Tilldela administratörsbehörigheter för Google Workspace-återförsäljare

Om du är återförsäljare av Google Cloud tilldelar du användarna olika behörigheter. Mer information finns i Tilldela återförsäljarroller och behörigheter för Google Cloud.

Du kan ge användarna behörighet att återförsälja och hantera Google Workspace och andra tjänster.

Konfigurera återförsäljaradministratörer för Google Workspace

Ge användaren ett konto på Cloud Identity- eller Google Workspace-återförsäljarkontot. Tilldela sedan den fördefinierade rollen Återförsäljaradministratör eller Administratör för indirekt återförsäljare eller skapa en anpassad roll med specifika återförsäljarbehörigheter.

Om du tilldelar en användare en fördefinierad eller anpassad roll får personen inte åtkomst till organisationens Google-administratörskonsol.

Tilldela en fördefinierad roll

Om du vill ge en användare alla återförsäljarbehörigheter tilldelar du personen rollen Återförsäljaradministratör. Om du vill tillåta en användare att lägga till, visa, redigera och överföra kunder tilldelar du rollen Administratör för indirekt återförsäljare. Mer information om behörigheterna finns i Granska återförsäljarbehörigheter (längre ned på den här sidan).

Anvisningar om hur du tilldelar dessa fördefinierade roller finns i Tilldela specifika administratörsroller.

Tilldela en anpassad roll

Du kan bevilja en användare eller ditt supportteam specifika återförsäljarbehörigheter för Google Workspace. Till exempel kan du ge en användare åtkomst enbart till sidan Fakturering i Partner Sales Console. Om du vill låta en användare eller någon i supportteamet enbart använda Googles kundvårdsportal, tilldelar du behörigheten Visa kunder och få åtkomst till kundens supportärenden.

Tilldela en anpassad roll:

1. Granska återförsäljarbehörigheterna i nästa avsnitt.
  2. Skapa en anpassad administratörsroll. Anvisningar finns i Skapa, redigera och radera anpassade administratörsroller.
  3. Tilldela användaren den anpassade rollen. Anvisningar finns i Tilldela specifika administratörsroller.

Granska återförsäljarbehörigheter

Återförsäljarbehörighet Behörigheter i Partner Sales Console
Hantera återförsäljarverktyg

Behörigheten på toppnivå som ger åtkomst till alla återförsäljarfunktioner för Google Workspace och andra tjänster som använder Googles administratörskonsol.

Kunder

Inkluderar alla kundbehörigheter för följande återförsäljarbehörigheter (detaljer i den här tabellen): Lägg till kunder, Visa kunder, Redigera kunder, Överför kunder och Åtkomst till kundernas administratörskonsol och SDK.
Lägga till kunder
  • Skapa kunder.
  • Beställa Google Workspace och andra tjänster som använder administratörskonsolen.
  • Överföra en kund till ditt konto (med överföringstoken).
  • Lägga till prenumerationer för befintliga kunder.
  • Visa kundlistan och information om varje kund.
  • Visa en kunds beställningshistorik.
Visa kunder
  • Visa kundlistan och information om varje kund.
  • Visa en kunds beställningshistorik.
Redigera kunder
  • Uppdatera kunduppgifter.
  • Ändra en kunds prenumerationer.
  • Tilldela eller ta bort tilldelningen av licenser.
  • Visa en kunds beställningshistorik.
  • Visa kundlistan och information om varje kund.
Överföra kunder
  • Överföra kunden till Google-hantering (avsluta återförsäljarens relation).
  • Visa kundlistan och information om varje kund.
Öppna kundens administratörskonsol och SDK

Kräver även behörigheten Visa kunder

• Öppna kundens administratörskonsol och Google Workspace Admin SDK, en samling API:er.
  • Tilldela och ta bort tilldelning av licenser.
  • Visa en kunds beställningshistorik.
  • Visa och installera Google Workspace Marketplace-appar.
  • Visa kundlistan och information om varje kund.

Mer information finns i Få åtkomst till kundens administratörskonsol.

Få åtkomst till kundernas supportärenden Kräver även behörigheten Visa kunder

Visa och hantera kundernas supportärenden i kundvårdsportalen.

Mer information finns i Support för Google Workspace-återförsäljare.

Profil

Öppna sidan Inställningar för Partner Sales Console när du vill

• Visa och redigera den supportinformation som visas för kunder.
  • Läs och godkänn organisationens användarvillkor.

Mer information finns i Anpassa support- och köpinformation för kunder.

Fakturering
  • Öppna sidan Partner Sales Console Fakturor .
  • Ändra betalningsmetod.
  • Visa fakturor.
  • Visa och redigera sidan Support för Partner Sales Console.
Implementering Utfasad. Ger inte åtkomst eller behörighet.

Relaterade ämnen