Android-laitteen tehdasasetusten palauttaminen

Voit poistaa dataa Android-laitteelta palauttamalla sen tehdasasetukset. Tätä kutsutaan myös alustamiseksi tai laitekäynnistykseksi.

Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedot laitteeltasi.

Jos palautat laitteen tehdasasetukset ongelman takia, suosittelemme kokeilemaan ensin muita vaihtoehtoja. Tutustu Android-ongelmien vianetsintään.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Valmistautuminen tehdasasetusten palauttamiseen

Vaihe 1: Palauta mieleesi laitteen Google-tilin käyttäjänimi ja salasana

Jotta voit palauttaa tietosi, sinun on annettava tietoturvatiedot. Tietojen avulla vahvistat, että nollaus on sinun tai luottamasi henkilön tekemä.

Varmista, että sinulla on tietoturvatiedot ennen laitteen nollausta.

1. Varmista, että tiedät laitteella olevan Google-tilin tiedot.
    1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Tilit.
    3. Paina Google-tilin käyttäjänimi mieleesi.
  2. Varmista, että tiedät laitteella olevan Google-tilin salasanan. Voit tarkistaa sen kirjautumalla tilille toisella laitteella tai tietokoneella. Jos et muista salasanaa, lue sisäänkirjautumisohjeita.
  3. Jos näytön lukitus on käytössä, palauta mieleen PIN-koodisi, avauskuviosi tai salasanasi. Jos et voi avata laitetta, katso, mitä voit tehdä.

Huom. Jos olet vaihtanut Google-tilisi salasanan äskettäin, odota 24 tuntia ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vaihe 2: Varmuuskopioi tietosi Google-tilille

Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedot laitteelta. Google-tilillesi tallennetut tiedot voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden tiedot poistetaan.

Varmista, että tiedot ovat Google-tilillä, jotta olet valmiina tietojen palauttamiseen. Lue seuraavat ohjeet:

Vaihe 3: Virtalähde ja yhteydet

Tehdasasetusten palauttaminen voi kestää jopa tunnin.

1. Liitä laite virtalähteeseen. Pidä se liitettynä, kunnes tehdasasetukset on täysin palautettu.
  2. Muodosta laitteella on Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Tarvitset yhteyttä Google-tilille kirjautumiseen, kun asetukset on palautettu.

Android-laitteen tehdasasetusten palauttaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Nollaa valinnat.
    • Jos et näe Lisäasetukset-kohtaa, valitse Nollaa valinnat.
  3. Valitse Poista data (tehdasasetusten palautus) Ja sitten Palauta puhelimen tehdasasetukset tai Palauta tabletin tehdasasetukset. Syötä pyydettäessä PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Valitse Poista kaikki, niin kaikki tiedot poistetaan laitteen sisäisestä tallennustilasta.
  5. Kun tiedot on poistettu, valitse laitteen uudelleenkäynnistys.
  6. Määritä laite ja palauta varmuuskopioidut tiedot.

Jos et voi avata Asetukset-sovellusta, voit palauttaa laitteen tehdasasetukset painamalla virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeita. Saat laitekohtaisia ohjeita laitteen valmistajan tukisivustolta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita