Endringer vi gjør i Google-assistenten

Opp gjennom årene har vi gjort det enda enklere å utføre oppgaver med assistenten – mye takket være tilbakemeldinger. Og for å fortsette å gjøre opplevelsen enda bedre implementerer vi noen endringer som er fokusert på kvalitet og stabilitet, slik at det blir enklere å bruke assistenten på flere enheter.

Etter hvert som vi gjør Google-assistenten nyttigere, prioriterer vi opplevelsene brukerne liker, og vi investerer i den underliggende teknologien for å gjøre disse opplevelsene enda bedre. Det betyr også at vi slutter å støtte enkelte funksjoner som brukes for lite.

Når vi gjør endringer og du aktiverer en funksjon som forsvinner, får du et varsel om at funksjonen ikke kommer til å være tilgjengelig etter en bestemt dato. Her er noen av funksjonene som er berørt:

• Avspilling og kontroll av lydbøker på Google Play Bøker med stemmen. Du kan fortsatt caste lydbøker fra mobilenheten.
  • Innstilling eller bruk av musikkalarmer eller radioalarmer på Google Assistent-kompatible enheter. Du kan opprette en egendefinert rutine som fungerer på lignende måte, eller bruke en standardalarm.
  • Åpning eller administrering av kokeboken, overføring av oppskrifter fra enhet til enhet, avspilling av oppskriftsvideoer eller visning av trinnvise oppskrifter. Du kan bruke Google-assistenten til å søke etter oppskrifter på nettet og på YouTube.
  • Administrering av stoppeklokken på smartskjermer og -høyttalere. Du kan fortsatt stille inn nedtellinger og alarmer.
  • Bruk av stemmen for å ringe enheter eller kringkaste meldinger til Google-familiegruppen. Du kan fortsatt kringkaste til enheter i hjemmet.
  • Bruk av stemmen til å sende e-poster eller video- eller lydmeldinger. Du kan fortsatt ringe og sende tekstmeldinger.
  • Endring av tidspunkter for aktiviteter i Google Kalender med stemmen. Du kan fortsatt planlegge nye aktiviteter.
  • Bruk av appoversikten i kjøremodusen for Google-assistenten i Google Maps til å lese og sende meldinger, ringe og kontrollere medieinnhold. Du kan fortsatt bruke stemmestyring i Google Maps på samme måte.
  • Forespørsler om å planlegge eller høre tidligere planlagte familiebjellekunngjøringer. Du kan opprette egendefinerte rutiner som fungerer på lignende måte.
  • Forespørsler om å meditere med Calm. Du kan fortsatt be om meditasjonsalternativer hos medieleverandører som YouTube.
  • Stemmestyring for aktiviteter forsvinner fra Fitbit Sense- og Versa 3-enheter. Du må bruke knappene på enheten til å starte, stoppe, sette på pause og gjenoppta aktiviteter. Du kan fortsatt bruke stemmestyring for aktiviteter på Pixel Watch.
  • Det kommer bare til å være mulig å se søvnsammendragene dine på Google-smartskjermer. Du kan fortsatt be om søvndetaljer med stemmen på smartklokker fra tredjeparter.
  • Anrop fra høyttalere og smartskjermer vises ikke med anrops-ID, med mindre du bruker Duo.
  • Visning av tidsanslag for «reise til jobb» i passiv modus på smartskjermer Du kan fortsatt be om reisetider og få veibeskrivelser med stemmen.
  • Sjekking av personlige reiseruter med stemmen. Du kan fortsatt be om statusen for flyreiser.
  • Forespørsler om informasjon om kontaktene dine. Du kan fortsatt ringe kontaktene dine.
  • Forespørsler om å utføre bestemte handlinger med stemmen, for eksempel å sende betalinger, bestille bord eller legge ut innlegg i sosiale medier. Du kan fortsatt be assistenten om å åpne appene du har installert.

Slik gir du tilbakemeldinger

Du kan gi tilbakemeldinger og fortelle oss hvordan du vil at assistenten skal samarbeide med deg – både i dag og i fremtiden. Vi vet at endringer kan påvirke hvordan du bruker assistenten, og vi gir deg beskjed når funksjoner endres.

For å gi tilbakemeldinger om Google-assistenten, si «Hey Google, send tilbakemelding» og del kommentarene dine.