Selg bøker internasjonalt

Viktig:

• Google Play-partnere kan selge e-bøker og lydbøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner.
  • Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken.
  • På grunn av forskriftsmessige krav kan ikke Google tilby forhåndsbestillinger i India. I India gjøres bøker tilgjengelige i Google Play-butikken på salgsdatoen.
  • Før du laster opp filer, må du sørge for at innholdet overholder Googles retningslinjer. Hvis du har tenkt å selge bøkene dine på Google Play, må du lese gjennom retningslinjene for innhold for utgivere av bøker på Google Play.
  • Månedsbaserte salgsrapporter har ikke nødvendigvis detaljer som samsvarer med de månedlige betalingene dine. Gå til Google Play-inntektsrapportene for å finne rapporter som samsvarer med betalingene.

Du kan selge bøker på Google Play i mange land/regioner. Du kan også konfigurere at bøkene dine skal selges automatisk når et nytt land eller en ny region blir tilgjengelig.

Konfigurer salgsområder

Viktig: Hvis du opprettet kontoen din etter juli 2014, kan det hende at et standard salgsområde er konfigurert med verdensomspennende rettigheter.

Slik selger du i et land / en region:

• Du må føre opp landet/regionen i et av salgsområdene dine. Du kan føre opp land/regioner der du har rettigheter til å selge bøker, selv om Google Play ikke er tilgjengelig der ennå.
  • Boken må ha et aktivt salgsområde og en lokal pris. Finn ut hvordan du angir priser for bøker.
  1. Gå til partnersenteret for Google Play Bøker.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Gå til betalingssenteret.

Slå på valutakonvertering

Viktig: Hvis du opprettet kontoen din etter juli 2014, er valutakonvertering slått på som standard.

Valutakonvertering konverterer automatisk prisen på boken til den lokale valutaen i et land / en region. Du kan også konvertere prisen til lokal valuta med ONIX eller et regneark.

1. Gå til partnersenteret for Google Play Bøker.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Gå til betalingssenteret.
  4. Åpne innstillingene for valutakonvertering nederst.
  5. Velg Slå på valutakonvertering.

Finn ut mer om valutakonvertering.

Angi priser for bøkene dine

Du må angi en pris for boken i lokal valuta for å selge den i et gitt land / en gitt region. Du kan angi prisen i Priser-fanen, i ONIX eller med et regneark. Slå på valutakonvertering for å konvertere prisene automatisk fra en annen valuta.

Hvis valutakonvertering er slått på, må du angi en pris i minst én valuta. Deretter kan du angi landene/regionene du vil at prisen skal konverteres i.

Slik konverterer du bokprisen i et regneark:

1. Gå til bokkatalogen din.
  2. Last ned et regneark med bøkene.
  3. Åpne regnearket.
  4. Angi prisen på bøkene dine i priskolonnene.
  5. Rediger listen over landene/regionene med disse retningslinjene for formatering.

Viktig: Hvis du ikke har rettighetene til å selge en bok i et land eller en region som står oppført i salgsområdene dine, må du fjerne landet/regionen fra listen.

Eksempel

Scenario Salgsområder Land/regioner med priser
Du har rettigheter til å selge bøkene dine i alle land/regioner. VERDEN VERDEN
Du har rettigheter til å selge noen av bøkene dine i USA og Canada og noen av bøkene i USA. CA, US

For bøker som selges i USA:

US

For bøker som selges i begge land/regioner:

CA, US

Fjern manuelle priser

Hvis du ikke angir noen manuell pris i «Priser»-fanen, i ONIX eller med et regneark, gjelder prisene fra verktøyet for valutakonvertering. For å bruke automatisk konverterte priser må du fjerne de manuelle prisene for et land / en region.

1. Gå til bokkatalogen din.
  2. Last ned et regneark med bøkene.
  3. Åpne regnearket.
  4. I priskolonnene må du skrive inn «**» i radene med bokinformasjon.
  5. Last opp det endrede regnearket. De konverterte prisene erstatter de manuelle prisene.