[GA4] Google-signalen activeren voor Google Analytics 4-property's

In dit artikel:

Google-signalen zijn sessiegegevens van sites en apps die Google koppelt aan gebruikers die zijn ingelogd op hun Google-account en die Advertenties personaliseren hebben aangezet. Deze koppeling van gegevens met deze ingelogde gebruikers wordt gebruikt voor rapportage voor verschillende apparaten, remarketing via verschillende apparaten en de export van conversie via verschillende apparaten naar Google Ads.

Als u Google-signalen activeert, worden deze andere Google Analytics-functies ook geïmplementeerd:

Rapportage voor meerdere platforms

Koppel gegevens over apparaten en activiteiten uit verschillende sessies met uw Gebruikers-ID of Google-signalen, zodat u bij elke stap van het conversieproces meer inzicht krijgt in het gebruikersgedrag, van het eerste contact tot de conversie en meer.

Als u in uw rapporten gegevens van Google-signalengegevens wilt opnemen, heeft u een maandelijks gemiddelde van 500 gebruikers per dag per property nodig.

Door gegevens van Google-signalen toe te voegen, verbetert Google Analytics de nauwkeurigheid van de gebruikersaantallen in rapportages en worden doelgroepcriteria voor meerdere platforms gebruikt om gebruikers te beoordelen die geen gebruikers-ID hebben.

Meer informatie

Remarketing met Google Analytics

Maak remarketingdoelgroepen met uw Google Analytics-gegevens en deel deze doelgroepen met uw gekoppelde advertentieaccounts.

Als u Google-signalen activeert, kunnen doelgroepen die u in Google Analytics maakt en in Google Ads en andere Google Marketing Platform-advertentieproducten publiceert, advertenties weergeven in remarketingcampagnes die geschikt zijn voor verschillende apparaten aan Google-gebruikers die 'Advertenties personaliseren' hebben aangezet.

Rapportagefuncties voor advertenties

Google Analytics verzamelt informatie op basis van uw trackingcodeconfiguratie en eventueel aanwezige Google-signalen en advertentiecookies van Google.

Meer informatie

Demografie en interesses

Google Analytics verzamelt aanvullende informatie over demografie en interesses op basis van Apparaatadvertentie-ID's en gebruikers die zijn ingelogd op hun Google-accounts en die 'Advertenties personaliseren' hebben aangezet.

Meer informatie

Gegevens van gebruikers die 'Advertenties personaliseren' hebben aangezet

Wanneer gebruikers Advertenties personaliseren aanzetten, kan Google een holistisch beeld ontwikkelen van de manier waarop deze gebruikers omgaan met een online property van meerdere browsers en meerdere apparaten. U kunt bijvoorbeeld zien hoe gebruikers producten bekijken op uw site vanaf een telefoon en later terugkeren om aankopen te doen via een tablet of laptop.

Gegevens van op Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.

De rapporten voor meerdere platforms omvatten alleen verzamelde gegevens. Er worden nooit gegevens van individuele gebruikers getoond.

Gegevens delen met andere Google-producten

Gegevens die worden verzameld met Google-signalen worden niet gebruikt of gedeeld voor andere doeleinden dan levering van de Google Analytics-service, tenzij u instellingen voor gegevens delen inschakelt of ervoor kiest om te koppelen met Google-producten.

Toepassingen

Als wil ik graag... zodat ik het volgende kan:
Uitgever Rapporteren over gebruikersaantallen voor verschillende apparaten (inclusief activiteit voor 1 dag, 7 dagen, 30 dagen) Nauwkeurig rapporteren over het aantal gebruikers in plaats van apparaten
Uitgever Rapporteren over en inzicht krijgen in verschillende groepen gebruikers op basis van de verschillende apparaatcombinaties die ze gebruiken Mijn middelen en inspanningen beter richten op de meest waardevolle/veelbelovende groep gebruikers
Uitgever Inzicht krijgen in het klanttraject op verschillende apparaten door op gebruikers gebaseerde rapporten (actieve gebruikers, trechters, paden) te analyseren De gebruikerservaring optimaliseren voor het volledige klanttraject op verschillende apparaten
Marketeer Rapporteren over en inzicht krijgen in mijn marketingprestaties op verschillende apparaten (bijv. kanalen, campagnes, enz.) Advertentie-uitgaven optimaliseren op basis van gebruik op verschillende apparaten
Marketeer Remarketing inzetten voor gebruikers op verschillende apparaten Zeer relevante advertenties bieden op basis van het gebruik op verschillende apparaten

Niet-ondersteunde functies

De volgende functionaliteit wordt niet ondersteund voor de property's waarvoor Google-signalen zijn geactiveerd:

Google Analytics-functie Niet-ondersteunde functie
BigQuery Export Aanvullende gegevens verzameld door Google-signalen worden niet geëxporteerd naar BigQuery.
Rapportageoverzicht U kunt Rapportageoverzicht momenteel niet gebruiken met Google Analytics 4-property's.

Google-signalen activeren

Als u Google-signalen voor uw Google Analytics 4-property wilt activeren, heeft u bewerkingsrechten voor de property nodig.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarin u Google-signalen wilt activeren.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Gegevensinstellingen > Gegevensverzameling en zet de schakelaar op Gegevensverzameling door Google-signalen aanzetten.
Er kunnen drempelwaarden voor gegevens worden toegepast op property's die Google-signalen hebben geactiveerd om te voorkomen dat de identiteit van afzonderlijke gebruikers kan worden afgeleid door mensen die een rapport of analysetechniek bekijken. Meer informatie

Uw instellingen voor 'Advertenties personaliseren' op propertyniveau

U kunt het gebruik van analysegegevens die zijn verzameld van gebruikers op basis van hun land en/of regio om advertenties te personaliseren toestaan of uitzetten. Deze instelling is van toepassing ongeacht of Google-signalen zijn aangezet. Als u de instelling voor Advertenties personaliseren wijzigt, heeft dit geen invloed op de gegevensverzameling voor Google-signalen. Als Advertenties personaliseren is uitgezet voor een land en/of regio, worden gegevens van gebruikers op die locaties alleen door Google verzameld voor meetdoeleinden en worden deze niet gebruikt om advertenties te personaliseren. Meer informatie

Gerelateerde bronnen

Het gebruik van Analytics-gegevens in Firebase instellen