Google Chat-meldingen aan- of uitzetten

Meldingen worden weergegeven op de apparaten die u het meest recent heeft gebruikt. Als u niet actief bent in Chat, worden meldingen weergegeven op alle apparaten die zijn ingelogd op uw Google-account.

U krijgt automatisch meldingen als u een bericht maakt of erop reageert of als u wordt @vermeld.

U kunt automatische meldingen uitzetten of uw meldingen aanpassen per:

• Apparaat
  • Gesprek
  • Ruimte
  • Gespreksthread

U kunt meldingen aanpassen in het product dat u gebruikt, zoals Google Chat of Gmail. U kunt e-mailherinneringen instellen voor berichten die u langer dan 12 uur niet heeft gelezen.

Tip: Als u meerdere Google-accounts heeft, kunt u voor elk account verschillende meldingsinstellingen instellen.

Google Chat-meldingen aan- of uitzetten

Meldingen aanzetten

Meldingen aanzetten in Google Chat

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Als u meldingen voor Google Chat-berichten wilt aanzetten, vinkt u het selectievakje aan naast Chatmeldingen toestaan.
Tip: Als u e-mailmeldingen voor ongelezen berichten wilt aan- of uitzetten, selecteert u onder E-mailmeldingen de optie Alleen @vermeldingen en privéchats of Uit.

Checken of meldingen aanstaan

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen
  3. Klik onder Bureaubladmeldingen op Voorbeeld bekijken.
  4. Als er geen voorbeeldmelding wordt getoond:

Meldingen aanzetten in Gmail

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Meet en chatten.
  4. Klik onder Instellingen voor chatmeldingen op Chatinstellingen beheren.
  5. Als u meldingen voor Google Chat-berichten wilt aanzetten, vinkt u het selectievakje aan naast Chatmeldingen toestaan.

Checken of meldingen aanstaan

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Meet en chatten.
  4. Klik naast Instellingen voor chatmeldingen op Chatinstellingen beheren.
  5. Klik onder Bureaubladmeldingen op Voorbeeld bekijken.
  6. Als er geen voorbeeldmelding wordt getoond:

Meldingen uitzetten

Meldingen uitzetten in Google Chat

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Als u meldingen voor Google Chat-berichten wilt uitzetten, gaat u naar Bureaubladmeldingen en vinkt u het selectievakje naast Chatmeldingen toestaan uit.
Tip: Als u meldingen tijdelijk wilt verbergen, stelt u uw status in op Niet storen.

Google Chat-meldingen uitzetten in Gmail

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Meet en chatten.
  4. Klik naast Instellingen voor chatmeldingen op Chatinstellingen beheren.
  5. Als u meldingen voor Google Chat-berichten wilt uitzetten, gaat u naar Bureaubladmeldingen en vinkt u het selectievakje naast Chatmeldingen toestaan uit.
Tip: Als u meldingen tijdelijk wilt verbergen, stelt u uw status in op Niet storen.

Google Chat-meldingen aanpassen

Meldingen aanpassen voor een ruimte die is gegroepeerd op onderwerp of groepsgesprek
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer de gespreksdeelnemers of naam van de ruimte.
  3. Klik bovenaan, naast de gespreksdeelnemers of naam van de ruimte, op de pijl-omlaag Down arrow icon of op Meer opties Meer en dan Meldingen.
  4. Kies een optie:
    • Altijd melden: Krijg pushmeldingen en een meldingsstipje voor alle nieuwe berichten.
    • Minder melden: Krijg pushmeldingen en een meldingsstipje als u wordt @vermeld, als er een nieuw bericht is voor een onderwerp dat u volgt of als iemand in het gesprek @all gebruikt.
      • Voor ruimtes die zijn gegroepeerd op onderwerp: Als u een melding wilt krijgen als iemand een nieuw onderwerp start, vinkt u het vakje aan naast Ook melden voor het eerste bericht van nieuwe onderwerpen.
    • Meldingen uit:: U krijgt geen pushmeldingen, maar voor @vermeldingen en @all krijgt u nog wel een meldingsstipje.

