Betalingsprofielen (bankrekeningen)

Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet overal beschikbaar. Op dit moment is de verkoop van audioboeken op Play beperkt tot bepaalde partners. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken, maar dit kan veranderen. Kom terug voor updates.
Lees het artikel over je inkomsten voor meer informatie over de vereisten om betaald te worden, het betalingsschema en andere details.

Met betalingsprofielen kun je aangeven hoe Google je moet betalen voor inkomsten uit verkopen op Google Play. Als je een betalingsprofiel aan een verkoopgebied toewijst, worden betalingen voor de verkoop in die landen uitgevoerd op basis van de instellingen van dat profiel. Je kunt hetzelfde betalingsprofiel gebruiken voor meerdere verkoopgebieden.

Je kunt je betalingsprofielen bekijken door in te loggen op je account op play.google.com/books/publish/ en naar het Betalingscentrum te gaan.

Alle wijzigingen in je betalingsprofielen moeten ter bescherming van je financiële gegevens binnen 15 minuten na het inloggen worden aangebracht. Als je de foutmelding krijgt: 'Je inloggegevens zijn verlopen. Log uit en log opnieuw in. Klik hier om uit te loggen.', moet je uitloggen en opnieuw inloggen (ook als je wel toegang hebt tot andere onderdelen van je account).

Een betalingsprofiel maken

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik in het gedeelte 'Betalingsprofielen' op Een betalingsprofiel toevoegen.
  4. Geef een profielnaam op. We raden je aan het land en de valuta voor dit betalingsprofiel aan te geven.
  5. Geef je bedrijfsinformatie op, waaronder je bedrijfsnaam, contactnaam, adres en telefoonnummer.
  6. Geef een of meer betalingscontacten op die op de hoogte moeten worden gesteld van fouten met de bankrekening of andere betalingsinstellingen. De ontvanger ontvangt een e-mail om zijn of haar adres te bevestigen.
  7. Klik op Verzenden. Je betalingsprofiel wordt nu vermeld.
  8. Volg de volgende instructies om een bankrekening te koppelen aan dit betalingsprofiel.

Een nieuwe bankrekening toevoegen

1. Ga naar het scherm Betalingsprofiel bewerken als dit nog niet wordt weergegeven. Klik hiervoor in het Betalingscentrum in het Partnercentrum op Bewerken naast het betalingsprofiel.
  2. Klik in het vak 'Hoe je wordt betaald' op Betaalmethode toevoegen.
  3. Geef je bankrekeninggegevens op.
  4. Klik op Opslaan.

Een bankrekening verifiëren

We vragen je het eigendom te verifiëren van elke bankrekening die je toevoegt aan je account, tenzij de bankrekening is geregistreerd in een land waar Google betalingen via overboeking doet.

1. Nadat je een nieuwe bankrekening hebt toegevoegd, voert Google binnen twee werkdagen een kleine testbetaling uit. (Het kan nog drie extra dagen duren voordat je bank de transactie heeft geregistreerd.)
  2. Controleer je online bankafschrift of neem contact op met je bank om de betaling terug te vinden. De betaling wordt aangeduid als GOOGLE DEPOSIT of iets dergelijks.
  3. Bewerk het betalingsprofiel van de bankrekening die je wilt verifiëren in het Betalingscentrum van je account.
  4. Ga naar het vak 'Hoe je wordt betaald' en verifieer je bankrekening door het betalingsbedrag op te geven.

Als je de testbetaling hebt gevonden maar problemen ondervindt bij het bevestigen van het bedrag in je account, neem je contact met ons op. Bekijk de lijst met potentiële redenen als je de testbetaling niet hebt ontvangen.

Als je boeken verkoopt voordat je je bankrekening verifieert, blijft het aan jou verschuldigde bedrag in je account staan totdat je betalingen kunt ontvangen.

Bankrekeninggegevens bewerken

Je kunt een bankrekeningnummer niet rechtstreeks bewerken. Als je je bankrekeninggegevens wilt wijzigen, bewerk je het betalingsprofiel en voeg je een nieuwe bankrekening toe met de geüpdatete gegevens. Zorg dat je deze instelt als primaire betaalmethode.

Je moet de nieuwe bankrekening verifiëren, tenzij deze is geregistreerd in een land waar Google betalingen via overboeking doet.

Je kunt desgewenst de gegevens voor de oude bankrekening verwijderen.

Een bankrekening verwijderen

Belangrijk: Je kunt de enige geverifieerde bankrekening niet uit je betalingsprofiel verwijderen. Als je een bankrekening wilt verwijderen, moet je eerst een nieuwe rekening toevoegen en verifiëren. Stel vervolgens je nieuwe rekening in als je primaire rekening en verwijder de oude.

Via de volgende stappen kun je een bankrekening uit een betalingsprofiel verwijderen:

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik op Bewerken naast het betalingsprofiel van de bankrekening die je wilt verwijderen.
  4. Ga naar het vak 'Hoe je wordt betaald' en verwijder de bankrekening.

Meerdere bankrekeningen

Als je betalingen wilt laten uitvoeren naar meerdere bankrekeningen, stel je aanvullende betalingsprofielen in. Er kan maar 1 bankrekening actief zijn voor elk betalingsprofiel, maar als je meerdere verkoopgebieden hebt, kun je aan elk verkoopgebied een ander betalingsprofiel koppelen.

Betalingen, betalingsbewijzen en ingehouden belastingen checken

In het gedeelte Transacties van je betalingsprofiel vind je de volgende informatie:

• Betalingsdatums en -bedragen
  • Onbetaalde inkomsten
  • Betalingsbewijzen met:
    • Betalingsdatum.
    • Facturerings-ID (deze wordt de betalingsprofiel-ID genoemd in je Betalingscentrum).
    • Betaalmethode.
    • Betalingsnummer.
    • Betalingsbedrag.
  • Het bedrag aan Amerikaanse belastinginhouding op grond van Hoofdstuk 3
  • Aanpassingen

Zo check je de betalingsgegevens:

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik naast het betalingsprofiel op Bewerken en dan Transacties bekijken.
  4. Klik op de link voor automatische betalingen om een betalingsbewijs te krijgen.

Tip: Als je een serviceprovider bent, kun je betalingen van meerdere uitgevers ontvangen op 1 bankrekening. Je kunt de betalingsnummers in betalingsbewijzen koppelen aan de gegevens van je bank.

Belastinggegevens indienen

Als je boeken verkoopt in Amerikaanse dollars, moet je belastinggegevens opgeven voor elk betalingsprofiel met inkomsten uit verkopen in Amerikaanse dollars. Anders worden betalingen voor dat profiel ingehouden door Google. Je kunt belastinggegevens indienen door een betalingsprofiel te bewerken en naar 'Profiel begunstigde' te gaan. Meer informatie.

Meldingen over betalingen en fouten

Geef het e-mailadres van ten minste één betalingscontact op om op de hoogte te worden gesteld van fouten met de instellingen voor een bankrekening of andere betalingsinstellingen:

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik naast het betalingsprofiel op Bewerken.
  4. Klik op Instellingen beheren.
  5. Scroll naar 'Betalingscontacten'.
  6. Contacten moeten hun e-mailadres verifiëren via een e-mail van payments-noreply@google.com die direct wordt ontvangen.

Contacten ontvangen meldingen van payments-noreply@google.com wanneer er actie moet worden ondernomen voor een bankrekening of andere betalingsinstellingen. Ze ontvangen ook een eenvoudige melding als een betaling wordt uitgevoerd, meestal één keer per maand.