[GA4] Enllaçar Google Ads i Analytics

Enllaçar un compte de Google Ads a una propietat de Google Analytics per veure el cicle complet dels clients, des de la primera interacció fins a la conversió

Enllaceu el compte de Google Ads a la vostra propietat d'Analytics (incloses les subpropietats i les propietats d'agrupació) per veure el cicle complet dels clients, des de com interaccionen els usuaris amb el màrqueting (p. ex., fent clic als anuncis) fins a com completen finalment les conversions que havíeu definit per a ells al lloc web o a l'aplicació (p. ex., fent compres o consumint contingut).

Google Ads Linking in Google Analytics

Si feu el canvi de Universal Analytics a Google Analytics 4 i necessiteu migrar diversos enllaços de Google Ads, podeu fer servir l'eina d'importació en comptes d'enllaçar-los manualment.
Contingut d'aquest article:

Avantatges

Quan enllaceu la vostra propietat de Google Analytics 4 al compte de Google Ads, les dades flueixen entre tots dos productes. Això us permet:

Límits

Podeu enllaçar propietats de Google Analytics 4 a comptes individuals i de gestor de Google Ads.

Podeu crear fins a 400 enllaços per propietat. Si la configuració actual de Google Ads supera aquest límit, us recomanem que creeu un compte de gestor de Google Ads i que l'enllaceu a la propietat d'Analytics.

Nota: un enllaç a un compte de gestor de Google Ads compta com un enllaç.

Abans de començar

Per enllaçar una propietat a Google Ads, utilitzeu un Compte de Google que tingui els permisos següents:

• A Analytics, cal que tingueu la funció d'editor per a la propietat que voleu enllaçar.
  • A Google Ads, aquest mateix Compte de Google necessita accés administratiu.
  • Si feu un enllaç a un compte de gestor de Google Ads, totes les dades que importeu d'Analytics estaran disponibles per a tots els vostres comptes de client.
Nota: si el compte no té aquests permisos, demaneu ajuda a l'administrador d'Analytics o de Google Ads.

Crear enllaços

Seguiu aquests passos per crear enllaços de propietats de Google Analytics 4 a Google Ads:

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de Google Ads.
  2. Feu clic a Enllaça.
  3. Feu clic a Tria comptes de Google Ads i, a continuació, seleccioneu els comptes de Google Ads que vulgueu enllaçar.

Si no veieu el compte de Google Ads que voleu enllaçar, és possible que no tingueu els permisos necessaris.
  4. Feu clic a Confirma.
  5. Feu clic a Següent.
  6. L'opció Activa la publicitat personalitzada està activada de manera predeterminada.
  7. Desplegueu l'opció Activa l'etiquetatge automàtic per activar l'etiquetatge automàtic o per deixar la configuració de l'etiquetatge automàtic com està.

Si activeu l'etiquetatge automàtic en fer l'enllaçament a un compte de gestor, s'activarà en tots els comptes de Google Ads que estiguin enllaçats directament al compte de gestor.
  8. Feu clic a Següent i reviseu la configuració.
  9. Feu clic a Envia per enllaçar els comptes a la configuració actual.

(Visita guiada opcional) A fi d'iniciar una visita guiada pels passos anteriors a la vostra propietat, feu clic al botó de sota. S'obrirà a la propietat més recent que hàgiu consultat, de manera que primer assegureu-vos que sou a la propietat correcta.

Enllaçar una propietat d'Analytics a un compte de Google Ads

Passos següents

Quan creeu un enllaç entre el compte de Google Ads i la propietat de Google Analytics 4, les dades de Google Ads es mostraran als informes de Google Analytics 4 en un termini de 48 hores. L'enllaç també fa que les dades de la propietat de Google Analytics 4 estiguin disponibles per utilitzar-se a Google Ads. Tanmateix, per dur a terme accions amb aquestes dades, heu d'iniciar la sessió a Google Ads i fer almenys una de les accions següents:

Per al remàrqueting, també heu d'activar Google signals.

Editar o verificar enllaços

Seguiu aquests passos per editar les propietats de Google Analytics 4 enllaçades a Google Ads o per verificar si n'hi ha:

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de Google Ads.
  2. A la llista de comptes enllaçats, feu clic a la fletxa que hi ha al final de la fila del compte que vulgueu editar.
  3. Activeu o desactiveu l'opció Activa la publicitat personalitzada.
  4. Feu clic a Més per suprimir l'enllaç.
Obteniu més informació sobre com es poden utilitzar les dades d'Analytics a Google Ads.

Un administrador de Google Ads o un usuari d'Analytics amb la funció d'editor poden desenllaçar els comptes de Google Ads enllaçats.

