Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑omaisuuksia. Jos käytät Universal Analytics ‑omaisuutta, katso ohjekeskuksen Universal Analytics ‑osio.

[GA4] Google-signaalien aktivointi Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa

Sisällys:

Google-signaalit ovat istuntodataa sivustoilta ja sovelluksista, jotka Google liittää Google-tileille kirjautuneisiin ja mainosten personoinnin päälle laittaneisiin käyttäjiin. Kun data liitetään näihin kirjautuneisiin käyttäjiin, voit käyttää raportointia kaikista laitteista ja laitteiden välistä uudelleenmarkkinointia sekä eksportoida Adsiin eri laitteilla tapahtuneita konversioita.

Kun aktivoit Google-signaalit, myös seuraavat Google Analytics ‑ominaisuudet otetaan käyttöön:

Monialustainen raportointi

User-ID:n tai Google-signaalien datan avulla voit yhdistää eri laitteita ja tapahtumia koskevaa dataa, joka on peräisin eri istunnoista. Näin saat entistä paremman käsityksen siitä, miten käyttäjät toimivat konversioprosessin eri vaiheissa alusta loppuun asti.

Jotta raportit sisältävät Google-signaalien datan, tarvitset kuukausittain keskimäärin 500 käyttäjää päivässä mittauskokonaisuutta kohti.

Google-signaalien datan avulla Google Analytics parantaa käyttäjämääriä koskevien tietojen tarkkuutta raporteissa ja arvioi monialustaisten yleisöehtojen perusteella käyttäjiä, joilla ei ole käyttäjätunnusta.

Lue lisää

Uudelleenmarkkinointi Google Analyticsin avulla

Voit luoda Google Analytics ‑datan perusteella uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja jakaa niitä linkitettyjen mainontatiliesi käyttöön.

Kun aktivoit Google-signaalit, voit hyödyntää mainonnassa yleisöjä, jotka olet luonut Google Analyticsissa ja lisännyt Google Adsiin tai muihin Google Marketing Platformin mainontatuotteisiin. Näiden yleisöjen avulla voit kohdistaa useita laitteita tukevien uudelleenmarkkinointikampanjoidesi mainoksia Google-käyttäjille, jotka ovat laittaneet mainosten personoinnin päälle.

Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet

Google Analytics kerää tietoja seurantakoodisi määrityksistä sekä Google-signaalien datasta ja käyttämistäsi Googlen mainosevästeistä.

Lue lisää

Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet

Google Analytics kerää lisätietoja demografisista tiedoista ja kiinnostuksen kohteista laitteen mainostunnuksista ja käyttäjiltä, jotka ovat kirjautuneet Google-tileille ja laittaneet mainosten personoinnin päälle.

Lue lisää

Jos poistat Google-signaalit käytöstä, et voi sen jälkeen ottaa näitä ominaisuuksia erikseen käyttöön. Google-signaalien poistaminen käytöstä poistaa myös käytöstä kaikki nämä ominaisuudet.

Sellaisten käyttäjien data, jotka ovat laittaneet mainosten personoinnin päälle

Kun käyttäjät laittavat mainosten personoinnin päälle, Google pystyy luomaan kokonaisvaltaisen kuvan siitä, miten nämä käyttäjät toimivat mittauskokonaisuudessa useilla selaimilla ja laitteilla. Voit esimerkiksi nähdä, kuinka käyttäjät selaavat sivustosi tuotteita puhelimella ja palaavat myöhemmin viimeistelemään ostoksensa tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Googlen sisäänkirjautumisdata vanhenee oletusarvoisesti 26 kuukauden kuluttua. Jos Analyticsin datan säilyttämistä koskevan asetuksen arvoksi on valittu alle 26 kuukauden pituinen jakso, Googlen sisäänkirjautumisdataa säilytetään vain kyseinen aika.

Monialustaiset raportit sisältävät vain koostettua dataa. Raporteissa ei koskaan näy yksittäisten käyttäjien dataa.

