Een aangepast domein instellen

Wanneer je een domein koopt, kun je het websiteadres van je blog personaliseren.

Stap 1: Koop een domein

Kijk of je een Google-domein kunt kopen of koop een domein van een niet-Google-provider. Als je een Google-domein wilt kopen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan Algemeen.
  4. Klik onder Publiceren naast Blogadres op Een domein kopen.
  5. Zoek boven aan de pagina naar een domein.
  6. Klik naast het domein dat je wilt kopen op Kopen.
  7. Volg de stappen op het scherm om de aankoop van je domein te voltooien.

Opmerking: Als je een beheerder bent, kun je meer informatie bekijken over domeinen beheren die zijn geregistreerd via Blogger.

Stap 2: Stel je domein in voor je blog

Koppelen aan je Google-domein vanuit Blogger

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan Algemeen.
  4. Klik onder Publiceren op +Een URL van Google Domeinen instellen voor je blog.
  5. Onder 'Instellingen voor Google-domeinen' selecteer je je subdomein en domein en klik je op Opslaan.

Koppelen aan je niet-Google-domein vanuit Blogger

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan Algemeen.
  4. Klik onder Publiceren op +Een URL van derden instellen voor je blog.
  5. Typ de URL van het domein dat je hebt gekocht.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Er wordt een fout weergegeven met twee CNAME's.
    • Naam, label of host: Voer de naam in als het subdomein, zoals 'blog'. of 'www'. Geef als bestemming 'ghs.googlehosted.com' op.
    • Bestemming, Doel of Verwijst naar: Dit is voor iedere persoon verschillend en is specifiek voor je blog en je Google-account.
  8. Ga naar de website waar je je domein hebt gekocht. Zoek de DNS (Domain Name System) in het configuratiescherm.
  9. Onder 'Naam, Label of Host' typ je het subdomein dat je hebt opgegeven bij de vorige stap.
  10. Onder 'Bestemming, Doel of Verwijst naar' typ je 'ghs.googlehosted.com'.
  11. Voer de gegevens in voor de tweede CNAME, die specifiek zijn voor je blog en je Google-account.
  12. Wacht ten minste een uur totdat je DNS-instellingen zijn geactiveerd.
  13. Herhaal stap 1 tot en met 6. Je adres van blogspot.com wordt omgeleid naar je aangepaste domein. Dit kan tot 24 uur duren.

Stap 3 (optioneel): Voeg www. toe aan je domein

Als je je domein (bijvoorbeeld: mijndomein.com) wilt wijzigen in www.mijndomein.com, stel je een 'naked redirect' in.

1. Ga naar de website van je domeinprovider.
  2. Open je DNS-instellingen.
  3. Geef je domeinnaam op in de notatie 'example.com'.
  4. Voeg vier A-records toe die verwijzen naar IP-adressen van Google.
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  5. Log in bij Blogger.
  6. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  7. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan Algemeen.
  8. Vink onder 'Publiceren' bij 'Blogadres' de optie '[mijndomein.com] omleiden naar [www.mijndomein.com]' aan.

Problemen oplossen

Wanneer je problemen ondervindt, volgen hier enkele stappen die je kunt proberen.

• Je hoeft mogelijk niet de twee CNAME's op te geven bij het instellen van je domein.
  • Zorg ervoor dat de CNAME 'Naam, Label of Host' correct is.
  • Als je aangepaste domeinnaam niet werkt, wacht je voordat je de stappen opnieuw probeert. Als je problemen ondervindt, neem je contact op met je domeinbeheerder.