10 of meer profielen laten verifiëren

U kunt informatie voor 10 of meer locaties van hetzelfde bedrijf beheren voor verschillende Google-producten.

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

Belangrijk:

Wat u moet laten verifiëren

Verificatie vindt plaats op accountniveau. U kunt 2 typen accounts laten verifiëren:

• Een account van een individuele gebruiker: Als uw account wordt geverifieerd, worden alle in aanmerking komende profielen in uw account geverifieerd die niet door iemand anders zijn geclaimd.
  • Groepen van bedrijfslocaties: Als de hoofdeigenaar wordt geverifieerd, worden alle in aanmerking komende profielen in de groep ook geverifieerd. De profielen kunnen geen eigendom van iemand anders zijn. Meer informatie over groepen van bedrijfslocaties

Belangrijk: De profielen die aan uw account zijn toegevoegd, moeten de grootte van uw bedrijf nauwkeurig weergeven. U moet mogelijk bewijs leveren als de grootte van uw keten verschilt van het aantal profielen in uw account.

Stap 1: Zorg dat u zich kunt laten verifiëren

Belangrijk: Als u een spreadsheet uploadt, wordt er geen verificatieverzoek gestuurd. Informatie over hoe u een verzoek kunt sturen.

U kunt de verificatie laten uitvoeren als u aan het volgende voldoet:

Stap 2: Dien het formulier in voor verificatie

1. Log op uw computer in bij Bedrijfsprofielmanager.
  2. Klik links op Verificatie. Selecteer daarna Keten.
  3. Vul het formulier in.
    • Bedrijfsnaam: Als een moederbedrijf dit bedrijf bezit en beheert, vermeldt u de naam van dit bedrijf en van het moederbedrijf.
    • Landen/regio's van bedrijven: Neem geen profielen op die worden beheerd door een ander account.
    • Naam van contact: Vermeld de namen van iedereen die dit account beheert. Bijvoorbeeld Jan Smit (marketing) en Janine Smit (productie).
    • Telefoonnummer van contact: Als we uw gegevens moeten verifiëren, bellen we u mogelijk.
    • E-mailadres van bedrijfsleider: Geef het e-mailadres op van iemand die kan bevestigen dat u een gemachtigde vertegenwoordiger bent.
    • E-mailadres van Google-accountmanager: Vermeld de naam of het e-mailadres van eventuele contacten bij Google met wie u samenwerkt. Bijvoorbeeld in Google Ads.
  4. Dien het formulier in. We sturen u een e-mail wanneer de bulkverificatie van uw account is afgerond.

Zorg dat u geverifieerd blijft

• Omdat we ervoor willen zorgen dat de gegevensbronnen voor Google Maps correct zijn, kunnen we de verificatie van accounts intrekken als ze hun profielen niet actief beheren.
  • Check uw account op fouten en update uw profielen om te voorkomen dat de bulkverificatie wordt ingetrokken.
  • Als de status voor de bulkverificatie verandert, sturen we u een e-mail.
  • We kunnen contact met u opnemen als u uw account moet corrigeren of verbeteren.
  • Als een account misbruik maakt van bulkverificatie en niet voldoet aan onze richtlijnen, trekken we de bulkverificatie in. Ontdek meer informatie over onze richtlijnen.

Meer informatie over de voordelen van bulkverificatie

• Updates die u voor de locaties aanbrengt, zoals foto's of openingstijden, kunnen worden weergegeven op Google Maps en in andere Google-services.
  • Nieuwe locaties die u aan uw dashboard toevoegt en die niet het eigendom van iemand anders zijn, worden op Google weergegeven.
  • Met behulp van geverifieerde accounts kunnen we ervoor zorgen dat bedrijfsinformatie op Google correct is.