Tip: Zelfs als u meldingen uitzet, krijgt u nog steeds een rood meldingsstipje voor @vermeldingen en privéchats.

Meldingen aanpassen voor een ruimte met een inline thread

Nadat u een thread bent gestart, kunt u aanpassen hoe en wanneer u een melding krijgt als er een nieuw bericht is. Ontdek hoe u meldingen in een ruimte aanpast.

Zo controleert of wijzigt u de instellingen voor meldingen voor een ruimte met inline threads:

1. Klik bij de naam van de ruimte op de pijl-omlaag Dropdownpijl.
  2. Selecteer Meldingen .
  3. Selecteer een optie voor meldingen:
    • Alle: Meldingen voor nieuwe berichten en reacties op threads die u volgt.
      • Tip: Dit is de standaardinstelling.
    • Gevolgd: Meldingen voor antwoorden en threads die u volgt en @vermeldingen.
    • Geen: Geen meldingen, alleen een meldingsstipje als u wordt @vermeld.

Tip: Als u een thread in een ruimte volgt, staat er een rode stip bij als er activiteit in die thread is. Het aantal ongelezen berichten staat naast elke thread in een ruimte.

De meldingen aan- of uitzetten voor een privéchat
  1. Open Google Chat op uw computer.
  2. Klik naast de privéchat op Meer opties  Meer en dan Instellingen voor meldingen.
  3. Klik op Meldingen uitzetten of Meldingen aanzetten.
  4. Optioneel: Als u niet wilt dat het gesprek vetgedrukt wordt weergegeven en naar de bovenkant van de gesprekslijst wordt verplaatst, vinkt u het vakje aan naast Gesprek negeren.

Meldingsgeluiden in Google Chat aanpassen

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Selecteer onder Meldingsgeluiden het geluid dat u wilt gebruiken voor meldingen.

Geluiden van Google Chat-meldingen aanpassen in Gmail

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Meet en chatten.
  4. Klik naast Instellingen voor chatmeldingen op Chatinstellingen beheren.
  5. Selecteer onder Meldingsgeluiden het geluid dat u wilt gebruiken voor meldingen.
Meldingen aanpassen bij inactiviteit in Gmail
Als je inactief bent in Gmail of Google Chat op je computer, worden Google Chat-meldingen naar je mobiele apparaat gestuurd in plaats van naar je computer. Je wordt standaard als inactief beschouwd op je computer als je meer dan 30 seconden inactief bent in Gmail of Google Chat op je computer, zelfs als je nog steeds actief bent in je webbrowser.
Als je een Chrome-browser gebruikt, kun je deze instelling wijzigen, zodat je alleen chatmeldingen op je mobiele apparaat krijgt als je niet meer actief bent in Chrome.
Je ziet de banner 'Onderbreek mobiele meldingen terwijl je dit apparaat gebruikt'. Klik op Doorgaan om meldingen bij inactiviteit aan te zetten.

Tip: Als u de banner niet ziet, gaat u naar de Chrome-instellingen en zet u detectie van inactiviteit aan:

1. Ga naar chrome://settings/content/idleDetection.
  2. Vink het selectievakje naast 'Sites kunnen vragen of ze mogen weten wanneer je je apparaat actief gebruikt' aan.
  3. Voeg onder Aangepast gedrag mail.google.com of chat.google.com toe aan de lijst met sites die mogen weten wanneer u uw apparaat actief gebruikt.
    • Klik op Toevoegen om de sites toe te voegen die u wilt toestaan.

Waar u meldingen ziet

Als de mobiele Google Chat-app is geopend, ziet u daar meldingen. Meldingen worden niet weergegeven:

Als de Chat-app is geopend, wordt het bericht 'Je ontvangt hier Chat-meldingen' weergegeven. Meer informatie over de zelfstandige Chat-app

Belangrijk: Je profielfoto kan worden weergegeven in de meldingen van inkomende chatberichten van jou als de ontvanger een iPhone of iPad gebruikt. Meer informatie over hoe u uw profielfoto wijzigt

Gerelateerde bronnen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.