HTTPS inschakelen voor je blog

Als je wilt dat bezoekers je blog kunnen openen via HTTPS, kun je HTTPS-omleiding inschakelen.

Als je HTTPS gebruikt voor je blog in plaats van HTTP, heeft dat drie belangrijke voordelen:

• Het helpt te zorgen dat je bezoekers de correcte website openen en niet worden omgeleid naar een schadelijke site.
  • Je kunt sneller detecteren of een aanvaller gegevens probeert te wijzigen die vanuit Blogger naar de bezoeker zijn verzonden.
  • Het voegt beveiligingsmaatregelen toe die het voor anderen moeilijker maken om gesprekken van je bezoekers af te luisteren, hun activiteiten te traceren of hun gegevens te stelen.

Belangrijk: Als je CAA-records gebruikt op je eigen domein, voeg je een record voor letsencrypt.org toe. Anders kan Blogger je SSL-certificaat niet maken of verlengen.

HTTPS inschakelen voor je blog met eigen domein:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Basis.
  5. Klik rechts op Ja onder HTTPS > HTTPS-beschikbaarheid.

Opmerking: Als je geen eigen domein gebruikt voor je blog, wordt HTTPS automatisch ingeschakeld voor je blog en is de HTTPS-instelling verborgen.

HTTPS-omleiding inschakelen

Wanneer je HTTPS-omleiding inschakelt, kunnen bezoekers altijd de versleutelde versie van je blog bekijken op https://<je-blog>.blogspot.com.

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Basis.
  5. Klik rechts op Ja onder HTTPS > HTTPS-omleiding.