Foto's of video's beheren voor uw bedrijfsprofiel

U kunt foto's of video's van uw etalage, producten en services toevoegen om uw bedrijfsprofiel compleet en aantrekkelijker te maken voor klanten.

Uw foto's zijn pas zichtbaar op Google nadat u uw bedrijfsprofiel heeft geverifieerd.

Uw bedrijf beheren

Vereisten voor foto's en video's

Nadat u de foto's of video's heeft gekozen die u aan uw Bedrijfsprofiel wilt toevoegen, zorgt u voor het volgende:

Bedrijven met 10 of meer locaties kunnen foto's uploaden via een spreadsheet.

Tip: Het is een goed idee om een foto van de gevel van uw bedrijf op te nemen. Mensen herkennen het dan sneller als ze langskomen.

Richtlijnen voor foto's en video's

Zorg ervoor dat uw foto's en video's in overeenstemming zijn met de richtlijnen en vereisten van Google en voldoen aan het contentbeleid van Google.

Richtlijnen voor foto's

Uw foto's zien er op Google het mooist uit als ze aan de volgende richtlijnen voldoen:

• Indeling: jpg of png.
  • Grootte: Tussen 10 KB en 5 MB.
  • Aanbevolen resolutie: Lengte van 720 pixels, breedte van 720 pixels.
  • Minimale resolutie: Lengte van 250 pixels, breedte van 250 pixels.
  • Kwaliteit: De foto moet scherp en goed belicht zijn, er mogen geen aanzienlijke wijzigingen zijn aangebracht en er mag geen overmatig gebruik zijn gemaakt van filters. Met andere woorden: de foto moet een realistisch beeld van de werkelijkheid geven.

Richtlijnen voor video

Zorg ervoor dat uw video's aan de volgende vereisten voldoen:

• Duur: Maximaal 30 seconden.
  • Bestandsgrootte: Tot 75 MB.
  • Resolutie: 720p of hoger.

Typen foto's die u kunt toevoegen

U kunt verschillende typen foto's aan uw bedrijfsprofiel toevoegen:

• Logo: Zorg dat klanten uw bedrijf kunnen herkennen op Google. Voor bedrijven die hun basisgegevens hebben toegevoegd, zoals een telefoonnummer of openingstijden, wordt in het bedrijfsprofiel het logo gemarkeerd.
  • Omslagfoto: Geef bovenaan het profiel een omslagfoto weer die goed bij uw bedrijf past. In sommige gevallen staat het niet vast niet dat de omslagfoto wordt weergegeven als de eerste afbeelding voor uw bedrijf.
  • Bedrijfsfoto's: Voeg verschillende foto's toe om bepaalde kenmerken van uw bedrijf te benadrukken en klanten aan te trekken en te informeren.Meer informatie over bedrijfsfoto's

Een foto of video toevoegen met Google Zoeken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Als u een foto of video wilt toevoegen, klikt u op Foto's en dan Foto's toevoegen.
  3. Selecteer uw foto of video.
    • U kunt meerdere foto's of video's kiezen.

Tip: Uw geüploade foto's of video's staan in uw bedrijfsprofiel.

Een omslag of logo toevoegen met Google Zoeken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Als u een omslag of logo wilt toevoegen, klikt u op Foto's en dan Een omslag- of logofoto toevoegen.
  3. Selecteer uw foto.

Een foto of video verwijderen met Google Zoeken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op Foto's om een foto of video te verwijderen.
  3. Scroll en selecteer de foto of video die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen Trash.

Tip: U kunt ook een verzoek indienen om door klanten toegevoegde foto's te verwijderen. Meer informatie over hoe u foto's van klanten verwijdert

De uploadstatus van foto's en video's

Nadat u een foto of video heeft geüpload, beoordelen we deze om te controleren of deze voldoet aan ons beleid voor foto's en video's. Als u een media-item uploadt, kunt u de volgende statussen tegenkomen:

• In behandeling: Het media-item bevindt zich in de upload- of verwerkingsfase, of uw profiel is momenteel niet geverifieerd. Media-items die in behandeling zijn, worden niet aan klanten weergegeven op Google Zoeken of Maps.
  • Niet goedgekeurd: Het media-item is gemarkeerd en is in strijd met het beleid. Aangezien het media-item is gemarkeerd, wordt het niet weergegeven op Google Zoeken of Maps.
  • Live: Het media-item wordt aan klanten weergegeven op Google Zoeken en Maps.

Tip: Het kan 24 tot 48 uur duren voordat uw foto's en video's in uw bedrijfsprofiel worden getoond.

Logofoto ontbreekt

Als uw logofoto niet zichtbaar is, checkt u of u alle nodige gegevens heeft ingevuld in uw bedrijfsprofiel. Het gaat onder andere om de volgende gegevens:

• Naam
  • Geldige locatie met een adres
  • Categorieën
  • Telefoonnummer
  • Openingstijden

Als de door u geselecteerde omslagfoto van lage kwaliteit is of als uit andere bronnen blijkt dat een alternatieve foto een beter beeld geeft van uw bedrijf, kunnen we in plaats van uw foto een foto selecteren die door een gebruiker is ingediend.