En forklaring av produktgodkjenning

Google godkjenner ikke produkter i bedriftsprofilen din hvis de ikke er i tråd med de generelle Shopping-retningslinjene eller de tekniske kravene. Du finner varsler om godkjente produkter i Google Min bedrift. For at du skal få produktet godkjent på nytt, må du enten løse de aktuelle problemene med produktet eller anke avgjørelsen vår.

Viktig: Shopping-retningslinjene relatert til Shopping-innhold som ikke støttes, eller obligatoriske vareattributter gjelder ikke for produkter som sendes inn via Google Min bedrift. Eksempler på retningslinjer som gjelder, er de relatert til helsetjenester og legemidler, farlige produkter eller tjenester og innhold som er uegnet for mindreårige.

Endre produktet ditt for å få det godkjent på nytt

Hvis du ser «Ikke godkjent»-statusen i produktoppføringen din, kan du klikke på produktet for å se informasjon om hvorfor elementet ikke ble godkjent. Du får da ikke bare se forklaringen av hvorfor produktet ble avvist, men også en link til en side med detaljert informasjon om de aktuelle retningslinjene.

Når du har gjort de nødvendige endringene i innholdet du vil publisere, og lagret det, blir produktet automatisk gjennomgått på nytt innen et døgn. «Ikke godkjent»-statusen forsvinner når du har løst de aktuelle problemene.

Finn ut mer om produktredigering.

Send inn en anke

I sjeldne tilfeller kan ikke Google godkjenne elementer som bør bli godkjent. Hvis du mener dette er tilfellet, kan du sende inn en anke. Utfallet kan bli at produktet blir godkjent, hvis det fremgår at Google har gjort en feil. Vi gjennomgår de fleste anker innen tre døgn.

Hvis du har bedt om gjennomgang av for mange produkter hvor det faktisk forekommer brudd på retningslinjene, kan «Be om en gjennomgang»-alternativet være deaktivert midlertidig.

Sånn kan du be om evaluering:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Klikk på Produkter.
  3. Velg et produkt som er merket som «Ikke godkjent».
  4. Klikk på Be om en gjennomgang.

Om kontosuspensjoner

Hvis bedriftsprofilen din blir suspendert, får alle produktene dine «Ikke godkjent»-statusen. Hvis du får gjenopprettet bedriftsprofilen, blir alle produktene automatisk behandlet på nytt og tilgjengelige igjen innen fem dager etter gjenopprettelsen. Finn ut hvordan du kan få gjenopprettet suspenderte bedriftsprofiler.

Det hører til sjeldenhetene, men statusen for alle produkter i en bedriftsprofil kan bli endret til «Ikke godkjent» med forklaring om at kontoen er sperret, selv om bedriftsprofilen ikke er sperret. I så fall må du kontakte oss.