Hulp krijgen van de Google Assistent op de Google Pixel Buds

Met de Google Pixel Buds kun je handsfree hulp krijgen van de Google Assistent. Zo blijf je altijd in contact, waar je ook bent. Of je nu onderweg bent en muziek wilt bedienen, een route wilt opvragen of je takenlijsten wilt beheren, of thuis bent en even wilt ontspannen, de Assistent op de Pixel Buds staat altijd voor je klaar.

How to use Google Assistant with Google Pixel Buds Pro | Google Pixel Buds Pro

Wat je nodig hebt

Dit heb je nodig als je de Google Assistent wilt gebruiken:

Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Ga voor de minimale vereisten naar g.co/pixelbuds/help.

De Google Assistent aanzetten

Als je met de Assistent wilt praten, zeg je Hey Google of houd je je vinger op een van de oordopjes. Wacht daarna op de toon en blijf het oordopje vasthouden terwijl je je vraag stelt.

Voor de Google Pixel Buds Pro kan het standaardgebaar waarbij je je vinger op het oordopje houdt, worden gebruikt voor actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Je kunt dit gebaar aanpassen via de instellingen voor Tikbediening als je wilt dat de Assistent wordt geactiveerd.

Voorbeelden van wat je kunt vragen

Vraag 'Wat kun je doen?' om ideeën te krijgen. De Assistent kan je helpen met het volgende:

Je Pixel Buds checken

• Batterijniveau: Wat is het batterijniveau van mijn oordopjes?

Instellingen veranderen

• Tikbediening aan- of uitzetten: Zet de tikbediening aan of uit.

Muziek bedienen

• Muziek: Speel de playlist voor mijn training af. (Misschien heb je een abonnement nodig.)
  • Podcasts: Speel de podcast [naam van podcast] af. (Vereist goedkeuring voor podcasts en misschien heb je een abonnement nodig.)
  • Volume: Zet het volume hoger.

In contact blijven

• Sms: Stuur dit tekstbericht naar Michelle: Ik ben er over 5 minuten.
  • Gesprekken: Bel mijn moeder.

Routes en antwoorden opvragen

• Verkeer: Hoe is het verkeer op weg naar mijn werk? (Locatie moet aanstaan.)
  • Eten: Zijn er koffiebars in de buurt? (Locatie moet aanstaan.)
  • Navigatie: Ga naar [naam van luchthaven]. (Locatie moet aanstaan.)
  • Weer: Wat voor weer is het morgen? (Locatie moet aanstaan.)
  • Info: Hoeveel pond is één dollar?

Je plannen beheren

• Herinneringen: Onthoud dat de deurcode 1234 is.
  • Timers: Stel een timer in voor 30 minuten.
  • Boodschappenlijstjes: Zet koffie op mijn boodschappenlijstje.
  • Planning: Wanneer is mijn volgende vergadering?
  • Gebeurtenissen: Voeg een afspraak Lunch met Michelle toe voor morgen om 12:30 uur.

Vertaling

• Praten met iemand: Help me Chinees te spreken.
  • Iemand begrijpen: 'Ayúdame a entender inglés'. (Beschikbaar in bepaalde talen)

• Duits: 'Hilf mir, Englisch zu verstehen'
    • Spaans: 'Ayúdame a entender inglés'
    • Frans: 'Aide-moi à comprendre l'anglais'
    • Italiaans: 'Aiutami a capire l'inglese'
    Meer informatie over deze functie vind je in het Helpcentrum voor Translate.

Taken voltooien zonder 'Hey Google'

De Assistent kan specifieke taken uitvoeren zonder de spraakopdracht 'Hey Google'. Als je bijvoorbeeld een wekker wilt snoozen, zeg je 'Snoozen'. Als je een gesprek handsfree wilt weigeren, kun je ook 'Weigeren' zeggen.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar:

• In het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans en Spaans. Meer talen volgen binnenkort.
  • Op de Pixel Buds Pro, Pixel 6 en nieuwer (waaronder de Fold) als je 1 taal hebt geselecteerd.

Lees hoe je de taal van de Google Assistent verandert.

1. Gebruik je Pixel en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik op Korte zinnen.
  3. Tik rechts op de schuifregelaar om elk scenario met korte zinnen aan of uit te zetten.

Als je Korte zinnen inschakelt voor inkomende gesprekken, kunnen gesprekken soms onbedoeld verbinding maken. Bijvoorbeeld:

• Als je 'antwoord' zegt als je niet weet dat je telefoon overgaat of als het geluid uitstaat
  • Als een andere stem 'antwoord' zegt
  • Als de Google Assistent iets herkent dat klinkt als 'antwoord'

Media aanvragen

Als de Google Assistent is ingesteld en je een Android-telefoon gebruikt, kun je de Google Assistent vragen om muziek voor je af te spelen. Als je media wilt aanvragen via de Google Assistent, houd je je vinger op een van de oordopjes of zeg je 'Hey Google'.

