Adverteren op uw blog

Met Blogger kunt u geld met uw blog verdienen door AdSense-advertenties en andere advertenties weer te geven op uw pagina's.

Opmerking: Adverteren op blogs voor volwassenen is niet toegestaan. Meer informatie over het contentbeleid van Blogger en de servicevoorwaarden.

Aanmelden voor AdSense om advertenties weer te geven

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarop u advertenties wilt weergeven.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Inkomsten.
  5. Klik op Aanmelden bij AdSense. Als deze knop niet wordt weergegeven, betekent dit dat uw blog mogelijk niet in aanmerking komt voor AdSense. Bekijk de geschiktheidscriteria voor AdSense om na te gaan waarom.
  6. Vul het formulier in met uw Google-account of maak een nieuw account.

Opmerking: Het kan minstens 48 uur duren voordat uw aanvraag wordt beoordeeld.

Advertenties weergeven tussen uw posts

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarop u advertenties wilt weergeven.
  4. Klik in het linkermenu op Indeling.
  5. Afhankelijk van de template doet u het volgende:
    • Klik in 'Blogposts' onder 'Hoofdgedeelte van pagina' op Bewerken.
    • Klik in 'Blogposts' onder 'Algemeen' op Bewerken.
  6. Vink het selectievakje naast 'Advertenties weergeven tussen posts' aan in het venster dat wordt weergegeven.
  7. Kies de advertentie-indeling, kleuren en hoe vaak de advertenties moeten worden weergegeven.
  8. Klik op Opslaan

Advertenties in de kolommen weergeven

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het linkermenu op Indeling.
  3. Klik op Een gadget toevoegen.
  4. Selecteer de AdSense-gadget en klik op Toevoegen Toevoegen.
  5. Configureer AdSense en klik op Opslaan.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Indeling opslaan.

Advertenties weergeven vanuit andere advertentieservices

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarop u advertenties wilt weergeven.
  4. Klik in het linkermenu op Indeling.
  5. Klik op Een gadget toevoegen in het gedeelte waar u de advertenties wilt weergeven.
  6. Zoek 'Html/JavaScript' onder 'Algemeen' in het venster dat wordt weergegeven en klik op Toevoegen Toevoegen.
  7. Geef een titel op (optioneel).
  8. Kopieer de code van de website van de advertentieservice en plak deze in het contentgedeelte.
  9. Klik op Opslaan

Het Blogger-rapport voor inkomsten bekijken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik op de blog waarvoor u een rapport wilt bekijken.
  3. Klik op Inkomsten.
  4. Klik op Ga naar AdSense voor informatie over mijn inkomsten.

Bekijk de AdSense-woordenlijst voor meer informatie over wat de termen in het rapport betekenen.

Wat u moet doen als AdSense niet wordt ingeschakeld

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op het Blogger-dashboard op de blog waarop u AdSense-advertenties wilt weergeven.
  4. Selecteer Indeling in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik op Bewerken onder de AdSense-gadget.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Herhaal stap 4 en 5 voor elke AdSense-gadget op uw blog.
  8. Klik onderaan de gadget 'Blogposts' op Bewerken.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik rechtsboven op Indeling opslaan.
  11. Ga naar AdSense om te controleren of uw account nog steeds actief is.

Een ads.txt-bestand instellen

Als uw blog inkomsten genereert met externe leveranciers of als u AdSense handmatig in uw blog heeft geïntegreerd, moet u de content van het bestand ads.txt handmatig instellen.

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarop u een ads.txt-bestand wilt instellen.
  4. Klik links op Instellingen.
  5. Klik onder 'Instellingen' op Zoekvoorkeuren.
  6. Zoek onder 'Inkomsten genereren' naar 'Aangepaste advertenties.txt' en klik op Bewerken.
  7. Klik op Ja.
  8. Kopieer de instellingen van uw externe leverancier voor het genereren van inkomsten en plak de instellingen in het tekstvak.
  9. Klik op Instellingen opslaan.
  10. Optioneel : Ga naar http://<uw blogadres>/ads.txt om de content van uw ads.txt-bestand te controleren.

Opmerking: Als uw blog geen inkomsten genereert of als uw blog alleen is geconfigureerd om AdSense te gebruiken met de Blogger-AdSense-integratie, hoeft u ads.txt niet handmatig in te stellen. Blogger doet dit voor u. Meer informatie over ads.txt voor AdSense.