Datan jakaminen muihin Google-tuotteisiin

Google-signaalien avulla kerättyä dataa ei käytetä tai jaeta muuhun tarkoitukseen kuin Google Analytics ‑palvelun tarjoamiseen, ellet ota käyttöön datan jakamisasetuksia tai Google-tuotteisiin linkittämistä.

Käyttötapaukset

Käyttäjä Käyttötarkoitus Lopullinen tavoite
Julkaisija Haluan luoda raportteja käyttäjämääristä eri laitteilla (aktiiviset käyttäjät 1 päivän, 7 päivän ja 30 päivän ajalta). Haluan selvittää tarkasti käyttäjien määrän käytettyjen laitteiden määrän sijaan.
Julkaisija Haluan luoda raportteja, jotka auttavat minua ymmärtämään, minkälaisia eri käyttäjäryhmiä ihmisten käyttämien laiteyhdistelmien perusteella muodostuu. Haluan oppia jakamaan resurssini paremmin, jotta voin keskittyä arvokkaimpien ja lupaavimpien käyttäjäryhmien tavoittamiseen.
Julkaisija Haluan oppia tuntemaan asiakaspolun eri laitteilla analysoimalla käyttäjäpohjaisia raportteja (aktiiviset käyttäjät, suppilot ja reittianalyysi). Haluan oppia optimoimaan käyttökokemuksen kaikilla laitteilla asiakaspolun jokaisessa vaiheessa.
Markkinoija Haluan luoda raportteja ja saada käsityksen markkinointini tehokkuudesta eri laitteilla (esim. kanavat ja kampanjat). Haluan optimoida mainoskulut eri laitteiden käytön perusteella.
Markkinoija Haluan käyttää uudelleenmarkkinointia eri laitteilla. Haluan, että käyttäjät näkevät osuvia mainoksia sen mukaan, miten he käyttävät eri laitteita.

Ominaisuudet, joita ei tueta

Seuraavia toimintoja ei tueta mittauskokonaisuuksille, joissa Google-signaalit on aktivoitu:

Google Analytics ‑ominaisuus Toiminto, jota ei tueta
BigQuery Export Google-signaalien keräämää lisädataa ei eksportoida BigQueryyn.
Yhteisnäkymäraportointi Yhteisnäkymäraportointi ei tällä hetkellä ole käytettävissä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa.

Google-signaalien aktivointi

Jotta voit aktivoida Google-signaalit Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessasi, sinulla on oltava sen muokkaajan rooli.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen mittauskokonaisuuden kohdalle, jossa haluat aktivoida Google-signaalit.
  3. Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Data-asetukset > Datan kerääminen ja laita päälle Ota Google-signaalien datan kerääminen käyttöön ‑valitsin.

Aktivoimiisi Google-signaaleihin sovelletaan Google Analyticsin mainontaominaisuuksien käytäntövaatimuksia.

Jos haluat estää muita katsomasta raporttia tai kartoitustekniikkaa päättelemästä yksittäisten käyttäjien henkilöllisyyttä, voit käyttää datakynnyksiä mittauskokonaisuuksissa, joissa on aktivoitu Google-signaalit. Lue lisää

Mittauskokonaisuustason mainosten personointiasetukset

Voit sallia tai estää mainosten personoinnin käyttäjiltä kerätyn analytiikkadatan perusteella maa- tai aluekohtaisesti. Tämä asetus on voimassa riippumatta siitä, ovatko Google-signaalit käytössä. Mainosten personointiasetuksen muuttaminen ei vaikuta Google-signaalien datan keräämiseen. Jos mainosten personointi on poistettu käytöstä maassa tai alueella, kyseisissä sijainneissa oleviin käyttäjiin liittyvää Google-signaalien dataa kerätään vain mittaustarkoituksiin. Kerättyä dataa ei käytetä mainosten personointiin. Lue lisää

Lisätietoa

Configuring the use of Analytics data in Firebase