Myynti- ja maksuasetusten määrittäminen (yleiskatsaus)

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Jos haluat myydä kirjoja Google Playssa, sinun täytyy määrittää myynti- ja maksuasetukset. Tällä sivulla esitellään kustantajien tyypilliset asetukset sekä lisävaihtoehtoja.

1. Hyväksy Googlen digitaalipainoksien lisäosa
  2. Lisää maksuprofiili
  3. Lisää pankkitili
  4. Lähetä verotiedot (Yhdysvaltain myynnit)
  5. Lisää myyntialue
  6. Ota valuuttamuunnokset käyttöön (valinnainen)
  7. Lisää kirjoillesi hinnat
  8. Aseta kirjasi myyntiin
  9. Vahvista pankkitilisi (joissakin maissa)
  10. Vahvista yritystietosi (joissakin maissa)
Jos olet uusi kumppani, vaiheittaisesta muistilistasta voi olla hyötyä.

1. Hyväksy Googlen digitaalipainoksien lisäosa

Jos et ole vielä hyväksynyt Googlen digitaalipainosten lisäosaa tai Google Kirjojen ja Google Play Kirjojen sopimusta, sinulle tarjotaan mahdollisuus hyväksyä ne, kun kirjaudut maksukeskukseen ensimmäisen kerran. Voit lukea ehdot klikkaamalla Aloita kirjojesi myyminen Google Playssa -painiketta. Jos hyväksyt ehdot, klikkaa oikeaa painiketta.

2. Lisää maksuprofiili

Jos olet luonut tilisi heinäkuun 2014 jälkeen, sinulle on ehkä tarjottu mahdollisuutta lisätä maksuprofiili tilisi luomisen yhteydessä. Silloin olet jo suorittanut tämän vaiheen.

Siirry maksukeskukseen ja lisää maksuprofiili. Anna yrityksesi virallinen osoite ja suorita kirjautuminen loppuun. Tämä vaihe on pakollinen, jotta voit myydä kirjoja Google Playssa.

Jos sinulle näytetään virheviesti vanhentuneista kirjautumistiedoista, kirjaudu ulos Google-tilistäsi ja uudelleen sisään.

Lisäasetukset

Jos haluat vastaanottaa maksuja useille pankkitileille, lisää kullekin tilille oma maksuprofiili.

3. Lisää pankkitili

Anna pankkitilisi tiedot. Sinua voidaan pyytää vahvistamaan pankkitilisi. Prosessi voi kestää useita päiviä. Voit aloittaa kirjojen myymisen, vaikka prosessia ei ole vielä suoritettu loppuun.

4. Lähetä verotiedot (Yhdysvaltain myynnit)

Lähetä verotiedot, jotta voit myydä kirjoja mahdollisimman monissa maissa, myös Yhdysvalloissa. Voimme pidättää maksusi, kunnes toimitat tiedot.

5. Lisää myyntialue

Jos olet luonut tilisi kesäkuun 2014 jälkeen ja hyväksynyt samalla Googlen digipainosten lisäosan, tilisi sisältää oletusarvoisen myyntialueen, jolla on maailmanlaajuiset oikeudet.

Myyntialueet sisältävät maat, joissa voit myydä kirjojasi. Anna kattava luettelo maista, joissa haluat myydä kirjojasi. Helpoin vaihtoehto on lisätä yksi myyntialue, WORLD, joka sallii kirjojesi myymisen kaikkialla maailmassa ja ohjaa maksut yhdelle pankkitilille. Sinun tulee myös määrittää maksuprofiili (ja sen myötä pankkitili), jota käytetään myyntialueen maksujen vastaanottamiseen.

Jos olet juuri luonut maksuprofiilin eikä se näy avattavassa valikossa, kun lisäät uuden myyntialueen, kokeile päivittää sivu. Myyntialue täytyy liittää maksuprofiiliin, jotta se toimisi oikein.

Lisäasetukset

• Jos kiinteän hinnoittelun lait koskevat sinua vain joissakin maissa, lisää niille erillinen myyntialue.
  • Jos haluat vastaanottaa maksuja useille pankkitileille, lisää kullekin tilille oma myyntialue.

6. Ota valuuttamuunnokset käyttöön (valinnainen)

Jos olet luonut tilisi heinäkuun 2014 jälkeen, valuuttamuunnokset ovat oletusarvoisesti käytössä.

Jos aiot myydä kirjoja maissa, jotka käyttävät eri paikallisvaluuttaa, valuuttamuunnostyökalusta voi olla sinulle hyötyä. Kirjoja myydään vain maissa, joille olet antanut hinnan paikallisvaluutassa. Voit joko antaa hinnan suoraan paikallisvaluutassa tai ottaa valuuttamuunnokset käyttöön, jolloin hinta muunnetaan toisen valuutan hinnasta.

7. Lisää kirjoillesi hinnat

Käy kirjaluettelosi jokainen kirja läpi ja lisää hinnat Hinnoittelu-välilehdelle. Määritä kullekin hinnalle valuutta, arvo ja maat, joissa haluat käyttää hintaa. Jos olet ottanut valuuttamuunnoksen käyttöön (katso vaihe 6), voit luetella myös maita, joissa käytetään muuta kuin määrittämääsi valuuttaa. Voit myös estää kirjojesi myymisen tietyissä maissa jättämällä hinnan pois.

Lisäasetukset

Voit antaa useiden kirjojen hinnat eri valuutoissa taulukon avulla.

8. Aseta kirjasi myyntiin

Jos oletusasetuksiasi ei ole määritetty niin, että kirjat tulevat automaattisesti myyntiin, sinun täytyy itse asettaa ne myyntiin Google Playssa. Kun katsot kirjan tietoja, klikkaa Julkaise-valikkoa ja valitse Valmis julkaistavaksi. Valitse Julkaise Google Playssa ja Google Kirjoissa. Jos olet jo julkaissut tämän kirjan, välilehden nimi on Yhteenveto.

9. Vahvista pankkitilisi (joissakin maissa)

Jos Google suorittaa maassasi maksut pankkisiirtoina, tätä vaihetta ei vaadita. Muutoin maksujen vastaanottaminen edellyttää pankkitilisi vahvistamista. Lähetimme sinulle pienen talletuksen, kun lisäsit pankkitilisi tiedot edellisessä vaiheessa. Sen näkyminen tilitiedoissasi voi kestää muutaman päivän, mutta kun tiedät siirretyn summan, vahvista se muokkaamalla maksuprofiilia.

10. Vahvista yritystietosi (joissakin maissa)

Jos pankkisi sijaitsee joissakin seuraavista maista, anna meille lisätietoja täyttämällä tämä lomake ja antamalla kauppiastunnuksesi, joka lukee maksuprofiilisi vieressä.

• Itävalta
  • Belgia
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tšekin tasavalta
  • Tanska
  • Viro
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Kreikka
  • Unkari
  • Islanti
  • Irlanti
  • Italia
  • Latvia
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Malta
  • Alankomaat
  • Norja
  • Puola
  • Portugali
  • Romania
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Iso-Britannia

Kun olet määrittänyt myynti- ja maksuasetukset, voit tutustua tarkemmin maksuihin ja myyntiraportteihin.