[GA4] Google Ads en Analytics koppelen

Ontdek hoe u de Google Ads-integratie instelt.

Als u uw Google Ads-account koppelt aan uw Analytics-property, ziet u de hele klantcyclus, van de manier waarop gebruikers reageren op uw marketingactiviteiten (bijv. op advertenties klikken) tot hoe ze uiteindelijk de doelen bereiken die u op uw site of in uw app heeft ingesteld (bijvoorbeeld aankopen doen, content gebruiken).

Als u overstapt van Universal Analytics op Google Analytics 4 en u meerdere Google Ads-koppelingen wilt migreren, kunt u de importtool gebruiken in plaats van handmatig te koppelen.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Voordelen

Als u uw Google Analytics 4-property aan uw Google Ads-account koppelt, kunt u het volgende doen:

Limieten

U kunt Google Analytics 4-property's koppelen aan afzonderlijke Google Ads-accounts, maar ook aan Google Ads-manageraccounts.

U kunt maximaal 400 koppelingen per property maken. Als deze limiet wordt overschreden door uw huidige Google Ads-instellingen, kunt u een Google Ads-manageraccount maken dat u aan uw Analytics-property koppelt.

Opmerking: Een koppeling met een Google Ads-manageraccount telt als 1 koppeling.

Voordat u begint

Als u een property aan Google Ads wilt koppelen, gebruikt u een Google-account dat beschikt over de onderstaande rechten. Vraag uw Analytics- of Google Ads-beheerder om hulp als uw account deze rechten niet heeft.

• In Analytics moet u de rol Bewerker hebben voor de property die u wilt koppelen.
  • In Google Ads moet datzelfde Google-account beheerderstoegang hebben.
  • Als u een Google Ads-manageraccount koppelt, zijn alle gegevens die u uit Analytics importeert beschikbaar in al uw klantaccounts.

Koppelingen maken

1. Klik in Analytics op Beheerder.
  2. Gebruik in de kolom Property het menu om de property te selecteren die u wilt koppelen.
  3. Klik onder PRODUCTKOPPELINGEN op Google Ads-koppelingen.
  4. Klik op Koppelen.
  5. Klik op Kies Google Ads-accounts en selecteer de Google Ads-accounts die u wilt koppelen.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Klik op Volgende.
  8. De optie Gepersonaliseerd adverteren aanzetten staat standaard aan.
  9. Vouw de optie Autotagging aanzetten uit om autotagging aan te zetten of om uw instellingen voor autotagging ongewijzigd te laten.

Als u autotagging aanzet wanneer u een manageraccount koppelt, wordt autotagging aangezet voor alle Google Ads-accounts die rechtstreeks aan het manageraccount zijn gekoppeld.
  10. Klik op Volgende en controleer uw instellingen.
  11. Klik op Sturen om uw accounts te koppelen aan de huidige instellingen.

Volgende stappen

Als u een koppeling tussen uw Google Ads-account en uw Google Analytics 4-property maakt, worden er automatisch Google Ads-gegevens in uw Google Analytics 4-rapporten weergegeven. Deze koppeling zorgt er ook voor dat gegevens uit uw Google Analytics 4-property beschikbaar zijn in Google Ads. Als u echter actie wilt ondernemen op basis van deze gegevens, moet u nog steeds inloggen bij Google Ads en minimaal een van de volgende handelingen uitvoeren:

Voor verbeterde remarketing en rapportage moet u ook Google-signalen activeren.

Koppelingen bewerken

1. Klik in Analytics op Beheerder.
  2. Klik in de kolom Property onder PRODUCTKOPPELINGEN op Google Ads-koppelingen.
  3. Klik in de lijst van gekoppelde accounts op de pijl aan het einde van de rij voor het account dat u wilt bewerken.
  4. Zet Gepersonaliseerd adverteren inschakelen aan of uit.
  5. Klik op Meer om het account te ontkoppelen. (In het volgende gedeelte vindt u meer informatie over ontkoppelen.)
Meer informatie over het gebruik van Analytics-gegevens in Google Ads.

Een Google Ads-beheerder of een Analytics-gebruiker met de rol Bewerker kan de gekoppelde Google Ads-accounts ontkoppelen.

Als u een koppeling verwijdert, worden er geen gegevens meer uitgewisseld tussen het gekoppelde Google Ads-account en de Analytics-property.

• Google Ads-gegevens (zoals klikken, vertoningen, CPC, enzovoort) van niet-gekoppelde Google Ads-accounts zijn niet zichtbaar in Analytics-rapporten.
  • Historische Google Ads-dimensies (bijv. Campagnenaam, Advertentiegroep-ID) die vóór de ontkoppeling zijn verzameld, blijven beschikbaar in Analytics. Nieuwe gegevens voor deze dimensies, die voortkomen uit klikken in een ontkoppeld Google Ads-account, worden weergegeven als '(niet ingesteld)', samen met Google Ads-statistieken (bijv. Kosten, Klikken) voor alle perioden.
  • Voor Analytics-remarketingdoelgroepen worden geen nieuwe gebruikers meer verzameld in niet-gekoppelde Google Ads-accounts.
  • Voor niet-gekoppelde Google Ads-accounts worden geen conversies meer geïmporteerd vanuit Analytics.