Android-laitteen tehdasasetusten palauttaminen

Jos haluat poistaa kaiken datan puhelimeltasi, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palauttamista kutsutaan myös formatoimiseksi tai laitekäynnistykseksi.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Valmistautuminen tehdasasetusten palauttamiseen

Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datasi puhelimelta.

Jos olet palauttamassa laitteen tehdasasetukset ongelman takia, suosittelemme kokeilemaan ensin muita vaihtoehtoja. Tutustu Android-ongelmien vianetsintään.

Google-tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan selvittäminen

Jotta voit palauttaa datasi tehdasasetusten palauttamisen jälkeen, sinun on ilmoitettava turvallisuustiedot. Tietojen ilmoittaminen osoittaa, että tehdasasetukset palautti sinä tai luotettava henkilö.

1. Varmista, että tiedät puhelimella olevan Google-tilin tiedot.
  2. Varmista, että tiedät puhelimella olevan Google-tilin salasanan. Voit tarkistaa sen kirjautumalla tilille toisella laitteella tai tietokoneella. Jos et muista salasanaa, lue sisäänkirjautumisohjeita.
  3. Jos olet ottanut käyttöön näytön lukituksen, varmista, että tiedät puhelimen PIN-koodin, kuvion tai salasanan. Jos et voi avata puhelinta, katso, mitä voit tehdä.

Vinkki: Jos olet vaihtanut Google-tilisi salasanan äskettäin, odota 24 tuntia ennen tehdasasetusten palauttamista.

Tietojen varmuuskopiointi Google-tilille

Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tietosi puhelimelta. Google-tilillesi tallennetut tiedot voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan.

Varmista, että tiedot ovat Google-tilillä, jotta olet valmiina niiden palauttamiseen. Katso, miten data varmuuskopioidaan.

Lataaminen ja yhdistäminen

Tehdasasetusten palauttaminen voi kestää jopa tunnin.

1. Lataa puhelimen akku vähintään 70 prosenttiin.
  2. Muodosta laitteella Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Kun tehdasasetukset on palautettu, laitteen on oltava yhteydessä verkkoon, jotta voit kirjautua Google-tilillesi.

Puhelimen tehdasasetusten palauttaminen

Useimmat puhelimet voi nollata Asetukset-sovelluksen kautta. Jos et voi avata puhelimen Asetukset-sovellusta, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset painamalla virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeita.

Saat laitekohtaisia ohjeita laitteen valmistajan tukisivustolta.

Muita lähteitä