Verifiera tio eller fler profiler

Du kan hantera information för tio eller fler platser som hör till samma företag i alla Googles produkter.

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Viktigt!

Vad du behöver verifiera

Verifiering sker på kontonivå. Du kan verifiera två typer av konton:

• Enskilt användarkonto: Verifieringen av ditt konto innefattar också alla kvalificerade profiler i kontot som ingen annan redan har gjort anspråk på.
  • Verksamhetsgrupper: Verifieringen av den huvudsakliga ägaren innefattar också alla kvalificerade profiler i gruppen. Profilerna kan inte ägas av någon annan. Läs mer om verksamhetsgrupper.

Viktigt! Profilerna som du lägger till i ditt konto måste spegla storleken på ditt företag. Om storleken på din butikskedja skiljer sig från antalet profiler i ditt konto kan du bli uppmanad att skicka in bevis på att informationen är korrekt.

Steg 1: Se till att du kan genomföra verifiering

Viktigt: Att ladda upp ett kalkylark innebär inte att en verifieringsbegäran har skickats. Läs mer om hur du skickar en begäran.

Du kan verifiera i följande fall:

Steg 2: Skicka in för verifiering

1. Logga in på Hanterare för Företagsprofil på datorn.
  2. Klicka på Verifieringar till vänster. Välj sedan Kedja.
  3. Fyll i formuläret.
    • Företagsnamn: Om ett moderbolag äger och driver detta företag ska du både ange namnet på moderbolaget och på detta företag.
    • Företagsländer/regioner: Ta inte med profiler som hanteras av ett annat konto.
    • Kontaktpersonens namn: Ta med namnen på alla som hanterar kontot. Till exempel Sven Svensson (marknadsföring) och Svea Stensson (drift).
    • Kontaktpersonens telefonnummer: Det kan hända att vi ringer dig om vi behöver verifiera dina uppgifter.
    • E-postadress till ansvarig på företaget: Ange en e-postadress till någon som kan bekräfta att du är en auktoriserad representant.
    • E-post till kontoansvarig på Google: Ange namnet på eller e-postadressen till kontakter hos Google som du arbetar med. Till exempel i Google Ads.
  4. Skicka in formuläret. Vi meddelar dig via e-post när ditt konto är massverifierat.

Förbli verifierad

• För att hålla datakällorna för Google Maps uppdaterade kan vi ta bort verifieringen för konton som inte aktivt hanterar sina profiler.
  • Om du vill förbli massverifierad ska du kontrollera om det finns fel i kontot och uppdatera dina profiler.
  • Om kontots massverifieringsstatus ändras informerar vi dig via e-post.
  • Vi kan även kontakta dig för att lösa problem eller förbättra ditt konto.
  • Massverifieringen återkallas för konton som missbrukar massverifiering och inte följer våra riktlinjer. Läs mer om våra riktlinjer.

Läs om fördelarna med massverifiering

• Alla ändringar av platserna, som bilder och öppettider, kan visas på Google Maps och Googles andra tjänster.
  • Nya platser som du lägger till i översikten och som inte tillhör någon annan visas på Google.
  • Med verifierade konton ser vi till att företagsinformation på Google är korrekt.