Google Chat-meldingen aan- of uitzetten

Meldingen worden weergegeven op de apparaten die u het meest recent heeft gebruikt. Als u niet actief bent in Chat, worden meldingen weergegeven op alle apparaten die zijn ingelogd op uw Google-account.

U krijgt automatisch meldingen als u een bericht maakt of erop reageert of als u wordt @vermeld.

U kunt automatische meldingen uitzetten of uw meldingen aanpassen per:

• Apparaat
  • Gesprek
  • Ruimte
  • Gespreksthread

U kunt meldingen aanpassen in het product dat u gebruikt, zoals Google Chat of Gmail. U kunt e-mailherinneringen instellen voor berichten die u langer dan 12 uur niet heeft gelezen.

Tip: Als u meerdere Google-accounts heeft, kunt u voor elk account verschillende meldingsinstellingen instellen.

Google Chat-meldingen aan- of uitzetten

Meldingen aanzetten

Meldingen aanzetten in de Google Chat-app

1. Open de Chat-app .
  2. Tik linksboven op Menu  and then Instellingen .
  3. Zet onder Meldingen de optie Mobiele meldingen aan.

Tip: Als u geen meldingen krijgt, gaat u na of Niet storen uitstaat en of meldingen in de instellingen van uw mobiele apparaat zijn aangezet.

Google Chat-meldingen aanzetten in de Gmail-app

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Selecteer uw account.
  4. Vink onder Meldingen het selectievakje naast Chatmeldingen aan.

Tip: Als u geen meldingen krijgt, gaat u na of Niet storen uitstaat en of meldingen in de instellingen van uw mobiele apparaat zijn aangezet.

Meldingen uitzetten

Meldingen uitzetten in de Google Chat-app

1. Open de Chat-app .
  2. Tik linksboven op Menu  and then Instellingen .
  3. Zet onder Meldingen de optie Mobiele meldingen uit.

Tips:

Google Chat-meldingen uitzetten in de Gmail-app

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Selecteer uw account.
  4. Vink onder Meldingen het selectievakje naast Chatmeldingen uit.

Tips:

Google Chat-meldingen aanpassen

Meldingen aanpassen voor een ruimte die is gegroepeerd op onderwerp of groepsgesprek

1. Open de Chat-app  of Gmail-app .
  2. Tik onderaan op Chat  of Ruimtes .
  3. Tik op de naam van de ruimte of de privéchat voor een groep om een gesprek te openen.
  4. Tik bovenaan naast de ruimte of de naam van de privéchat voor een groep op de pijl-rechts Pijl-rechts.
  5. Tik op Meldingen.
  6. Selecteer een optie:
    • Altijd melden: Krijg pushmeldingen en een meldingsstipje voor alle nieuwe berichten.
    • Minder melden: Krijg pushmeldingen en een meldingsstipje als u wordt @vermeld, als een gevolgde thread een nieuw bericht krijgt of als iemand in het gesprek @all gebruikt.
      • Voor ruimtes die zijn gegroepeerd op onderwerp: Als u een melding wilt krijgen als iemand een nieuw onderwerp start, vinkt u het vakje aan naast Ook melden voor het eerste bericht van nieuwe onderwerpen.
    • Meldingen uit: U krijgt geen pushmeldingen, maar voor @vermeldingen en @all krijgt u nog wel een meldingsstipje.
Tip: Zelfs als u meldingen uitzet, krijgt u nog steeds een rood meldingsstipje voor @vermeldingen en privéchats.

