen krijgen van de Chrome Management Telemetry API

Je kunt op de volgende manieren meldingen krijgen: