Betalingsprofiler (bankkontoer)

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.
Hvis du vil finne ut mer om kravene for å få betalt, betalingsplaner og andre detaljer, kan du lese artikkelen om inntektene dine.

Med betalingsprofiler kan du velge hvordan Google skal betale deg for salgsinntekter på Google Play. Når du tilordner et salgsområde en betalingsprofil, blir alle betalinger for salg i disse landene gjort i henhold til innstillingene i den aktuelle profilen. Du kan bruke den samme betalingsprofilen for flere salgsområder.

Du kan åpne betalingsprofilene dine ved å logge på kontoen din på play.google.com/books/publish/ og gå til betalingssenteret.

For å beskytte den økonomiske informasjonen din må eventuelle endringer i betalingsprofilene dine gjøres innen 15 minutter etter at du logger på kontoen din. Hvis du ser feilmeldingen «Legitimasjonen din har utløpt. Logg av og så på igjen. Klikk her for å logge av.», må du logge av og på igjen – selv om du kanskje fortsatt kan bruke andre deler av kontoen din.

Opprett en betalingsprofil

1. Logg på partnersenteret på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til betalingssenteret.
  3. Klikk på Legg til en betalingsprofil i «Betalingsprofiler»-delen.
  4. Skriv inn et profilnavn. Vi anbefaler at du angir landet og valutaen for denne betalingsprofilen.
  5. Skriv inn bedriftsinformasjonen din, inkludert navnet på bedriften, kontaktnavn, adresse og telefonnummer.
  6. Oppgi én eller flere betalingskontakter som skal varsles om eventuelle feil med bankkontoen eller andre betalingsinnstillinger. Mottakeren får en e-post for å bekrefte adressen.
  7. Klikk på Send inn. Betalingsprofilen din blir nå oppført.
  8. Følg neste sett med instruksjoner for å knytte en bankkonto til denne betalingsprofilen.

Legg til bankkontoer

1. Gå til Endre betalingsprofilen-skjermen hvis du ikke er der allerede. Fra betalingssenteret i partnersenteret klikker du på Endre ved siden av betalingsprofilen.
  2. Klikk på Legg til betalingsmåte i «Slik får du betalt»-feltet.
  3. Oppgi bankkontoinformasjonen din.
  4. Klikk på Lagre.

Bekreft bankkontoer

Vi ber deg om å bekrefte eierskapet til alle bankkontoer du legger til i kontoen din, med mindre bankkontoen er hjemmehørende i et land der Google betaler via bankoverføring.

1. Når du legger til en ny bankkonto, overfører Google et lite beløp innen to virkedager. (Det kan ta opptil tre virkedager til før banken din registrerer denne transaksjonen.)
  2. Gå gjennom kontoutskriftene dine på nettet eller ta kontakt med banken din for å lokalisere innskuddet, som skal være merket med GOOGLE DEPOSIT eller lignende.
  3. Endre betalingsprofilen som er tilknyttet bankkontoen du vil bekrefte, i betalingssenteret i kontoen din.
  4. Gå til «Slik får du betalt»-feltet, og bekreft bankkontoen din ved å skrive inn innskuddsbeløpet.

Hvis du finner testinnbetalingen, men har problemer med å bekrefte beløpet i kontoen din, kan du kontakte oss. Hvis du ikke mottar testinnbetalingen, kan du lese gjennom listen over mulige årsaker.

Hvis du selger bøker før du bekrefter bankkontoen din, blir pengene stående på kontoen din frem til du er i stand til å motta betalinger.

Redigering av bankkontoinformasjonen

Du kan ikke redigere bankkontonummer direkte. Hvis du vil endre bankkontoinformasjonen din, må du endre betalingsprofilen og legge til en ny bankkonto med oppdatert informasjon. Husk å velge den som den primære betalingsmåten.

Du må bekrefte den nye bankkontoen, med mindre den befinner seg i et land der Google gjør innskudd via bankoverføring.

Eventuelt kan du fjerne detaljene for den gamle bankkontoen.

Fjerning av bankkontoer

Du kan fjerne en bankkonto fra betalingsprofilen ved å følge disse trinnene:

1. Logg på partnersenteret på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til betalingssenteret.
  3. Klikk på Endre ved siden av betalingsprofilen som er tilknyttet bankkontoen du vil fjerne.
  4. Gå til «Slik får du betalt»-feltet, og fjern bankkontoen.

Flere bankkontoer

Hvis du ønsker at betalinger skal sendes til mer enn én bankkonto, konfigurerer du flere betalingsprofiler. Bare én bankkonto kan være aktiv for én enkelt betalingsprofil, men hvis du har flere salgsområder, kan du knytte ulike betalingsprofiler til de enkelte salgsområdene.

Innsending av skatteinformasjon

Hvis du selger bøker i USD, må du oppgi skatteinformasjon for hver betalingsprofil som mottar inntekter fra transaksjoner i USD. Hvis ikke blir betalinger for profilen holdt tilbake av Google. Du kan sende inn skatteinformasjon ved å endre en betalingsprofil og gå til «Profil for utbetalingsmottaker». Få mer informasjon.

Varsler om betalinger og feil

For å bli varslet om eventuelle feil med bankkontokonfigurasjonen eller andre betalingsinnstillinger må du oppgi e-postadressen til minst én betalingskontakt:

1. Logg på partnersenteret på play.google.com/books/publish/.
  2. Gå til betalingssenteret.
  3. Klikk på Endre ved siden av betalingsprofilen.
  4. Klikk på Administrer innstillinger.
  5. Rull til «Betalingskontakter».
  6. Kontaktene må bekrefte e-postadressen sin gjennom en e-post som sendes umiddelbart fra payments-noreply@google.com.

Kontakter får varsler fra payments-noreply@google.com når noe må gjøres med en bankkonto eller andre betalingsinnstillinger. De får også et enkelt varsel hver gang en betaling blir sendt, vanligvis én gang per måned.