[GA4] Google Adsin integraatio

Linkitä Google Analytics 4 ‑omaisuuksia Google Adsiin.

Kun linkität Google Analytics 4 ‑omaisuudet ja Google Ads ‑tilit, Analytics-yleisöt ja konversiotapahtumadata (sovelluksesta ja verkosta) viedään oletuksena Google Adsiin.

Voit linkittää Google Analytics 4 ‑omaisuuksia yksittäisiin Google Ads ‑tileihin ja Google Adsin hallinnoijan tileihin.

Voit luoda enintään 400 linkitystä.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää omaisuuden Google Adsiin, sinun on käytettävä Google-tiliä, jolla on seuraavat käyttöoikeudet. Jos tililläsi ei ole näitä käyttöoikeuksia, pyydä apua Analytics- tai Google Ads ‑järjestelmänvalvojalta.

• Analyticsissa tarvitset linkitettävän omaisuuden muokkausoikeudet.
  • Google Adsissa kyseisellä Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
  • Jos luot linkin Google Adsin hallinnoijan tilille, kaikki Analyticsista tuomasi data on kaikkien asiakastilien käytettävissä.

Linkkien luominen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse Verkko-omaisuus-sarakkeen valikosta verkko-omaisuus, jonka haluat linkittää.
  3. Klikkaa Tuotteen linkittäminen ‑kohdasta Google Ads ‑linkitys.
  4. Valitse Linkitä.
  5. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten Google Ads ‑tilit, jotka haluat linkittää.
  6. Klikkaa Vahvista.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus on oletuksena valittuna.
  9. Laajenna Ota automaattinen taggaus käyttöön, jos haluat ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai jättää automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.

Jos otat automaattisen taggauksen käyttöön, kun linkität hallinnoijan tiliin, automaattinen taggaus otetaan käyttöön kaikilla hallinnoijan tiliin suoraan linkitetyillä Google Ads ‑tileillä.
  10. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  11. Klikkaa Lähetä, jos haluat käyttää linkitettävillä tileillä nykyisiä asetuksia.

Linkkien muokkaaminen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Klikkaa Omaisuus-sarakkeen Tuotteen linkittäminen ‑kohdasta Google Ads ‑linkitys.
  3. Etsi linkitettyjen tilien luettelosta linkitys, jota haluat muokata, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  4. Laita Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus päälle tai pois päältä.
  5. Poista linkki klikkaamalla Lisää. (Lisätietoja linkityksen poistamisesta on seuraavassa osiossa.)
Lue lisää Analytics-datan käyttämisestä Google Adsissa.

Linkitettyjen Google Ads ‑tilien linkityksen voi poistaa joko Google Ads ‑järjestelmänvalvoja tai Analytics-käyttäjä, jolla on muokkausoikeus.

Jos poistat linkityksen, dataa ei enää siirry linkitetyn Google Ads ‑tilin ja Analytics-omaisuuden välillä.

• Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, sen Google Ads ‑data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei näy Analytics-raporteissa.
  • Ennen linkityksen poistamista kerätty istuntodata näkyy edelleen Analyticsissa. Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, klikkauksiin pohjautuva uusi istuntodata näkyy Analytics-raporteissa merkinnällä "(ei määritetty)".
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöihin ei kerätä uusia käyttäjiä Google Ads ‑tileillä, joiden linkitys on poistettu.
  • Google Ads ‑tileille, joiden linkitys on poistettu, ei enää tuoda konversioita Analyticsista.