Ajustar la configuració de vendes i de pagament (resum)

Important:

• Els partners de Google Play poden vendre llibres electrònics i audiollibres en determinats països o regions. Les funcions que es descriuen aquí no estan disponibles en tots els països o regions.
  • Les reserves permeten als clients fer una comanda del teu llibre, sense poder llegir-lo, abans de la data de llançament. Quan arribi la data de llançament, s'efectuarà el càrrec corresponent als usuaris que hagin reservat el llibre i hi tindran accés.
  • A causa dels requisits reguladors, Google no pot oferir reserves a l'Índia. El llibre estarà disponible a Google Play Store a l'Índia en la data de sortida a la venda.
  • Abans de penjar els fitxers, assegura't que el contingut compleixi les directrius de Google. Si tens previst vendre els llibres a Google Play, consulta les nostres polítiques de continguts per a editors de llibres a Google Play.
  • Els informes de vendes per mes no proporcionen necessàriament dades que coincideixin amb els teus pagaments mensuals. Per veure un informe financer que coincideixi amb el teu pagament, ves a Informes de guanys de Google Play.

Per vendre llibres a Google Play, has de proporcionar una configuració de vendes i de pagaments. En aquesta pàgina disposes d'un resum de la configuració habitual que els editors fan servir, juntament amb opcions més avançades.

1. Acceptar l'Annex de Google Editions
  2. Afegir un perfil de pagaments
  3. Afegir un compte bancari
  4. Proporcionar dades fiscals per a vendes als Estats Units
  5. Afegir un territori de venda
  6. Activar la conversió de moneda (opcional)
  7. Proporcionar els preus dels llibres
  8. Activar els llibres per a la venda
  9. Verificar el compte bancari (en alguns països)
  10. Verificar la informació de l'empresa (en alguns països)
Si ets un partner nou, pot ser que la nostra llista de comprovació pas a pas et sigui útil.

1. Acceptar l'Annex de Google Editions

Si encara no has acceptat l'Annex de Google Editions o l'Acord de Google Llibres i de Google Play Llibres, podràs fer-ho el primer cop que visitis el Centre de pagaments. Fes clic al botó Comença a vendre els teus llibres a Google Play per veure'n les condicions. Si hi estàs d'acord, fes clic al botó adequat.

2. Afegir un perfil de pagaments

Si vas crear el teu compte després del juliol de 2014, pot ser que tinguessis l'opció d'afegir un perfil de pagaments quan vas configurar el compte per primera vegada. Si és així, ja vas completar aquest pas.

Vés al Centre de pagaments per afegir un perfil de pagament. Introdueix el domicili fiscal de la teva empresa i completa el registre. Aquest pas és necessari per poder vendre llibres a Google Play.

Si veus un missatge d'error sobre credencials caducades, tanca la sessió del compte de Google i després torna-la a iniciar.

Opcions avançades

Si vols rebre pagaments en diversos comptes bancaris, afegeix perfils de pagament addicionals, un per a cada compte bancari.

3. Afegir un compte bancari

Proporciona les dades del teu compte bancari. Pot ser que l'hagis de verificar, un procés que pot tardar diversos dies. Tanmateix, pots vendre llibres mentre el compte bancari està pendent de verificació.

4. Proporcionar dades fiscals per a vendes als Estats Units

Per poder vendre llibres al major nombre possible de països, inclosos els Estats Units, envia la informació fiscal. Google pot retenir els pagaments fins que no la proporcionis.

5. Afegir un territori de venda

Si vas crear el teu compte després del juliol de 2014 i vas acceptar l'Annex de Google Editions durant el registre, el compte inclou un territori de venda predeterminat amb drets en tots els països.

Als territoris de venda s'indiquen els països en què pots vendre els llibres. Proporciona una llista completa de tots els països en què vols fer-ho. L'opció més senzilla és afegir un únic territori de vendes per a l'element WORLD, de manera que puguis vendre llibres a tot el món i rebre pagaments en un sol compte bancari. També has d'especificar el perfil de pagaments (i, per tant, el compte bancari) que s'ha d'utilitzar per cobrar els pagaments corresponents a les vendes fetes al territori de venda.

Si el perfil de pagaments s'ha creat recentment i no es mostra a la llista desplegable quan afegeixes un territori de venda nou, prova de tornar a carregar la pàgina. Per tal que el territori de venda estigui ben configurat, ha d'estar enllaçat a un perfil de pagaments.

Opcions avançades

• Si estàs subjecte a lleis de preu fix només en alguns països, afegeix un altre territori de venda per a aquests països.
  • Si vols rebre pagaments en diversos comptes bancaris, afegeix territoris de venda independents per a cada compte bancari.

6. Activar la conversió de moneda (opcional)

Si vas crear el compte després del juliol de 2014, la conversió de moneda està activada de manera predeterminada.

Si tens previst vendre llibres en països amb monedes locals diferents, et recomanem que utilitzis la nostra eina de conversió de moneda. Els llibres només es podran vendre als països per als quals proporcionis un preu en la moneda local. Tens dues opcions: oferir directament el preu local o activar la conversió de moneda per convertir un preu entre monedes diferents.

7. Proporcionar els preus dels llibres

Mira cada llibre al catàleg i indica'n el preu a la pestanya Preus. Per a cada preu, especifica'n la moneda, l'import numèric i els països on vols que s'apliqui. Si has activat la conversió de moneda (consulta el pas 6), pots incloure una llista dels països que fan servir una moneda diferent de la que has especificat. També pots retenir els preus per evitar les vendes de llibres específics en alguns països.

Opcions avançades

Per proporcionar preus per a diversos llibres i en diverses monedes, fes servir un full de càlcul.

8. Activar els llibres per a la venda

Si la configuració predeterminada no estableix automàticament que els llibres es publiquin, has d'activar els llibres per a la venda a Google Play. Quan consultis els detalls d'un llibre, fes clic a la pestanya Publica i a A punt per publicar. Selecciona Publica a Google Play i Google Llibres. Si ja has publicat el llibre, la pestanya s'anomenarà "Resum".

9. Verificar el compte bancari (en alguns països)

Si has definit que Google et pagui per transferència bancària, segons quin sigui el teu país, aquest pas no és necessari. En cas contrari, has de verificar el compte bancari per rebre pagaments. Quan has afegit les dades del teu compte bancari en un dels passos anteriors, Google t'ha ingressat un import petit. Pot ser que tardi uns quants dies a mostrar-se als registres bancaris. De seguida que sàpigues l'import, edita el perfil de pagament corresponent per confirmar-lo.

10. Verificar la informació de l'empresa (en alguns països)

Si el teu banc es troba en un dels països següents, proporciona informació addicional emplenant aquest formulari i introduint l'identificador de comerciant que es mostra al costat del perfil de pagaments.

• Àustria
  • Bèlgica
  • Bulgària
  • Croàcia
  • Xipre
  • República Txeca
  • Dinamarca
  • Estònia
  • Finlàndia
  • França
  • Alemanya
  • Grècia
  • Hongria
  • Islàndia
  • Irlanda
  • Itàlia
  • Letònia
  • Liechtenstein
  • Lituània
  • Luxemburg
  • Malta
  • Països Baixos
  • Noruega
  • Polònia
  • Portugal
  • Romania
  • Eslovàquia
  • Eslovènia
  • Espanya
  • Suècia
  • Regne Unit

Quan hagis acabat de configurar les opcions de vendes i pagaments, et recomanem que obtinguis més informació sobre com pots rebre pagaments o sobre els informes de vendes.