Be om massebekreftelse av mer enn ti beliggenheter

Hvorfor bør jeg bruke massebekreftelse?

Med massebekreftelse kan du administrere informasjon om ti eller flere beliggenheter som ligger under samme bedrift, i alle Google-produkter, for eksempel Maps og Søk.

Bedrifter som ikke er kvalifisert for massebekreftelse

• Bedrifter med mindre enn ti beliggenheter: Du kan be om bekreftelse av individuelle beliggenheter ved å følge denne fremgangsmåten
  • Bedrifter med tjenesteområder: Be om bekreftelse av beliggenheter enkeltvis ved å følge denne fremgangsmåten
  • Byråer som administrerer flere bedrifter: Administrer bedriftene via organisasjonskontoen din. Hvis et byrå administrerer en bedriftskjede (minst ti beliggenheter tilhørende den samme bedriften), bør denne kjeden søke om massebekreftelse. Byrået bør deretter be om delt tilgang til kjedens beliggenhetsgruppe, som omfatter beliggenhetene kjeden har massebekreftet.

Merk: Oppføringer med statusen duplikat, midlertidig sperret eller deaktivert blir ikke medregnet i forbindelse med kravet om minimum ti beliggenheter.

Følgende skjer når du har gjennomført massebekreftelsen:

• Oppdateringer du gjør i bedriftsbeliggenheter, for eksempel kontaktinformasjon, bilder eller åpningstider, kan vises på Google Maps og andre Google-tjenester.
  • Nye beliggenheter du legger til i oversikten, som ikke eies av en annen bruker, kan vises på Google.

Informasjonen som vises om lokale bedrifter på Google Maps, i Google Søk og i andre Google-tjenester, henter Google inn fra en rekke kilder. Informasjonen du oppgir via en bekreftet konto, er av avgjørende betydning for å sikre at bedriftsinformasjonen på Google er nøyaktig og oppdatert.

Finn ut mer om hvordan Google bruker bedriftsinformasjon, og hvordan du optimaliserer beliggenhetene dine.

Merk: Du trenger ikke å ha bekreftet kontoen din for å kunne bruke Google Ads-adressetillegg.

Be om massebekreftelse

Massebekreftelse foregår på kontonivå. To typer Google Min bedrift-kontoer kan massebekreftes:

• Den individuelle brukerkontoen din: Straks kontoen din er bekreftet, bekreftes alle beliggenhetene i kontoen din som ikke allerede er gjort krav på av en annen bruker.
  • Beliggenhetsgruppe/bedriftskonto (tidligere kjent som bedriftskonto): Straks hovedeieren av kontoen er bekreftet, bekreftes alle beliggenhetene i beliggenhetsgruppen/bedriftskontoen som ikke allerede er gjort krav på av en annen bruker. Finn ut mer om beliggenhetsgrupper/bedriftskontoer

Hvis du legger til en beliggenhet i kontoen din som allerede er bekreftet av en annen bruker, må du be om tilgang for å kunne administrere den.

Før du ber om bekreftelse, må du kontrollere følgende:

• Regnearket ditt må inneholde ti eller flere beliggenheter fra samme bedrift. Som beskrevet i retningslinjene våre for kvalitet er det bare bedriftseiere og autoriserte representanter som kan bekrefte bedrifter på Google.
    • Byråer som administrerer flere bedrifter via én konto, er ikke kvalifisert for massebekreftelse.
  • Regnearket må inneholde alle beliggenhetene du administrerer. Hvis du ikke tar med alle beliggenhetene dine, kan det forårsake store forsinkelser under oppdatering av bedriftsinformasjonen din.
  • Bedriftstypen din må være kvalifisert for bekreftelse. Finn ut mer om kvalifiserte bedriftsmodeller.
  • Bedriften kan ikke være en bedrift med tjenesteområde. Slike bedrifter må i stedet be om at individuelle beliggenheter bekreftes individuelt, ved å følge denne fremgangsmåten.
  • Det må ikke foreligge en eksisterende bekreftet konto. Rådfør deg med andre ansatte og autoriserte agenter for å sikre at vedkommende som administrerer kontoen, er den personen som er best egnet til å oppgi informasjon om bedriftens beliggenheter. Organisasjonene dine bør opprette en beliggenhetsgruppe/bedriftskonto for å kunne dele på administrasjonen av en gruppe beliggenheter.
  • Kontoen må ikke inneholde feil. Feil og brudd på retningslinjene for kvalitet kan forsinke prosessen for massebekreftelse. Finn ut mer om vanlige problemer som kan forsinke bekreftelsesprosessen, samt spesifikke feilmeldinger.

Hvis du laster opp et regneark, sendes det ikke automatisk en forespørsel om bekreftelse. Du må i stedet følge fremgangsmåten nedenfor for å be om bekreftelse.

Slik sender du inn beliggenheter til massebekreftelse:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Klikk på Bekreft beliggenheten ved siden av en av beliggenhetene dine.
  3. Klikk på Kjede
  4. Oppgi nøyaktig informasjon i alle feltene i skjemaet.
    • Bedriftsnavn: Hvis denne bedriften eies og driftes av et overordnet selskap, må du ta med informasjon om dette her, samt navnet på bedriften du vil bekrefte.
    • Virksomhetsland/regioner: Før opp de relevante landene/regionene for bedriften du skal administrere i kontoen din. Hvis du for eksempel administrerer bedriftsbeliggenhetene dine i USA og Canada, men en annen bruker administrerer beliggenhetene i Frankrike og Tyskland, forstår vi at disse to kontoene er atskilt og to forskjellige sett med beliggenheter.
    • Kontaktnavn: Hvis flere personer aktivt skal administrere kontoen, må du oppgi alle navnene her. Dette kan for eksempel se slik ut: Ola Nordmann (markedsføring) og Kari Nordmann (drift).
    • Kontakttelefon: Dette er telefonnummeret vi kontakter deg på angående eventuell informasjon som må klargjøres før kontoen din kan bekreftes.
    • E-postadressen til bedriftsadministratoren: Dette er e-postadressen til en person i bedriften som kan bekrefte at du er en autorisert representant.
    • E-postadressen til Google-kontoadministratoren: Før opp navnene på eller e-postadressene til eventuelle Google-kontakter du har jobbet med. For å opprettholde samsvar og kontinuitet i Google-produktene er det viktig at kontoadministratoren din er informert om statusen til kontoen din, ettersom dette kan påvirke andre Google-produkter, deriblant Offers og Google Ads.
  5. Når du har sendt inn bekreftelsesskjemaet, kan det ta en uke før vi får behandlet forespørselen. Vi går gjennom forespørselen din for å sjekke at den overholder retningslinjene for kvalitet, og bekrefter at du er autorisert til å representere bedriften. Vi kontakter deg på e-post hvis vi støter på problemer eller har spørsmål, og vi gir deg beskjed når kontoen er massebekreftet.

Oppretthold bekreftelsen

For å holde datakilder for Google Maps oppdatert hender det at vi fjerner bekreftelsen for inaktive kontoer som vi tror ikke lenger brukes aktivt til å administrere beliggenheter. For at massebekreftelsen skal opprettholdes, er det viktig at du regelmessig ser gjennom kontoen etter mulige feil og sørger for å holde beliggenhetene dine oppdatert. Hvis statusen til massebekreftelsen blir endret, varsler vi deg per e-post.

Det kan hende at vi kontakter deg igjen for å be deg rette opp i feil eller optimalisere kontoen(e) din(e). Vi oppdaterer jevnlig produktene og retningslinjene våre for å sikre at beliggenhetene dine gjenspeiles så nøyaktig som mulig på Google.