Sælg bøger internationalt

Vigtigt!

• Google Play-partnere kan sælge e-bøger og lydbøger i udvalgte lande/regioner. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige i alle lande/regioner.
  • Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. De kunder, der har forudbestilt din bog, bliver debiteret for købet og får adgang til bogen på udgivelsesdatoen.
  • På grund af lovkrav kan Google ikke give mulighed for forudbestilling i Indien. I Indien bliver din bog med andre ord først tilgængelig i Google Play Butik på den dato, hvor den sættes til salg.
  • Inden du uploader nogen filer, skal du sørge for, at dit indhold er i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Læs vores indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play, hvis du har tænkt dig at sælge dine bøger via Google Play.
  • Tallene i rapporterne med salgstal pr. måned stemmer ikke nødvendigvis helt overens med dine månedlige betalinger. Gå til Google Play-indtjeningsrapporter for at få adgang til en finansiel rapport, der stemmer overens med din betaling.

Du kan sælge bøger i Google Play i mange lande/områder. Du kan også konfigurere dine bøger til at blive sat automatisk til salg, når et nyt land/område bliver tilgængeligt.

Konfigurer salgsområder

Vigtigt! Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, har du muligvis konfigureret et standardsalgsområde til globale rettigheder.

Sådan sælger du i et land/område:

• Du skal angive landet/området som et af dine salgsområder. Du kan angive lande/områder, hvor du har ret til at sælge bøger, selv hvis Google Play ikke er tilgængeligt i de pågældende lande/områder endnu.
  • Din bog skal have et aktivt salgsområde og en lokal pris. Få flere oplysninger om, hvordan du angiver en pris på din bog.
  1. Gå til Partnercenter for Google Play Bøger.
  2. Log ind på din konto.
  3. Gå til Betalingscenter.

Aktivér valutaomregning

Vigtigt! Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, er valutaomregning aktiveret som standard.

Valutaomregning konverterer automatisk prisen på din bog til den lokale valuta i et land/område. Du kan også konvertere prisen til den lokale valuta med ONIX eller via et regneark.

1. Gå til Partnercenter for Google Play Bøger.
  2. Log ind på din konto.
  3. Gå til Betalingscenter.
  4. Åbn indstillinger for valutaomregning nederst på siden.
  5. Vælg Aktivér valutaomregning.

Få flere oplysninger om valutaomregning.

Angiv priser på dine bøger

Hvis du vil sælge en bog i et land/område, skal du angive en pris på din bog i den lokale valuta. Du kan angive prisen på fanen "Prissætning", i ONIX eller via et regneark. Hvis du vil konvertere dine priser fra en anden valuta automatisk, skal du aktivere valutaomregning.

Hvis valutaomregning er aktiveret, skal du angive en pris i mindst én valuta. Du kan derefter angive de lande/områder, hvor du vil konvertere din pris.

Sådan konverterer du prisen på din bog i et regneark:

1. Gå til Bogkatalog.
  2. Download et regneark over dine bøger.
  3. Åbn regnearket.
  4. I priskolonnerne skal du angive prisen på dine bøger.
  5. Du kan redigere listen over lande/områder ved hjælp af disse retningslinjer for formatering

Vigtigt! Hvis du ikke har rettigheder til at sælge en bog i et land/område, der er angivet i dine salgsområder, skal du fjerne det pågældende land/område fra listen.

Eksempel

Scenarie Salgsområder Lande/områder med priser
Du har ret til at sælge dine bøger i alle lande/områder WORLD WORLD
Du har ret til at sælge nogle af dine bøger både i USA og Canada og nogle af dem kun i USA CA, US

For bøger, der sælges i USA:

US

For bøger, der sælges i begge lande/områder:

CA, US

Fjern manuelle priser

Hvis du ikke angiver en manuel pris i fanen "Prissætning" i ONIX eller via et regneark, er det priserne fra valutaomregneren der gælder. Hvis du vil anvende automatisk konverterede priser, skal du fjerne de manuelle priser for et land/område.

1. Gå til Bogkatalog.
  2. Download et regneark over dine bøger.
  3. Åbn regnearket.
  4. I priskolonnerne skal du skrive "**" i rækkerne med bogoplysninger.
  5. Upload dit ændrede regneark. Dine konverterede priser erstatter de manuelle priser.