Controls de privadesa a Google Analytics

Els propietaris de llocs web o d'aplicacions que utilitzen Google Analytics i Google Analytics per a Firebase (és a dir, els "clients") poden trobar útil aquest recurs, sobretot si són empreses afectades pel Reglament general de protecció de dades (RGPD) de l'Espai Econòmic Europeu

Per obtenir informació addicional, llegiu l'article Protegir les dades.

Contingut d'aquest article:

Desactivar la recollida de dades d'Analytics (aplicació)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades de les aplicacions d'Android i d'iOS que utilitzin aquests paquets de desenvolupament de programari (SDK):

Obteniu més informació sobre les dades que recullen Google Analytics i Google Analytics per a Firebase.

Desactivar la recollida de dades d'Analytics (web)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades de les propietats següents:

Els usuaris del vostre lloc web també poden desactivar la recollida de dades mitjançant el Complement de desactivació de Google Analytics per a navegadors.

Anonimització d'adreces IP

L'anonimització d'adreces IP està disponible a Google Analytics tant per als llocs web com per a les aplicacions. Obteniu informació sobre com funciona l'anonimització d'adreces IP.

Propietats web

En el cas de les propietats web, podeu anonimitzar adreces IP mitjançant:

Propietats web + aplicació

Pel que fa a les propietats web + aplicació, l'anonimització d'adreces IP s'activa automàticament en els casos següents:

L'anonimització d'adreces IP que s'activa automàticament no es pot desactivar.

Definir el període de retenció de les dades d'Analytics que recolliu

Podeu definir un període de retenció de les dades que recolliu des de:

La retenció de dades d'esdeveniments durant 14 mesos encara està en fase de desenvolupament per a les propietats web + aplicació (versió beta). Ara com ara, les dades d'esdeveniments només es poden retenir durant dos mesos. Si seleccioneu l'opció de retenció de dades d'esdeveniments durant 14 mesos, aquesta opció de configuració s'aplicarà a les dades actives d'esdeveniments del sistema tan aviat com la funció estigui disponible.

Accés a les dades del nivell d'usuari i portabilitat

En el cas de les propietats web, podeu obtenir informació d'esdeveniments de qualsevol identificador d'usuari a través de l'informe d'explorador d'usuaris o de l'API User Activity. Aquestes funcions us permeten analitzar i exportar dades del nivell d'esdeveniment corresponents a l'identificador d'un sol usuari. A més, els clients poden integrar Analytics 360 a BigQuery per crear una exportació completa de totes les dades d'esdeveniments associades als seus usuaris en un sol repositori consultable.

En el cas de les propietats web + aplicació, l'eina Anàlisi ofereix la mateixa funcionalitat. Podeu obtenir informació d'esdeveniments de qualsevol identificador d'usuari a través de l'informe d'explorador d'usuaris o de l'informe d'activitat de l'usuari. Aquestes funcions us permeten analitzar i exportar dades del nivell d'esdeveniment corresponents a l'identificador d'un sol usuari. També podeu utilitzar l'informe d'activitat de l'usuari per suprimir registres d'usuari individuals. A més, podeu integrar Analytics 360 a BigQuery per crear una exportació completa de totes les dades d'esdeveniments associades als usuaris en un sol repositori consultable.

Suprimir dades d'usuaris finals emmagatzemades en un dispositiu mòbil

LSDK de Google Analytics per a Firebase us permet afegir controls a l'aplicació perquè els usuaris puguin suprimir les dades d'Analytics que s'hagin emmagatzemat localment al seu dispositiu mòbil i, d'aquesta manera, es restableixi l'identificador d'instància de l'aplicació. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar resetAnalyticsData a Android i iOS.

L'SDK també us permet controlar si es recullen les dades d'Analytics des de l'aplicació d'un dispositiu concret. Obteniu més informació sobre com podeu fer servir setAnalyticsCollectionEnabled a Android i iOS.

Suprimir dades d'usuaris finals emmagatzemades als servidors d'Analytics

Podeu utilitzar l'API de Google Analytics per satisfer les sol·licituds dels usuaris que volen suprimir les seves dades dels servidors d'Analytics en funció de l'aplicació o del dispositiu. Obteniu més informació sobre l'API User Deletion.