[GA4] Google-signalen activeren voor Google Analytics 4-property's

In dit artikel:

Google-signalen zijn sessiegegevens van sites en apps die Google koppelt aan gebruikers die op hun Google-account zijn ingelogd en advertentiepersonalisatie hebben aangezet. Deze koppeling van gegevens met deze ingelogde gebruikers wordt gebruikt om cross-device remarketing en de export van conversies via verschillende apparaten naar Google Ads aan te zetten.

Google Analytics 4 exporteert gebeurtenisgegevens die zijn gekoppeld aan pseudonieme cookies naar BigQuery. Theoretisch gezien kan dit ertoe leiden dat dezelfde gebruiker meerdere keren wordt geteld op verschillende apparaten. Misschien worden er wel verschillende gebeurtenisaantallen per gebruiker in Analytics en in BigQuery getoond.
Zorg dat u Google-signalen instelt als u Google Tag Manager aan de serverzijde gebruikt.

Met Google-signalen is het volgende mogelijk:

Rapportage voor meerdere platforms

Koppel gegevens over apparaten en activiteiten uit verschillende sessies met uw User ID, zodat u bij elke stap van het conversieproces meer inzicht krijgt in het gebruikersgedrag, van het eerste contact tot de conversie en meer.

Activiteit via verschillende apparaten wordt bijgehouden als u inlogt op een Google-account met het volgende:

• iOS-apparaten*
  • Android-apparaten
  • Google Chrome
  • Google Chrome-webbrowser
  • Andere webbrowsers
  • Client-apps waarvoor een Google-account is vereist
  • Andere apps waarvoor een Google-account is vereist

* Voor apparaten met iOS 14 of hoger moet u gebruikers-ID-tracking gebruiken voor tracking op verschillende apparaten.

Remarketing met Google Analytics

Maak remarketingdoelgroepen met uw Google Analytics-gegevens en deel deze doelgroepen met uw gekoppelde advertentieaccounts.

Als u Google-signalen activeert, kunnen doelgroepen die u in Google Analytics maakt en in Google Ads en andere Google Marketing Platform-advertentieproducten publiceert, advertenties weergeven in remarketingcampagnes die geschikt zijn voor verschillende apparaten aan Google-gebruikers die advertentiepersonalisatie hebben aangezet.

Rapportagefuncties voor advertenties

Google Analytics verzamelt informatie op basis van uw taginstellingen en eventueel aanwezige Google-signalen en advertentiecookies van Google.

Meer informatie

Demografie en interesses

Google Analytics verzamelt aanvullende informatie over demografie en interesses op basis van apparaat-ID's en gebruikers die zijn ingelogd op hun Google-accounts en die advertentiepersonalisatie hebben aangezet.

Meer informatie

Als u Google-signalen deactiveert, kunt u deze functies daarna niet afzonderlijk implementeren. Bij deactivering van Google-signalen worden ook al deze functies gedeactiveerd.

Gegevens van gebruikers die advertentiepersonalisatie hebben aangezet

Als gebruikers advertentiepersonalisatie aanzetten, krijgt Google een allesomvattend beeld van de manier waarop deze gebruikers omgaan met een online property van meerdere browsers en meerdere apparaten. U ziet bijvoorbeeld hoe gebruikers producten verkennen op uw site vanaf een telefoon en later terugkeren om aankopen te doen via een tablet of laptop.

Gegevens van op Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.

De rapporten voor meerdere platforms omvatten alleen verzamelde gegevens. Er worden nooit gegevens van individuele gebruikers getoond.

Gegevens delen met andere Google-producten

Gegevens verzameld via Google-signalen worden niet gebruikt of gedeeld voor andere doeleinden dan de Google Analytics-service leveren, tenzij u instellingen voor gegevens delen aanzet of koppelingen maakt met Google-producten.

Toepassingen

Als wil ik graag... zodat ik het volgende kan:
Uitgever Rapporteren over gebruikersaantallen voor verschillende apparaten (inclusief activiteit voor 1 dag, 7 dagen, 30 dagen) Nauwkeurig rapporteren over het aantal gebruikers in plaats van apparaten
Uitgever Rapporteren over en inzicht krijgen in verschillende groepen gebruikers op basis van de verschillende apparaatcombinaties die ze gebruiken Mijn middelen en inspanningen beter richten op de meest waardevolle/veelbelovende groep gebruikers
Uitgever Inzicht krijgen in het klanttraject op verschillende apparaten door op gebruikers gebaseerde rapporten (actieve gebruikers, trechters, paden) te analyseren De gebruikerservaring optimaliseren voor het volledige klanttraject op verschillende apparaten
Marketeer Rapporteren over en inzicht krijgen in mijn cross-devicemarketing (bijv. kanalen, campagnes, enz.) Uitgaven aan advertenties optimaliseren op basis van gebruik op verschillende apparaten
Marketeer Remarketing inzetten voor gebruikers op verschillende apparaten Zeer relevante advertenties bieden op basis van het gebruik op verschillende apparaten

Google-signalen activeren

U heeft de rol Bewerker voor de property nodig om Google-signalen voor uw Google Analytics 4-property te activeren.

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensverzameling.
  2. Zet de schakelaar bij Gegevensverzameling door Google-signalen aanzetten aan.
  3. Als u Google-signalen activeert, worden die gegevens verzameld in alle regio's. Als u wilt kiezen in welke regio's Google-signalen worden verzameld: als u verzameling voor een regio uitzet, bewaart Analytics alle historische gegevens die u heeft verzameld (op basis van uw instellingen voor bewaring van gegevens), maar worden er vanaf het moment van de wijziging geen aanvullende gegevens meer verzameld. Als u Google-signalen verzamelen uitzet, heeft u geen toegang tot remarketinglijsten op basis van Analytics-gegevens, rapportagefuncties voor advertenties of demografische gegevens en interesses.
    1. Klik op Instellingen in het gedeelte Gegevensverzameling door Google-signalen is toegestaan in X van Y-regio's.
    2. Zet de schakelaar aan of uit voor elke regio waarin Google-signalen respectievelijk wel of geen gegevens mag verzamelen.
    3. Klik op Toepassen.

Als u Google-signalen activeert, moet u zich houden aan de Beleidsvereisten voor advertentiefuncties van Google Analytics.

Als u Google-signalen deactiveert, is remarketing niet beschikbaar voor de betreffende regio's. Voor downstream conversiemodellering en -rapportage in gekoppelde Google Ads- en Search Ads 360-accounts heeft het ook gevolgen.

Uw instellingen voor advertentiepersonalisatie op propertyniveau

U kunt het gebruik van Analytics-gegevens die zijn verzameld van gebruikers op basis van hun land en/of regio voor advertentiepersonalisatie toestaan of uitzetten. Deze instelling is van toepassing of Google-signalen nu wel of niet zijn aangezet. Als u de instelling voor advertentiepersonalisatie wijzigt, heeft dat geen invloed op de gegevensverzameling voor Google-signalen. Als advertentiepersonalisatie is uitgezet voor een land en/of regio, worden gegevens van Google-signalen van gebruikers op die locaties alleen verzameld voor meetdoeleinden en niet voor advertentiepersonalisatie. Meer informatie over geavanceerde instellingen om advertentiepersonalisatie toe te staan