Begär massverifiering av tio platser eller fler

Du kan hantera information för tio eller fler platser som hör till samma företag i alla Googles produkter.

Viktigt!

Vad du behöver för massverifiering

Massverifiering sker på kontonivå. Du kan verifiera två typer av konton:

• Ett enskilt användarkonto: När ditt konto har verifierats gäller det även för alla kvalificerade adresser i kontot som ingen annan redan har gjort anspråk på.
  • Platsgrupp (som tidigare kallades företagskonto): När kontots huvudsakliga ägare har verifierats gäller det även för alla kvalificerade platser i platsgruppen. Platserna kan inte ägas av någon annan. Läs mer om platsgrupper.

Steg 1: Se till att kontot kan verifieras

Viktigt: Att ladda upp ett kalkylark innebär inte att en verifieringsbegäran har skickats. Läs mer om hur du skickar en begäran.

Ditt konto kan verifieras om följande villkor är uppfyllda:

Steg 2: Skicka in för massverifiering

1. Logga in på Google My Business.
  2. Klicka på Bli verifierad bredvid en av dina platser.
  3. Klicka på Kedja.
  4. Fyll i formuläret.
    • Företagsnamn: Om ett moderbolag äger och driver detta företag ska du både ange namnet på moderbolaget och på detta företag.
    • Företagsländer/regioner: Ta inte med platser som hanteras av ett annat konto.
    • Kontaktpersonens namn: Ta med namnen på alla som hanterar kontot. Till exempel Sven Svensson (marknadsföring) och Svea Stensson (drift).
    • Kontaktpersonens telefonnummer: Det kan hända att vi ringer dig om vi behöver verifiera dina uppgifter.
    • E-postadress till ansvarig på företaget: Ange en e-postadress till någon som kan bekräfta att du är en auktoriserad representant.
    • E-post till kontoansvarig på Google: Ange namnet på eller e-postadressen till kontakter hos Google som du arbetar med. Till exempel i Google Ads.
  5. Skicka in formuläret. Vi meddelar dig via e-post när ditt konto är massverifierat.

Förbli verifierad

• För att hålla datakällorna för Google Maps uppdaterade kan vi ta bort verifieringen för konton som inte aktivt hanterar sina platser.
  • Om du vill förbli massverifierad ska du kontrollera om det finns fel i kontot och uppdatera dina platser.
  • Om kontots massverifieringsstatus ändras informerar vi dig via e-post.
  • Vi kan även kontakta dig för att lösa problem eller förbättra ditt konto.
  • Massverifieringen återkallas om ett konto missbrukar massverifieringen för företag som kontot i fråga inte har tillstånd att representera eller företag som inte följer våra riktlinjer.

Läs om fördelarna med massverifiering

• Alla ändringar av platserna, som bilder och öppettider, kan visas på Google Maps och Googles andra tjänster.
  • Nya platser som du lägger till i översikten och som inte tillhör någon annan visas på Google.
  • Med verifierade konton ser vi till att företagsinformation på Google är korrekt.