Förstå produktgodkännanden

Google godkänner inte produkter i din företagsprofil som inte uppfyller våra allmänna shoppingpolicyer eller tekniska krav. I Google My Business visas aviseringar om godkännanden. Om du vill att produkten ska godkännas igen kan du antingen åtgärda problemen med produkten eller överklaga.

Viktigt: Policyer för Google Shopping gällande Shopping-innehåll som inte stöds och obligatoriska produktattribut gäller inte för produkter som skickas in via Google My Business. Exempel på policyer som gäller är policyer för sjukvård och läkemedel, farliga produkter och barnförbjudet innehåll.

Redigera produkten för att få den granskad för godkännande igen

Om statusen Inte godkänd visas i din produktannons kan du klicka på produkten för att få information om varför den inte blev godkänd. Utöver förklaringen visas en länk till en informationssida med aktuella policyer.

När du har gjort nödvändiga ändringar i och sparat annonsen granskas produkten automatiskt på nytt inom 24 timmar. Statusen Inte godkänd åtgärdas om problemet är åtgärdat.

Läs mer om produktredigeraren.

Skicka in en överklagan

I sällsynta fall godkänner Google inte ett objekt som borde ha godkänts. Om du anser att så är fallet kan du överklaga. Produkten kan godkännas om Google har begått ett misstag. De flesta överklaganden granskas inom 72 timmar.

Om du har begärt för många granskningar av produkter som faktiskt visat sig bryta mot våra policyer kan alternativet Begär granskning inaktiveras tillfälligt.

Så här begär du en granskning:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Klicka på Produkter.
  3. Välj en produkt som är märkt med Inte godkänd.
  4. Klicka på Begär granskning.

Förstå varför ett konto stängts av

Om din företagsprofil stängs av får alla dina produkter statusen Inte godkänd. När din företagsprofil har återställts behandlas produkterna automatiskt igen och blir tillgängliga inom fem dagar efter återställningen. Läs om hur du åtgärdar en avstängd företagsprofil.

I sällsynta fall kan alla produkter ändras till Inte godkänd med anledning av att kontot har blivit avstängt även om företagsprofilen inte är avstängd. Kontakta oss om detta händer.