Een eigen domein instellen

Belangrijk: Als je CAA-records gebruikt op je eigen domein, voeg je een record toe voor letsencrypt.org. Als je dit niet doet, wordt je SSL-certificaat niet gemaakt of verlengd door Blogger.

Als je het websiteadres van je blog wilt personaliseren, kun je een domein kopen. Als je beheerder bent, kun je domeinen beheren die via Blogger zijn geregistreerd.

Je domein instellen met je blog

Als je een domein koopt bij een domeinprovider, kun je je domein instellen en de instellingen ervan beheren in Blogger.

Belangrijk: Het kan tot 24 uur duren voordat het adres voor 'blogspot.com' je omleidt naar je eigen domein.

Je domein instellen in Blogger

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  4. Klik onder 'Publiceren' op Eigen domein.
    1. Vul de URL in van het domein dat je hebt gekocht.
    2. Klik op Opslaan.
  5. Je ziet een fout met 2 CNAME's:
    • CNAME blog: Voer als naam het subdomein in, zoals 'blog.' of 'www.' Voer als bestemming 'ghs.google.com' in.
    • CNAME beveiliging: 'Naam: XXX, Bestemming: XXX'. Dit is voor iedere persoon verschillend en is specifiek voor je blog en je Google-account.

De instellingen van je domeinprovider instellen

1. Ga naar de website van je domeinprovider.
  2. Zoek het Domain Name System (DNS) in het dashboard.
    1. Onder 'Naam, Label of Host' voer je het subdomein in uit stap 5 hierboven.
    2. Onder 'Bestemming, Doel of Verwijst naar' voer je 'ghs.google.com' in.
  3. Voer de gegevens in voor de tweede CNAME, die specifiek zijn voor je blog en je Google-account.
  4. Wacht ten minste één uur om je DNS-instellingen te activeren.
  5. Herhaal Je domein instellen in Blogger.

URL zonder subdomein omleiden naar de URL van je blog

Als je je lezers wilt omleiden van mijndomein.com naar www.mijndomein.com, stel je een naked redirect in:

1. Ga naar de website van je domeinprovider.
  2. Open je DNS-instellingen.
  3. Voeg deze 4 A-records toe die verwijzen naar IP-adressen van Google. Als er al A-records voor mijndomein.com bestaan, moet je de bestaande A-records verwijderen.
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  4. Log in bij Blogger.
  5. Selecteer linksboven een blog.
  6. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  7. Zet onder Publiceren de optie Domein omleiden aan (van mijndomein.com naar www.mijndomein.com).

Problemen oplossen met het instellen van een eigen domein

Probeer de volgende stappen als je problemen ondervindt:

• Als je je domein instelt, hoef je mogelijk niet de twee CNAME's op te geven.
  • Zorg ervoor dat de CNAME 'Naam, Label of Host' correct is.
  • Als je eigen domeinnaam niet werkt, wacht je voordat je de stappen opnieuw probeert. Als je problemen ondervindt, neem je contact op met je domeinbeheerder.