Kirjojen kansainvälinen myynti

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Voit myydä kirjoja Google Playssa useilla eri alueilla. Voit myös asettaa kirjat myyntiin automaattisesti, kun uusi maa/alue tulee saataville.

Myyntialueiden luominen

Tärkeää: Jos olet luonut tilisi heinäkuun 2014 jälkeen, oletusmyyntialueesi voi sisältää maailmanlaajuiset oikeudet.

Myyminen tietyllä alueella:

• Sinun on lueteltava maa/alue jollakin myyntialueellasi. Voit luetella maat/alueet, joissa sinulla on oikeus myydä kirjoja, vaikka Google Play ei olisi vielä saatavilla kyseisillä alueilla.
  • Kirjalla on oltava aktiivinen myyntialue ja paikallinen hinta. Lue lisää hinnan asettamisesta kirjalle.
  1. Siirry Google Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Siirry Maksukeskukseen.

Valuuttamuunnoksen laittaminen päälle

Tärkeää: Jos olet luonut tilisi heinäkuun 2014 jälkeen, valuuttamuunnos on oletusarvoisesti päällä.

Valuuttamuunnos muuntaa kirjan hinnaksi automaattisesti maan/alueen paikallisen valuutan. Voit myös muuntaa hinnan paikalliseen valuuttaan ONIXin tai laskentataulukon avulla.

1. Siirry Google Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Siirry Maksukeskukseen.
  4. Avaa alareunasta valuuttamuunnosasetukset.
  5. Valitse Ota valuuttamuunnos käyttöön.

Lue lisää valuuttamuunnoksista.

Hintojen asettaminen kirjoille

Jos haluat myydä kirjaa tietyllä alueella, aseta kirjalle hinta paikallisessa valuutassa. Voit asettaa hinnan Hinnoittelu-välilehdellä, ONIXissa tai laskentataulukossa. Jos haluat muuntaa hinnat toisesta valuutasta automaattisesti, laita valuuttamuunnos päälle.

Jos valuuttamuunnos on päällä, hinta on määritettävä vähintään yhdessä valuutassa. Sitten voit määrittää maat/alueet, joiden hintaa haluat muuntaa.

Näin voit muuntaa kirjan hinnan laskentataulukossa:

1. Avaa Kirjaluettelosi.
  2. Lataa kirjoistasi laskentataulukko.
  3. Avaa se.
  4. Aseta kirjoille hinnat hintasarakkeissa.
  5. Muokkaa maa-/alueluetteloa muotoiluohjeiden avulla.

Tärkeää: Jos sinulla ei ole oikeutta myydä kirjaa maassa/alueella, joka kuuluu myyntialueellesi, poista kyseinen maa/alue luettelosta.

Esimerkki

Oikeudet Myyntialueet Maat/alueet, joille on määritetty hinta
Sinulla on oikeus myydä kirjojasi kaikilla alueilla WORLD WORLD
Sinulla on oikeus myydä joitakin kirjoistasi Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja toisia Yhdysvalloissa CA, US

Yhdysvalloissa myytävät kirjat:

USA

Molemmilla alueilla myytävät kirjat:

CA, US

Käsin syötettyjen hintojen poistaminen

Jos et aseta manuaalista hintaa Hinnoittelu-välilehdellä, ONIXissa tai laskentataulukossa, valuuttamuunnostyökalun hintoja sovelletaan. Jos haluat käyttää automaattisesti muunnettuja hintoja, poista maan/alueen manuaaliset hinnat.

1. Avaa Kirjaluettelosi.
  2. Lataa kirjoistasi laskentataulukko.
  3. Avaa se.
  4. Kirjoita "**" hintasarakkeiden riveille, jotka sisältävät kirjatiedot.
  5. Lataa muokattu laskentataulukko. Manuaaliset hinnat korvataan muunnetuilla hinnoilla.