[GA4] Aktivér Google-signaler for Google Analytics 4-ejendomme

I denne artikel kan du læse om følgende:

Google-signaler er sessionsdata fra websites og apps, som Google knytter til brugere, der har logget ind på deres Google-konti, og som har aktiveret Annoncetilpasning. Denne tilknytning af data til brugere, der er logget ind, bruges til at muliggøre remarketing på tværs af enheder og eksport af konverteringer på tværs af enheder til Google Ads.

Hændelsesdata, der er knyttet til pseudoanonymiserede cookies, eksporteres fra Google Analytics 4 til BigQuery. Det kan teoretisk set medføre, at en bruger bliver talt med flere gange via forskellige enheder. Der kan være forskel på det antal hændelser pr. bruger, der vises i henholdsvis Analytics og BigQuery.
Hvis du har konfigureret Google Tag Manager på serversiden, skal du sørge for at konfigurere Google-signaler.

Google-signaler giver mulighed for følgende:

Rapportering på tværs af platforme

Forbind data om enheder og aktiviteter fra forskellige sessioner ved hjælp af dit bruger-id, så du kan få en forståelse for brugeradfærd for hvert trin i konverteringsprocessen – fra den første kontakt til den langsigtede fastholdelse.

Aktivitet på tværs af enheder spores, når du logger ind på en Google-konto via følgende:

• iOS-enheder*
  • Android-enheder
  • Google Chrome
  • Google Chrome-webbrowser
  • Andre webbrowsere
  • Klientapps, der kræver en Google-konto
  • Andre apps, der kræver en Google-konto

* For enheder med iOS 14+ eller nyere skal du bruge User-ID-sporing til sporing på tværs af enheder.

Remarketing med Google Analytics

Opret remarketingmålgrupper ud fra dine Google Analytics-data, og del disse målgrupper med dine linkede annoncekonti.

Når du aktiverer Google-signaler, kan målgrupper, som du opretter i Google Analytics og udgiver i Google Ads og andre Google Marketing Platform-annonceringsprodukter, vise annoncer i de remarketingkampagner, der er kvalificeret på alle enheder, til de Google-brugere, der har aktiveret Annoncetilpasning.

Funktioner til annoncerapportering

I Google Analytics indsamles der oplysninger i henhold til din taggingkonfiguration samt de Google-signaldata og Google-annonceringscookies, der registreres.

Få flere oplysninger

Demografi og Interesser

Google Analytics indsamler yderligere oplysninger om demografi og interesser fra enheds-id'er og fra brugere, som er logget ind på deres Google-konto og har slået Annoncetilpasning til.

Få flere oplysninger

Hvis du deaktiverer Google-signaler, kan du ikke implementere disse funktioner individuelt. Deaktivering af Google-signaler deaktiverer også alle disse funktioner.

Data fra de brugere, der har aktiveret Annoncetilpasning

Når brugere aktiverer Annoncetilpasning, kan Google danne et helhedsbillede over, hvordan disse brugere interagerer med en onlineejendom fra flere browsere og flere enheder. Du kan f.eks. se, hvordan brugere gennemser produkter på dit website fra en telefon og senere vender tilbage for at gennemføre køb fra en tablet eller computer.

Logindata på Google-konti udløber som standard efter 26 måneder. Men hvis indstillingen for dataopbevaring i Analytics er angivet til en perioder, der er kortere end 26 måneder, opbevares logindata på Google-konti i overensstemmelse med denne kortere tidsramme.

Rapporterne til rapportering på tværs af platforme indeholder kun samlede data. Der vises aldrig data om individuelle brugere.

Datadeling med andre Google-produkter

De data, der indsamles i forbindelse med Google-signaler, vil ikke blive brugt eller delt med andet formål end at levere Google Analytics-tjenesten, medmindre du aktivere Indstillinger for datadeling eller vælger at linke med Google-produkter.

Eksempler på brug

Som... Vil jeg gerne... Så jeg kan...
Udgiver Rapportere om brugertællinger på tværs af enheder (herunder aktiviteter over 1 dag, 7 dage og 30 dage) Rapportere det nøjagtige antal brugere i stedet for enheder
Udgiver Rapportere og forstå forskellige grupper af brugere baseret på de forskellige enhedskombinationer, de bruger Hjælpe med at fokusere mine ressourcer og min indsats på de mest værdifulde/lovende brugere
Udgiver Få indsigt i "kunderejsen" på tværs af enheder ved at analysere brugerbaserede rapporter (om aktive brugere, tragte og stier) Optimere brugeroplevelsen for den fulde kunderejse på tværs af enheder
Marketingmedarbejder Rapportere om og forstå effektiviteten af min marketing på tværs af enheder (f.eks. kanaler, kampagner osv.) Optimere annonceudgifter baseret på brug på tværs af enheder
Marketingmedarbejder Anvende remarketing til brugere på tværs af enheder Tilbyde meget relevante annoncer baseret på brug på tværs af enheder

Aktivér Google-signaler

Hvis du vil aktivere Google-signaler for din Google Analytics 4-ejendom, skal du have rollen Redaktør på ejendommen.

1. Klik på Dataindsamling under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Slå kontakten for Aktivér dataindsamling til Google-signaler til.
  3. Når du aktiverer Google-signaler, indsamles disse data i alle regioner. Gør følgende, hvis du vil vælge de regioner, hvor Google-signaldata skal indsamles: Hvis du deaktiverer indsamling for en region, bliver eventuelle historiske data, du har indsamlet, gemt i Analytics (i henhold til dine indstillinger for opbevaring af data), men der indsamles ikke yderligere data fra tidspunktet for ændringen og frem. Hvis du deaktiverer dataindsamling via Google-signaler, har du ikke adgang til rapportering på tværs af platforme, remarketinglister baseret på Analytics-data, funktioner til annoncerapportering eller demografiske oplysninger og interesser.
    1. I sektionen med titlen Indsamling af Google-signaldata er tilladt i X af Y regioner skal du klikke på Indstillinger.
    2. Slå kontakten til eller fra for hver region, hvor du vil tillade eller forhindre indsamling af Google-signaldata.
    3. Klik på Anvend.

Når du aktiverer Google-signaler, er du underlagt kravene i politikken vedrørende Google Analytics-annonceringsfunktioner.

Hvis du deaktiverer Google-signaler, er remarketing ikke tilgængelig for de berørte regioner. Den efterfølgende konverteringsmodellering og -rapportering i tilknyttede Google Ads- og Search Ads 360-konti bliver også berørt.

Dine indstillinger for annoncetilpasning på ejendomsniveau

Du kan vælge at tillade eller deaktivere annoncetilpasning brug af Analytics-data fra brugere baseret på deres land og/eller fremadrettet. Denne indstilling gælder, uanset om Google-signaler er aktiveret eller ej. Ændring af indstillingen for annoncetilpasning har ingen indflydelse på indsamlingen af data for Google-signaler. Når annoncetilpasning er deaktiveret for et land og/eller en region, bliver Google-signaldata fra brugere, som befinder sig den pågældende lokation, kun indsamlet til målingsformål og altså ikke med henblik på annoncetilpasning. Få flere oplysninger om avancerede indstillinger til at tillade personlig tilpasning af annoncer.