Si suprimiu un enllaç, deixaran de compartir-se dades entre el compte de Google Ads enllaçat i la propietat d'Analytics.

• Les dades dels comptes de Google Ads desenllaçats (p. ex., els clics, les impressions, el cost per clic [CPC], etc.) no són totalment visibles als informes d'Analytics. Si l'etiquetatge automàtic està activat i afegeix un identificador de clic de Google (gclid) al final de l'URL, el trànsit de Google Ads desenllaçat continuarà figurant als informes de manera predeterminada amb una font o un mitjà de google/cpc o bé utilitzant els valors d'UTM disponibles, i els clics en anuncis relacionats no es faran servir per a l'atribució de canals de pagament de Google.
  • Les dimensions de l'historial de Google Ads (p. ex., Nom de la campanya o Identificador de grup d'anuncis) que s'hagin recollit abans de suprimir l'enllaç continuaran estant disponibles a Analytics. Les dades noves relatives a aquestes dimensions que s'hagin generat a partir de clics d'un compte de Google Ads desenllaçat es mostraran com a "(no definit)", juntament amb les mètriques de Google Ads (p. ex., Cost o Clics) per a tots els intervals de dates.
  • Els públics de remàrqueting d'Analytics deixaran d'acumular usuaris nous als comptes de Google Ads desenllaçats.
  • Els comptes de Google Ads desenllaçats deixaran d'importar conversions d'Analytics.

Accés d'usuaris des de Google Ads (funcions a Analytics)

Als usuaris de Google Ads se'ls concedeixen automàticament rols d'Analytics quan enllaceu un compte de Google Ads a una propietat d'Analytics. Podeu gestionar l'accés per permetre que els usuaris de Google Ads utilitzin les funcions d'Analytics des de Google Ads, com ara la creació de públics d'Analytics des de Google Ads.

• Els usuaris d'un compte de Google Ads, en funció del seu nivell d'accés al compte, s'assignen a un dels cinc usuaris enllaçats de Google Ads:
    • Administrador del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari estàndard del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari amb accés només de lectura al compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari de facturació del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari amb accés només de correu electrònic al compte de Google Ads <número de compte>
  • Al seu torn, l'administrador d'Analytics assigna als usuaris enllaçats de Google Ads rols a la propietat d'Analytics enllaçada.
Si teniu aquest nivell d'accés al compte de Google Ads Se us assigna a aquest usuari enllaçat de Google Ads Que té aquesta assignació de rols recomanada d'Analytics

Administrador

Administrador del compte de Google Ads <número de compte>

Editor

Estàndard

Usuari estàndard del compte de Google Ads <número de compte>

Professional del màrqueting

Només de lectura

Usuari amb accés només de lectura al compte de Google Ads <número de compte>

Lector

Facturació

Usuari de facturació del compte de Google Ads <número de compte>

Lector

Només de correu electrònic

Usuari amb accés només de correu electrònic al compte de Google Ads <número de compte>

Lector

A la gestió d'accés d'Analytics, cada usuari enllaçat de Google Ads representa un grup d'usuaris al compte de Google Ads enllaçat.

Com a administrador d'Analytics, podeu canviar el rol i les restriccions de dades d'Analytics que s'assignen als usuaris enllaçats de Google Ads d'una propietat. Si canvieu el rol i les restriccions de dades d'Analytics assignats a un usuari enllaçat de Google Ads, el canvi afectarà tots els usuaris del compte de Google Ads que s'hagin assignat a l'usuari enllaçat.

Els rols d'Analytics assignats als usuaris enllaçats de Google Ads gestionen l'accés a les funcions d'Analytics des de Google Ads, com ara la creació de públics d'Analytics des de Google Ads. El fet de canviar les assignacions de rols d'Analytics no afecta la importació de conversions d'Analytics a Google Ads per als informes o les ofertes, ni tampoc l'activació del remàrqueting de Google Ads basat en els públics d'Analytics.

Les assignacions de rols i les restriccions de dades es mantenen fins que se suprimeix l'enllaç entre el compte de Google Ads i la propietat d'Analytics.

Com a administrador d'Analytics, podeu veure i editar l'accés dels usuaris enllaçats de Google Ads a Administració > Enllaços de productes > Enllaços de Google Ads. També podeu configurar l'accés d'aquests usuaris tal com ho faríeu amb qualsevol usuari.

Seguiu aquests passos per assignar els rols recomanats d'Analytics a un compte de Google Ads enllaçat:

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de Google Ads.
  2. A la llista de comptes enllaçats, feu clic a la fletxa que hi ha al final de la fila del compte que vulgueu editar.
  3. A Accés d'usuari, feu clic a Mostra els rols predeterminats.
  4. Feu clic a Aplica.