Voorbeeld: 'Speel rockmuziek af'

Als je geen voorkeursmediaservice hebt gekozen, vraagt de Google Assistent je een service te selecteren als je voor het eerst muziek aanvraagt. Daarna wordt de media afgespeeld. Hier vind je meer informatie over hoe je een voorkeursmuziekservice selecteert. Er kunnen abonnementen en kosten van toepassing zijn.

Muziekservices die door de Google Assistent worden ondersteund, zijn onder andere:

• Spotify
  • YouTube
  • YouTube Music

Radioservices die door de Google Assistent worden ondersteund, zijn onder andere:

• iHeartRadio
  • TuneIn

Algemene spraakopdrachten

Dit zijn enkele andere manieren waarop je de Assistent kunt gebruiken terwijl je naar audio luistert:

• 'Laat wat popmuziek horen'
  • 'Luider/zachter'
  • 'Verhoog/verlaag het volume'
  • 'Volgende'
  • 'Stop/start'
  • 'Vertel me het laatste nieuws'
  • 'Welk nummer is dit?'

Problemen oplossen

De Assistent kondigt mijn telefoonmeldingen te vaak of niet vaak genoeg aan

Meer informatie over hoe je je Google Assistent-meldingen beheert

De Assistent wordt niet geactiveerd als ik mijn vinger op het oordopje houd

• Als je niets hoort, check je of tikbediening aanstaat.
  • Als je een dubbele toon hoort, moet je de Assistent misschien opnieuw koppelen door de oordopjes in de case te plaatsen en er weer uit te halen.

'Hey Google' activeert de Assistent niet

1. Zorg dat de Google Assistent aanstaat en je stem kan herkennen door de stappen uit te voeren in De Google Assistent openen met je stem.
  2. Probeer ook dit:
    1. Plaats je Pixel Buds in de oplaadcase.
    2. Start je apparaat opnieuw op en wacht daarna 5 minuten.
    3. Als de Assistent nog steeds niet wordt geactiveerd, haal je de Pixel Buds uit de oplaadcase en check je of ze zijn gekoppeld aan je apparaat.
    4. Ga naar de instellingen van je apparaat en tik op Apps en dan Assistent en dan Alle Assistent-instellingen bekijken en dan Apparaten en dan Pixel Buds.
    5. Zet Zeg 'Hey Google' aan.

De Assistent vertelt me niet over nieuwe meldingen

Dit is alleen beschikbaar als je het gebaar waarbij je je vinger op het oordopje houdt voor ten minste één oordopje instelt op de Assistent. Je vindt deze instelling door naar de instellingen van je Pixel Buds te gaan en op Tikbediening te tikken. Meer informatie over hoe je de Google Pixel Buds bedient

De Assistent geeft geen informatie over mijn account, zoals mijn e-mails of tekstberichtjes

Persoonlijke resultaten op je oordopjes beheren

Hiervoor heb je een apparaat nodig met Android 6.0 of hoger met de Google Assistent, plus een Google-account en een internetverbinding. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Vertaling vindt niet direct plaats. Ga naar g.co/pixelbuds/help voor de beschikbare talen.

Mediaservices integreren

Je kunt andere media-apps koppelen in de Assistent.

Voor je horloge, telefoon, tablet of auto

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Muziek.
  3. Kies een muziekservice.

Speakers, smartdisplays, smartklokken en tv-apparaten

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder 'Services' op Muziek.
  4. Kies een muziekservice. Bij sommige services word je gevraagd in te loggen op je account.

Je nieuwsvoorkeuren aanpassen

Als je je voorkeuren voor nieuws wilt aangeven, ga je op je telefoon of tablet naar de instellingen voor de Google Assistent.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Nieuws.
  3. Voeg nieuwsbronnen toe of verwijder ze.
  4. Als je wilt bepalen welke nieuwsbronnen je het eerst te horen krijgt, houd je je vinger op de bron die je wilt. Sleep dan de bron naar boven.

Je indeling voor nieuwsplaylists wijzigen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in de VS.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Nieuws.
  3. Tik op Indeling van nieuwsplaylist wijzigen om aan te geven welke nieuwsindeling je wilt.

Pixel Buds (2017)

Een gesprek beginnen

1. Houd je vinger op het rechteroordopje van je Pixel Buds.
  2. Vraag de Google Assistent om hulp. Je hoeft niet eerst 'Hey Google' te zeggen.