[GA4] Länka Google Ads och Analytics

Läs om hur du ställer in Google Ads-integreringen

Länka ditt Google Ads-konto till din Analytics-egendom för att se hela kundcykeln, från hur användare interagerar med din marknadsföring (till exempel klickar på annonser) till hur de uppfyller dina mål på din webbplats eller i din app (till exempel köper något eller konsumerar innehåll).

Om du övergår från Universal Analytics till Google Analytics 4 och behöver migrera flera Google Ads-länkar samtidigt kan du använda importverktyget i stället för att länka manuellt.
Innehåll i artikeln:

Fördelar

När du länkar din Google Analytics 4-egendom till ditt Google Ads-konto kan du

Begränsningar

Du kan länka Google Analytics 4-egendomar till enskilda Google Ads-konton och till Google Ads-förvaltarkonton.

Du kan skapa upp till 400 länkar per egendom. Om din nuvarande inställning av Google Ads överstiger denna gräns kan du skapa ett Google Ads-förvaltarkonto och länka det till Analytics-egendomen.

Obs! En länk till ett Google Ads-förvaltarkonto räknas som en enstaka länk.

Innan du börjar

Använd ett Google-konto med följande behörigheter när du länkar en egendom till Google Ads. Kontakta Analytics- eller Google Ads-administratören om ditt konto inte har dessa behörigheter.

• I Analytics måste du ha rollen Redigerare för egendomen du vill länka.
  • I Google Ads måste samma Google-konto ha administratörsåtkomst.
  • Om du länkar till ett Google Ads-förvaltarkonto blir all data som du importerar från Analytics tillgänglig i alla dina kundkonton.

Skapa länkar

1. Klicka på Administratör i Analytics.
  2. Välj egendomen du vill länka i menyn i kolumnen Egendomar.
  3. Klicka på Google Ads-länkar under Produktlänkar.
  4. Klicka på Länka.
  5. Klicka på Välj Google Ads-konton och välj Google Ads-kontona du vill länka.
  6. Klicka på Bekräfta.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Alternativet Aktivera anpassade annonser är aktiverat som standard.
  9. Utöka Aktivera automatisk taggning för att aktivera automatisk taggning eller lämna inställningarna för automatisk taggning oförändrade.

Om du aktiverar automatisk taggning när du länkar till ett förvaltarkonto aktiveras automatisk taggning i alla Google Ads-konton som är direkt länkade till förvaltarkontot.
  10. Klicka på Nästa och kontrollera inställningarna.
  11. Klicka på Skicka för att länka dina konton med aktuella inställningar.

Nästa steg

När du skapar en länk mellan ditt Google Ads-konto och din Google Analytics 4-egendom börjar Google Ads-data automatiskt visas i Google Analytics 4-rapporterna. Länken gör även att data från din Google Analytics 4-egendom kan användas i Google Ads. För att kunna vidta åtgärder baserat på denna data måste du fortfarande logga in på Google Ads och göra minst ett av följande:

För att få förbättrad remarketing och rapportering måste du även aktivera Google-signaler.

Redigera länkar

1. Klicka på Administratör i Analytics.
  2. Leta reda på kolumnen Egendom under Produktlänkar och klicka på Google Ads-länkar.
  3. Klicka på pilen i slutet av raden för det länkade konto du vill redigera på listan.
  4. Aktivera eller inaktivera Aktivera anpassad annonsering.
  5. Klicka på Mer för att radera länken. (Läs mer om hur du tar bort länken i nästa avsnitt.)
Läs mer om hur du använder Analytics-data i Google Ads.

Google Ads-administratörer och Analytics-användare med rollen Redigerare kan ta bort länken till länkade Google Ads-konton.

Om du raderar en länk slutar data flöda mellan det länkade Google Ads-kontot och Analytics-egendomen.

• Google Ads-data (till exempel klick, exponeringar, CPC) från olänkade Google Ads-konton visas inte i Analytics-rapporterna.
  • Tidigare Google Ads-dimensioner (till exempel Kampanjnamn och Annonsgrupps-id) som samlades in innan länken togs bort är fortfarande tillgängliga i Analytics. All ny data för dessa dimensioner som är ett resultat av klick från ett olänkat Google Ads-konto visas som (inte angivet) tillsammans med Google Ads-mätvärden (till exempel Kostnad, Klick) för alla datumintervall.
  • Analytics-remarketingmålgrupper slutar samla på sig nya användare i olänkade Google Ads-konton.
  • Olänkade Google Ads-konton slutar importera konverteringar från Analytics.