[GA4] Knytt sammen Google Ads og Analytics

Finn ut hvordan du knytter Google Ads-kontoen din sammen med Google Analytics-området for å se hele kundesyklusen – fra første interaksjon til målfullføring.

Knytt Google Ads-kontoen din sammen med Analytics-området ditt for å se hele kundesyklusen: fra hvordan kundene har interaksjoner med markedsføringsinnholdet ditt (at de f.eks. klikker på annonser), til hvordan de avslutningsvis fullfører de målene du har angitt for dem i appen din eller på nettstedet ditt (at de f.eks. kjøper noe eller forbruker innhold).

Hvis du går over fra Universal Analytics til Google Analytics 4 og har behov for å overføre flere Google Ads-tilknytninger, kan du bruke importeringsverktøyet i stedet for manuelle tilknytninger.
I denne artikkelen:

Fordeler

Hvis du knytter sammen Google Analytics 4-området ditt og Google Ads-kontoen din, overføres data mellom begge produktene. På denne måten kan du

Grenser

Du kan knytte Google Analytics 4-områder sammen med personlige i Google Ads-kontoer og Google Ads-managerkontoer.

Du kan opprette opptil 400 tilknytninger per område. Hvis du overskrider denne grensen i det nåværende Google Ads-oppsettet ditt, bør du vurdere å opprette en Google Ads-managerkonto og knytte den sammen med Analytics-området ditt.

Merk: En tilknytning til en Google Ads-managerkonto telles som én tilknytning.

Før du begynner

For at du skal kunne knytte områder sammen med Google Ads, må du bruke en Google-konto med tillatelsene vi lister opp nedenfor. Hvis kontoen mangler én eller flere av disse tillatelsene, må du be Analytics- eller Google Ads-administratoren din om hjelp.

• I Analytics må du ha redigeringstilgang til det området du vil tilknytte.
  • I Google Ads må den samme Google-kontoen ha administratortilgang.
  • Hvis du tilknytter en Google Ads-managerkonto, blir alle data du importerer fra Analytics, tilgjengelige i alle kundekontoene dine.

Opprett tilknytninger

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under PRODUKTTILKNYTNINGER.
  2. Klikk på Tilknytt.
  3. Klikk på Velg Google Ads-kontoer, og velg så de Google Ads-kontoene du vil tilknytte.
  4. Klikk på Bekreft.
  5. Klikk på Neste.
  6. Alternativet Slå på personlig tilpasset annonsering er aktivert som standard.
  7. Vis Slå på automatisk tagging for å slå på automatisk tagging, eller la innstillingene for automatisk tagging være som de er.

Hvis du slår på automatisk tagging når du tilknytter en managerkonto, blir automatisk tagging aktivert i alle Google Ads-kontoene som er direkte knyttet sammen med managerkontoen.
  8. Klikk på Neste, og gå så gjennom innstillingene dine.
  9. Klikk på Send inn for å angi de gjeldende innstillingene i de aktuelle kontoene.

Fremgangsmåten videre

Når du etablerer en tilknytning mellom Google Ads-kontoen din og Google Analytics 4-området ditt, får du automatisk se Google Ads-data i Google Analytics 4-rapportene dine. Med denne tilknytningen kan du også bruke data fra Google Analytics 4-området i Google Ads. For at du skal kunne iverksette tiltak med utgangspunkt i disse dataene, må du imidlertid være logget på Google Ads og utføre minst én av handlingene nedenfor:

For at remarketing og rapportering skal bli bedre, må du også aktivere Google-signaler.

Endre tilknytninger

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under PRODUKTTILKNYTNINGER i Område-kolonnen.
  2. Klikk på pilen i slutten av raden for den kontoen du vil endre, i listen over tilknyttede kontoer.
  3. Slå innstillingen Slå på personlig tilpasset annonsering på eller av.
  4. Klikk på Mer for å slette tilknytningen. (I den neste delen kan du finne ut hvordan du fjerner tilknytningen mellom produkter.)
Finn ut mer om hvordan du kan bruke Analytics-data i Google Ads.

Tilknytningen til de tilknyttede Google Ads-kontoene kan fjernes av enten en Google Ads-administrator eller en Analytics-bruker med redigeringstilgang.

Hvis du fjerner en tilknytning, blir det ikke lenger utvekslet data mellom den aktuelle Google Ads-kontoen og Analytics-området.

• Google Ads-data (f.eks. om CPC, klikk og visninger) fra Google Ads-kontoer som ikke er tilknyttet, fremgår ikke helt i Analytics-rapportene. Hvis automatisk tagging er aktivert og det legges til en Google klikk-ID (GCLID) på slutten av nettadressen, vises Google Ads-trafikk uten tilknytning som standard i rapportene, med google/cpc som kilde/medium eller med tilgjengelige UTM-verdier. Relaterte annonseklikk blir ikke brukt til foretrukket attribusjon for annonser.
  • Historiske Google Ads-dimensjoner (f.eks. Kampanjenavn, Annonsegruppe-ID) som ble samlet inn før tilknytningen ble fjernet, er fortsatt tilgjengelige i Analytics. Eventuelle nye data om disse dimensjonene som er forbundet med klikk i en Google Ads-konto som ikke er tilknyttet, vises som (not set) for Google Ads-beregninger (f.eks. Kostnad, Klikk) for alle datoperioder.
  • I Google Ads-kontoer som ikke er tilknyttet, blir det ikke lagt til nye brukere i remarketingmålgrupper i Analytics.
  • Det blir ikke importert konverteringer fra Analytics til Google Ads-kontoer som ikke er tilknyttet.