Skapa en grym företagsprofil

Oavsett om du redan har en webbplats eller om din onlinenärvaro ligger i startgroparna kan du skapa en företagsprofil som imponerar på kunderna och hjälper dig att sticka ut från mängden.

Dela foton

Din företagsprofil är ett utmärkt ställe för dig att visa foton på ditt företag och din verksamhet. Det är mer sannolikt att företag med foton får förfrågningar om vägbeskrivningar till sin plats och klick till sina webbplatser än företag som inte har foton.

Förutom profilbilden, logotypen och bilden som ska visas först i Google Maps resultat kan du lägga upp bilder av produkter och evenemang som visar kunderna vad som pågår. Om du har en webbplats med bilder, kan du utnyttja bilderna ännu bättre genom att även lägga upp dem på din företagsprofil.

Du kan lägga till olika typer av foton i din företagsprofil:

• Logotypfoto: Hjälp dina kunder att känna igen ditt företag på Google. För företag som har lagt till grundläggande information, till exempel telefonnummer eller öppettider, visas logotypen framträdande i företagsprofilen.
  • Bakgrundsfoto: Placera ett bakgrundsfoto som speglar ditt företag högst upp i profilen. Vi kan inte garantera att bakgrundsfotot alltid visas som den första bilden från ditt företag.
  • Företagsfoton: Lägg till fler foton som framhäver sådant som kännetecknar din verksamhet för att attrahera och informera kunder.Läs mer om företagsfoton.

Fotona ska vara minst 720 pixlar breda och 720 pixlar höga i JPG- eller PNG-filformat. Läs mer om foton.

Gör det nu: Lägg till foton i din profil

Du kan lägga till foton eller videor från ditt skyltfönster eller dina produkter och tjänster. Läs om hur du hanterar dina foton och videor.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Marknadsföroch sedan Foto.
    • Tips! Du kan välja Lägg till foto och sedan Foto i Google sök på datorn.
  3. Välj och lägg till ditt foto.

Lägg till produkter i din företagsprofil med Pointy

Kvalificerade återförsäljare kan använda Pointy från Google för att enkelt lägga till butiksprodukter i företagsprofilen. Pointy är tillgängligt för återförsäljare i USA, Kanada, Förenade kungariket och Irland. Läs mer om hur du lägger till produkter med Pointy.

Tips! Du kan också lägga till produkter manuellt i din företagsprofil med hjälp av produktredigeraren. Läs om hur du lägger till produkter i din profil med produktredigeraren

Svara på kundrecensioner

Kunderna kan lägga upp recensioner av ditt företag i din företagsprofil. Rekommendationer är ett utmärkt sätt att få nya kunder, och genom onlinerecensioner kan du använda denna värdefulla marknadsföring på webben så att fler hittar dig online.

När du svarar på recensionerna visar du befintliga och potentiella kunder att du uppskattar dem.

Kom ihåg att du svarar på recensioner i egenskap av ditt företag och att svaren läggs upp offentligt. Dina svar på recensioner kanske inte syns direkt i företagsprofilen.

Gör det nu: Svara på recensioner

Du kan också svara på recensionerna, vilket kan bidra till att skapa förtroende hos kunderna. Läs om hur du läser och svarar på recensioner.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Kunder och sedan Recensioner.
    • Tips! Du kan välja Läs recensioner i Google Sök på datorn.
  3. Välj Svara vid recensionen du vill svara på.

Visa Insikter

Vill du veta hur effektiv din profil är? Med Insikter är det enkelt att följa hur det går för den.

Börja med att öppna Insikter för din profil:

Gör det nu: Öppna Insikter

Spåra resultatet för din företagsprofil på Sök. Läs om hur du kontrollerar resultatet och hittar Insikter.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Marknadsföroch sedan Resultat.
    • Tips! Du kan välja Resultat i Google sök på datorn.
  3. Välj ett datumintervall för rapporten högst upp.
  4. Klicka på Använd.

Om du vill se mer information eller filtrera data markerar du rutan bredvid alternativen som du vill lägga till eller ta bort från diagrammet (till exempel Ringa dig eller Visa foton i diagrammet Kundåtgärder). Detta alternativ är bara tillgängligt på vissa kort.

Nu när du har öppnat Insikter, vad vill du veta? Välj bland exempel nedan.

Hur många gånger har någon sett mina företagsuppgifter?

I avsnittet Var kunder ser ditt företag på Google ser du hur många gånger människor har sett din företagsinformation på Google Maps och Sök.

Hur många gånger har användare bett om vägbeskrivning till min plats?

Leta reda på rutan Begär vägbeskrivning i avsnittet Kundåtgärder. Där kan du se hur många klick på vägbeskrivningar som har kommit från lokala sökresultat på Google Maps, Sök och Maps för mobilen.

Hur hittar kunderna min profil?

I avsnittet Hur kunder söker efter ditt företag ser du hur många kunder som hittade dig ”Direkt” (genom att söka efter företagets namn eller adress) jämfört med ”Upptäckt” (när din profil visades som ett resultat av en sökning efter en kategori, produkt eller tjänst som du erbjuder).

Läs mer om Insikter.

Utvidga din närvaro med onlineannonser

Vill du öka din exponering? Smarta kampanjer i Google Ads är ett enkelt och praktiskt sätt att börja visa annonser online för människor som letar efter din typ av produkter eller tjänster. Du bestämmer själv din budget. Gör en enkel presentation av ditt företag på tre rader så kan du hitta nya kunder på en kvart. Genom att koppla dina smarta kampanjer till din företagsprofil kan du dessutom skapa annonser som innehåller recensioner och din plats på Google Maps.

Läs mer om smarta kampanjer