Ändringar vi gör i Google Assistent

Under årens lopp har vi gjort det ännu enklare att utföra uppgifter med assistenten, vilket till stor del är tack vare er feedback. Vi vill förbättra din upplevelse även i fortsättningen, så vi gör några ändringar med fokus på kvalitet och tillförlitlighet för att göra det enklare att använda assistenten på olika enheter.

Medan vi fortsätter att göra Google Assistent mer användbar prioriterar vi dina favoritupplevelser och investerar i underliggande teknik för att göra dem ännu bättre. Det innebär att vissa underutnyttjade funktioner inte längre kommer att stödjas.

Om du använder en funktion som ska tas bort kan du få en avisering om att funktionen inte kommer att vara tillgänglig efter ett visst datum. Några funktioner som berörs:

• Spela upp och styra ljudböcker på Google Play Böcker med rösten. Du kan fortfarande casta ljudböcker från en mobil enhet.
  • Ställa in eller använda mediealarm, musikalarm eller radioalarm på enheter med Google Assistent. Du kan skapa en anpassad rutin med ett liknande beteende eller använda ett vanligt alarm.
  • Få åtkomst till eller hantera din kokbok, överföra recept från en enhet till en annan, spela upp en instruktionsvideo för ett recept eller visa recept steg för steg. Du kan söka efter recept på webben och på YouTube med Google Assistent.
  • Hantera stoppur på Smart Display-enheter och högtalare. Du kan fortfarande ställa in timers och alarm.
  • Ringa en enhet med rösten eller sända ut ett meddelande till Google-familjegruppen. Du kan fortfarande sända ut till enheter i hemmet.
  • Skicka e-post-, video- eller ljudmeddelanden med rösten. Du kan fortfarande ringa samtal och skicka sms.
  • Boka om en händelse i Google Kalender med rösten. Du kan fortfarande schemalägga en ny händelse.
  • Använda Appstartaren i körläget med Google-assistenten på Google Maps för att läsa och skicka meddelanden, ringa samtal och styra media. Du kan fortfarande använda röststyrning på Google Maps på samma sätt.
  • Be om att schemalägga eller lyssna på tidigare schemalagda familjemeddelanden. Du kan skapa en anpassad rutin med ett liknande beteende.
  • Be om att meditera med Calm. Du kan fortfarande be om meditationsalternativ med medieleverantörer som YouTube.
  • Röststyrning för aktiviteter kommer inte längre att vara tillgängligt på Fitbit Sense- och Versa 3-enheter. Du måste använda knapparna på enheten för att starta, stoppa, pausa och återuppta aktiviteter. Du kan fortfarande styra aktiviteter med rösten på Pixel Watch.
  • Sömnsammanfattningar blir bara tillgängliga på Google Smart Display-enheter. Du kan fortfarande be om sömninformation med rösten på smarta väckarklockor från tredje part.
  • Samtal från högtalare och Smart Display-enheter visas inte med nummerpresentatör om du inte använder Duo.
  • Se den beräknade tiden för pendling till jobbet i viloläget på Smart Display-enheter. Du kan fortfarande be om pendlingstider och få vägbeskrivningar med rösten.
  • Kontrollera personliga resplaner med rösten. Du kan fortfarande be om flygstatus.
  • Be om information om dina kontakter. Du kan fortfarande ringa till kontakterna.
  • Be om att göra vissa saker med rösten, till exempel skicka en betalning, göra en bokning eller göra ett inlägg på sociala medier. Du kan fortfarande be assistenten att öppna dina installerade appar.

Så här ger du feedback

Du kan ge feedback och berätta hur du vill att assistenten ska fungera för dig, både i dag och i framtiden. Vi vet att ändringar kan påverka hur du interagerar med assistenten och vi kommer att fortsätta att meddela dig när funktioner ändras.

Om du vill lämna feedback om Google Assistent säger du ”Hey Google, skicka feedback”. Sedan delar du med dig av dina kommentarer.