Toegang tot de Google Assistent op je hoofdtelefoon met Voice Match

Je kunt Voice Match op je hoofdtelefoon gebruiken om tegen de Google Assistent te praten door 'Hey Google' te zeggen. Je kunt de Google Assistent trainen om je stem te herkennen met Voice Match en dan spraakopdrachten gebruiken om persoonlijke resultaten te ontvangen.

Belangrijk: Voice Match is niet op alle apparaten beschikbaar. In de handleiding of op de verpakking van je apparaat kun je zien of je hoofdtelefoon Voice Match ondersteunt.

Je kunt Voice Match gebruiken met je hoofdtelefoon, zelfs als je deze functie hebt uitgeschakeld op je telefoon.

Belangrijk: Voice Match is niet op alle hoofdtelefoons beschikbaar.

Voice Match aan- of uitzetten

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je hoofdtelefoon op Apparaten en dan.
  3. Zet Hey Google zeggen aan of uit.

De Google Assistent trainen om je stem te herkennen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je hoofdtelefoon op Apparaten en dan.
  3. Zorg dat de Google Assistent aanstaat.
  4. Schakel 'Hey Google' zeggen in.
  5. Volg de stappen om je spraakmodel te trainen.

Hoe Voice Match en de taalinstellingen van de Assistent werken

De Assistent luistert naar 'Hey Google' of 'Oké Google' gesproken met een accent dat lijkt op de primaire taal van de Assistent. Als de primaire taal van de Assistent bijvoorbeeld is ingesteld op Spaans, luistert de Assistent naar 'Hey Google' of 'Oké Google' zoals het zou worden uitgesproken met een Spaans accent. Meer informatie over hoe je je taal kunt wijzigen of meerdere talen kunt gebruiken.

Belangrijk: Voice Match op je hoofdtelefoon is mogelijk niet beschikbaar in alle Assistent-talen die door je telefoon worden ondersteund.

Hoe Voice Match werkt met meerdere Google Assistent-apparaten

Als je 'Hey Google' of 'Oké Google' zegt terwijl je je hoofdtelefoon op hebt, reageert de Google Assistent in je hoofdtelefoon, zelfs als er een ander Google Assistent-apparaat in de buurt is, zoals een smartspeaker.

Als meer dan één apparaat reageert, check je of je dezelfde Google-accounts op je telefoon en op andere apparaten hebt gekoppeld. Meer informatie over hoe je problemen met 'Oké Google' kunt oplossen.

Als je met een ander apparaat wilt praten terwijl je een hoofdtelefoon draagt, noem je de apparaatnaam terwijl je de opdracht uitspreekt. Je kunt bijvoorbeeld 'muziek afspelen op de speaker in de woonkamer' zeggen.

Als dat niet werkt, kun je je hoofdtelefoon afdoen om een opdracht te geven aan een ander apparaat.