Kom godt i gang med din nye Android-telefon

Brug denne tjekliste til at konfigurere din nye Android-telefon.

Indsæt dit SIM-kort

Dit SIM-kort er en udtagelig chip, der gemmer vigtige oplysninger om din telefon. Du modtager normalt SIM-kortet fra dit mobilselskab.

Med et SIM-kort kan de fleste Android-brugere gøre følgende på deres telefon:

• Få adgang til internettjenester og andre funktioner, der kræver en internetforbindelse, f.eks. funktioner til bestemte apps og tjenester.
  • Modtage Android OS-opdateringer, når der ikke er forbindelse til et Wi-Fi-netværk eller en enhed med netdeling
  • Foretage eller modtage opkald
  • Sende eller modtage sms-beskeder

Sådan isætter du dit SIM-kort

Vigtigt! Mange enheder godkender automatisk de tjenester, dit mobilselskab tilbyder, når du har indsat dit SIM-kort. Hvis din enhed viser en fejlmeddelelse, eller hvis du har problemer med dit SIM-kort eller mobilselskabets tjenester, kan du kontakte dit mobilselskab.

1. Find dit SIM-kort.
  2. Åbn SIM-bakken på din enhed.
    • Placeringen af SIM-bakken kan variere fra enhed til enhed. Hvis du har specifikke spørgsmål om, hvordan du finder og åbner SIM-bakken, kan du kontakte enhedsproducenten.
  3. Placer dit SIM-kort i SIM-bakken.
  4. Sæt SIM-bakken tilbage i din enhed.

Opret forbindelse til Wi-Fi

Du kan konfigurere din telefon til automatisk at aktivere Wi-Fi og oprette forbindelse til et netværk, du har tillid til. Når du har aktiveret Wi-Fi, opretter din telefon forbindelse til netværk i nærheden, som du tidligere har oprettet forbindelse til. Hvis du ikke aktiverer Wi-Fi, kan din enhed kun oprette forbindelse til internettet via dit mobilselskab. Få flere oplysninger om Wi-Fi-netværk på din Android-enhed.

Tip! Opret forbindelse til internettet for at få internettjenester og andre funktioner som f.eks.:

• Android OS-opdateringer, når du ikke har forbindelse til dit mobilselskabs internettjeneste eller en enhed med netdeling
  • Funktioner til bestemte apps og tjenester, der kræver internetforbindelse

Sådan aktiverer og opretter du forbindelse til Wi-Fi

Vigtigt!

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Tryk på et netværk på listen. Netværk, der kræver en adgangskode, vises med et låseikon Lås.

Tip! Når du har oprettet forbindelse, er netværket "Gemt". Når din telefon er i nærheden, og Wi-Fi er aktiveret, opretter telefonen automatisk forbindelse til dette netværk.

Kopiér apps og data

Hvis du vil tilpasse din nye enhed, kan du kopiere apps, sms-beskeder, kontakter, billeder og andre oplysninger fra din gamle enhed. Du skal muligvis bekræfte din Google-konto i løbet af denne proces.

Hvis du vil kopiere apps og data, skal du først sikkerhedskopiere og gendanne dataene på din gamle enhed.

Tip!

• Når du kopierer apps og data, kan det tage flere timer. Apps og data fjernes ikke fra din gamle enhed.
  • Apps, der kun er tilgængelige på iOS, kopieres ikke til din Android-enhed.
  • Hvis du overfører apps og data:
    • Trådløst: Du skal have forbindelse til internettet hele tiden.
    • Med et kabel: Din gamle enhed skal være tilsluttet under hele overførselsprocessen.
  • Hvis du ikke kopierer dine apps og data:
    • Du skal downloade og installere apps, som du har installeret på din gamle telefon, manuelt i Play Butik.
    • Sms-beskeder, der er sendt og modtaget på din gamle enhed, gemmes ikke.
    • Du skal tilføje dine gemte kontakter manuelt.
    • Dine billeder overføres ikke.

Tilføj din Google-konto

Med din Google-konto kan du automatisk synkronisere billeder, beskeder, mails og data med andre enheder, du logger ind på med din Google-konto.

Log ind på din Google-konto for at gøre følgende:

• Downloade apps, bøger, film og tv-serier via Google Play
  • Konfigurere backup og gendannelse
  • Konfigurere andre Google-apps og -tjenester som f.eks. Gmail og Google Pay

Tip! Du kan føje flere Google-konti til din enhed.

Opret en skærmlås

Du kan konfigurere en skærmlås for at beskytte din Android-telefon. Se, hvordan du opretter en skærmlås.

Tip! Nogle enheder har en biometrisk skærmlås. Kontakt producenten af din telefon for at få flere oplysninger.

Tilføj din konto hos din telefonproducent eller dit mobilselskab

Nogle telefonproducenter og mobilselskaber tilbyder specifikke apps og tjenester til brugere, der er logget ind på kontoen hos deres mobilselskab. Kontakt dit mobilselskab for at få flere oplysninger.