[GA4] Datan poistamispyynnöt

Datan poistamispyyntöjen tekeminen edellyttää, että sinulla on Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.

Jos haluat jostakin syystä poistaa dataa Analyticsin palvelimilta, voit pyytää poistamista käyttämällä datan poistamispyyntöä.

Aktiivisia (lisäajalla olevia tai odottavia) pyyntöjä voi olla kerralla enintään 25 yhtä mittauskokonaisuutta kohden.

Voit perua minkä tahansa pyynnön seitsemän päivän kuluessa sen luomisesta. Käytä pyynnön tietosivua. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana voit myös esikatsella poistamisen vaikutuksia raporteissa ja Kartoituksissa.

Uusimmat pyynnöt näkyvät kullekin mittauskokonaisuudelle kohdassa Mittauskokonaisuus-sarake > Datan poistamispyynnöt.

Tätä ominaisuutta ei voi käyttää Google Analytics for Firebase ‑mittauskokonaisuuden yhteydessä. Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta, sinun on ensin päivitettävä kyseinen kohde Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudeksi.

1. Varmista Järjestelmänvalvoja-sivulta, että haluamasi tili ja mittauskokonaisuus ovat valittuina.
  2. Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan poistamispyynnöt.

Taulukossa näytetään uusimmat pyyntösi.
  3. Voit tehdä uuden pyynnön valitsemalla Ajoita datan poistamispyyntö.
  4. Valitse poiston tyyppi:
    • Jos haluat poistaa kaikki rekisteröidyt ja automaattisesti kerätyt parametrit mistä tahansa tai kaikista tapahtumista, valitse Poista kaikki parametrit kaikista tapahtumista.
      Analytics ei poista numeerisia parametreja, sisäisistä luotetuista tunnisteista johdettuja tekstiparametreja eikä varattuja arvoja "", "(not set)" ja "(data deleted)".
    • Jos haluat poistaa kaikki rekisteröidyt parametrit, jotka on kerätty seuraavassa vaiheessa valitsemastasi tapahtumaluettelosta, valitse Poista kaikki rekisteröidyt parametrit valituista tapahtumista.
    • Jos haluat poistaa rekisteröidyt ja/tai automaattisesti kerätyt parametrit, jotka valitset seuraavassa vaiheessa, kaikista kerätyistä tapahtumista, valitse Poista valitut parametrit kaikista tapahtumista.
    • Jos haluat poistaa rekisteröidyt parametrit, jotka valitset seuraavassa vaiheessa, myös seuraavassa vaiheessa valitsemastasi tapahtumaluettelosta, valitse Poista valitut parametrit valituista tapahtumista.
    • Jos haluat poistaa käyttäjän ominaisuudet, jotka valitset seuraavassa vaiheessa, valitse Poista valitut käyttäjän ominaisuudet.

Muita parametreja, joita Analytics ei poista
      • age
      • app_instance_id
      • audience
      • browser
      • browser_version
      • city
      • continent_name
      • country
      • gender
      • hour
      • latitude
      • longitude
      • platform
      • platform_version
      • region
      • stream_name
      • sub_continent_region
      • user_property_name
  5. Valitse alkamis- ja päättymispäivä.

Muista, että datan poistamisprosessissa käytetään mittauskokonaisuutesi aikavyöhykettä.
  6. Valitse poistettavat datakentät.

Valitse tapahtumaluettelosta enintään 100 tapahtumaa (jos tiedot ovat saatavilla). Luettelossa näkyvät uusimmat keräämäsi tapahtumat. Siinä ei välttämättä näy koko historia. Jos haluat lisätä oman tapahtuman nimen luetteloon, lisää minkä tahansa tapahtuman nimi ja paina Enter. Voit lisätä enintään 100 tapahtumaa yhteen pyyntöön.

Valitse parametriluettelosta enintään 100 parametria (jos tiedot ovat saatavilla). Luettelossa näkyvät kaikki aiemmin rekisteröidyt ja automaattiset parametrit, jotka olet kerännyt. (Automaattiset parametrit näkyvät vain, jos valitset vaiheessa 5 vaihtoehdon Poista valitut parametrit kaikista tapahtumista.)

Valitse käyttäjän ominaisuusluettelosta enintään 100 käyttäjän ominaisuutta (jos tiedot ovat saatavilla). Luettelossa näkyvät kaikki aiemmin rekisteröidyt käyttäjän ominaisuudet, jotka olet kerännyt.
  7. Lisää arvo, joka määrittää poistettavan datan.

Voit myös valita vaihtoehdon Poista vain seuraavan tekstin sisältävät parametriarvot.

Lisää arvo tekstikenttään. Analytics poistaa vain määritettyjen tapahtumien, parametrien tai käyttäjän ulottuvuuksien sellaiset ulottuvuuden arvot, jotka sisältävät tähän lisäämäsi arvon. Analytics pitää tätä sisältää-operaattorina ja soveltaa poistamisen arvoihin kirjainkoosta riippumattomia vastaavuuksia.

Et voi lisätä varattua arvoa kuten "(not set)". Analytics ei poista varattuja arvoja.
  8. Klikkaa Lähetä.

Käyttäjille, joilla on muokkaajan rooli, ilmoitetaan pyynnöstä sähköpostitse.

Pian pyynnön lähettämisen jälkeen alkaa esikatselujakso.

Esikatselujakson seitsemän ensimmäistä päivää on myös lisäaika, jonka aikana käyttäjät, joilla on muokkaajan rooli, voivat perua pyynnön sen tietosivulta.

Esikatselujakson kahdeksannesta päivästä poistamispyynnön valmistumiseen asti pyyntösi tilana on Esikatselu käynnissä / Poisto meneillään.

Lisäaikana ja poistoa odotettaessa tai sen ollessa meneillään raporteistasi ja analyyseistasi jätetään pois data, joka katsotaan pyynnössä jo poistetuksi. Kun dataa jätetään pois, voit samalla esikatsella poistamisen vaikutusta ja vahvistaa, että se vastaa odotuksiasi.

Käyttäjille, joilla on muokkaajan rooli, ilmoitetaan myös, kun datan poistaminen alkaa ja päättyy.

Poistettavissa olevat parametrit

Analytics tukee aktiivisten, rekisteröityjen parametrien poistamista. Jos et näe parametria, jonka haluat poistaa, sitä ei ehkä ole rekisteröity. Vahvista sen parametrin nimi ja rekisteröinti, jota yrität poistaa.

Jos et ole koskaan rekisteröinyt parametria, kyseisellä parametrilla ei ole tallennettua dataa, jonka voisi poistaa.

Jos olet joskus peruuttanut parametrin rekisteröinnin ja haluat sen jälkeen poistaa kyseisen kentän, voit joko poistaa kaikki tapahtumajoukon parametrit tai poistaa kaikkien tapahtumien kaikki parametrit.

Poistamisten vaikutus attribuutioon

Kun poistaminen on tehty, kampanjan aiemmat tiedot eivät enää ole käytettävissä attribuutioon. Käynnit voidaan jatkossa kirjata tulleiksi toisten kampanjoiden kautta (jos niitä on käytettävissä ensimmäisen osapuolen mainoksen klikkauksista tai poistamisen jälkeen kerätyistä uusista kampanjan tiedoista), tai käynnit voidaan katsoa "suoriksi".

Yksittäisten käyttäjien datan poistaminen

Jos haluat poistaa käyttäjätunnuksiin tai anonyymeihin tunnuksiin liittyvää dataa, käytä Kartoitusten käyttäjien kartoitusta.