Rapporter i Analytics-appen

I denne artikkelen forklarer vi hvilke rapporter som er tilgjengelige i Analytics-appen.

Google Analytics 4

Merk: Analytics-appen støtter dimensjonene og beregningene du finner i Analytics Data API. Påse at du bare tar med disse dimensjonene og beregningene i rapportene dine.

Startside

På startsiden viser vi informasjon som er relevant for deg, basert på atferd registrert om deg i Analytics. Du kan bruke siden til å overvåke trafikk, navigere rundt i Analytics og få statistikk om nettstedene og mobilappene dine. På startsiden får du stadig mer personlig tilpasset innhold etter som du fortsetter å bruke Analytics.

På startsiden kan du se

• en oversikt over beregninger som er relevante for deg, med en trendlinje for hver beregning
  • et sanntidskort der aktiviteten din vises mens den pågår, basert på data fra sanntidsrapporten
  • en Nylig sett på-del med linker til de delene av Analytics-kontoen din du nylig har åpnet
  • en Elementer du ofte ser på-del med kort du ofte ser på, selv om du ikke har sett på dem nylig

Finn ut mer om startsiden

Sanntid

I sanntidsrapporten kan du holde øye med brukeraktiviteten mens den forekommer. Denne rapporten oppdateres kontinuerlig med data få sekunder etter en interaksjon, slik at du kan se hvor mange brukere du har akkurat nå, og hvordan de bruker innholdet ditt. Finn ut mer om sanntidsrapporten

Oversikt

I oversiktsrapporten kan du opprette små egendefinerte rapporter. I hvert kort kan du velge en beregning, dimensjon og diagramtype. Du kan opprette så mange kort du vil.

Tips: Når du velger en dimensjon og beregning, kan du velge Informasjon-knappen for å se informasjon om den aktuelle dimensjonen eller beregningen.

Du kan åpne de lagrede oversiktene dine fra enhver enhet når du er logget på Analytics-kontoen din.

Innsikt

I Innsikt-rapporten kan du se automatisert eller tilpasset statistikk som Analytics genererer for området ditt. Finn ut mer om innsikt i Analytics

Rapporter

Rapporter-delen inneholder Oversikt over rapporter samt samlingene og emnene i Google Analytics 4-området ditt.

Du kan se rapportene om de enkelte emnene ved hjelp av fanene øverst. I eksempelet nedenfor vises Oversikt over engasjement-rapporten (som en fane) i Engasjement-rapporten (øverst).

En skjermdump av Engasjement-emnet der «Oversikt over engasjement»-rapporten vises som en fane

Universal Analytics

Startside

På startsiden finner du

• et sanntidskort hvor du kan se hvor mange brukere du har på nettstedet ditt akkurat nå
  • oversiktskort med informasjon om mål, atferd, målgruppe og netthandel
  • kort med informasjon om det totale antallet hendelser etter kategori, etikett og handling

Oversikt

I oversikten din kan du opprette nokså enkle egendefinerte rapporter (bare én dimensjon og én beregning). Du kan lagre kort i oversikten, enten fra selve rapporten eller ved å klikke på «+»-ikonet øverst til høyre på Oversikter-skjermen.

I hvert kort kan du velge et segment og en beregning, dimensjon og diagramtype.

Du kan opprette så mange kort du vil, men du kan ikke dele dem med andre brukere eller oversikter. Oversikten din er bare tilgjengelig i Analytics-appen – og bare på den aktuelle enheten.

Innsikt

Se statistikken Analytics har generert om rapporteringsvisningen din.

Sanntid

Overvåk brukernes aktivitet mens den forekommer. I sanntidsrapportene blir det vist data bare sekunder etter at en interaksjon forekommer. Du kan dermed se hvor mange brukere du har akkurat nå, og hvilke interaksjoner disse har med innholdet ditt. Finn ut mer om Sanntid.

Målgruppe

Bli kjent med brukerne dine – hvor de befinner seg, hvor ofte og hvor lenge har interaksjoner med innholdet ditt, og hvilke enheter som er mest populære. Med Målgruppe-rapporten får du et innblikk i hvilke brukere som samhandler med innholdet ditt. Finn ut mer om målgrupperapportene for nettet og mobilapper.

Brukeranskaffelse

Denne rapporten genereres bare for nettområder.

I rapportene om brukeranskaffelser kan du finne ut hvordan brukere kommer til nettstedet ditt. Du kan også bruke disse rapportene for å få mer informasjon om trafikken til nettstedet ditt – om brukerne kommer direkte til nettstedet ditt eller om de benytter søkemotorer. Du kan også finne ut hvor godt visse markedsføringskampanjer lykkes i å tiltrekke brukere. Finn ut mer om Brukeranskaffelse-rapporten for nettsteder.

Atferd

I atferdsrapportene kan du finne ut hvilke interaksjoner brukerne har med appen din eller nettstedet ditt. Du kan bruke disse rapportene til å forstå hvor mange skjermbilder som er sett per økt, hvor lenge en vanlig økt varer, eller andre beregninger. Finn ut mer om atferdsrapportene for nettet og for mobilapper.

Atferdsrapportene er mest effektive hvis du sporer spesialinnhold, for eksempel videoer og lysbildefremvisninger, med hendelser. Finn ut mer om hendelser.

Mål

I Mål-rapporten kan du se til hvilken grad brukerne fullfører målene du har definert for nettstedet ditt. Du finner også informasjon om hvordan ulike kilder, medier, kanaler og enhetskategorier bidrar til målkonverteringene dine. Finn ut mer om mål.

Netthandel

Hvis du har konfigurert netthandel i Analytics-kontoen din for å spore mål, for eksempel produktsalg og kontoregistreringer, kan du spore resultatene og inntektsmålene dine i netthandelsrapportene. Finn ut mer om netthandelsrapportene for nettet og mobilapper.