Meldingen aanpassen voor een ruimte met een inline thread

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Houd uw vinger op een ruimte en dan Instellingen voor meldingen.
  3. Selecteer een optie voor meldingen:
    • Alle: Meldingen voor alle nieuwe berichten en antwoorden op threads.
      • Tip: Als u Alle selecteert, worden alle nieuwe gesprekken voor die ruimte automatisch gevolgd. Als u een gesprek wilt ontvolgen, tikt u op Actieve gesprekken en dan Je volgt.
    • Primaire gesprekken: Meldingen voor alle nieuwe hoofdgesprekken, @vermeldingen en antwoorden op threads die u volgt.
    • Voor jou: Meldingen voor @vermeldingen en antwoorden op threads die u volgt.
    • Geen: Geen meldingen, alleen een indicator voor @vermeldingen.
  4. Optioneel: Als u niet wilt dat het gesprek vetgedrukt wordt weergegeven en naar de bovenkant van de gesprekslijst wordt verplaatst, vinkt u het vakje aan naast Gesprek negeren.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Als u een thread in een ruimte volgt, staat er een rode stip bij als er activiteit in die thread is, tenzij die ruimte wordt genegeerd. Het aantal ongelezen berichten staat naast elke thread in een ruimte.

Meldingen aan- of uitzetten voor een specifieke privéchat
  1. Open de Chat-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Houd uw vinger op een privéchat.
  3. Tik op Instellingen voor meldingen.
  4. Selecteer Alle of Geen.
  5. Optioneel: Als u niet wilt dat het gesprek vetgedrukt wordt weergegeven en naar de bovenkant van de gesprekslijst wordt verplaatst, vinkt u het vakje aan naast Gesprek negeren.

Meldingsgeluiden instellen in de Google Chat-app

1. Open de Chat-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Tik onder Meldingen op Meldingsgeluid.
  4. Tik op Naar Instellingen in het venster dat wordt geopend.
  5. Tik onder Meldingscategorie op Geavanceerd  en dan Geluid.
  6. Kies op het scherm Ringtone telefoon het meldingsgeluid dat u wilt gebruiken.
Tip: Als u meldingsgeluiden wilt uitzetten, selecteert u Geen.

Geluiden voor Google Chat-meldingen instellen in de Gmail-app

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Tik op Algemene instellingen en dan Meldingen beheren en dan Chat en ruimtes en dan Geluid.
  4. Kies op het scherm Geluid het meldingsgeluid dat u wilt gebruiken.
  5. Op sommige Android-telefoons kunt u rechtsboven op Opslaan tikken om het meldingsgeluid op te slaan.

Dubbele chatmeldingen stoppen

U kunt extra chatmeldingen krijgen als u meerdere apps heeft geïnstalleerd op uw mobiele apparaat, zoals Gmail en Google Chat. Als u geen dubbele meldingen wilt krijgen, kunt u meldingen voor de Chat-app uitzetten.

Belangrijk: De instellingen kunnen per fabrikant verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meldingen en dan App-instellingen en dan Chat.
    • Als u Chat niet ziet, moet u de lijst misschien updaten om alle apps te tonen. Tik bovenaan op het dropdownmenu en dan Alle apps om de lijst te updaten.
  3. Zet Alle chatmeldingen uit.

Problemen met Google Chat-meldingen oplossen

Meerdere meldingen voorkomen

Als u dubbele mobiele meldingen uit de Gmail- en Chat-app wilt voorkomen, zet u in de instellingen van uw apparaat meldingen van de Google Chat-app uit.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan App-instellingen en dan Chat.
  3. Zet Alle chatmeldingen uit.
Tip: Ga naar Geen extra chatmeldingen krijgen voor meer informatie.

U krijgt geen meldingen

Als u geen meldingen krijgt, ga dan naar Ik krijg geen Google Chat-meldingen.

Waar u meldingen ziet

Als de mobiele Google Chat-app is geopend, ziet u daar meldingen. Meldingen worden niet weergegeven:

Als de Chat-app is geopend, wordt het bericht 'Je ontvangt hier Chat-meldingen' weergegeven. Meer informatie over de zelfstandige Chat-app

Belangrijk: Je profielfoto kan worden weergegeven in de meldingen van inkomende chatberichten van jou als de ontvanger een iPhone of iPad gebruikt. Meer informatie over hoe u uw profielfoto wijzigt

Gerelateerde bronnen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.