Controls de privadesa a Google Analytics

Els propietaris de llocs web o d'aplicacions que fan servir Google Analytics i Google Analytics per a Firebase (és a dir, els "clients") poden trobar útil aquest recurs, sobretot si són empreses afectades pel Reglament general de protecció de dades (RGPD) de l'Espai Econòmic Europeu, per la Llei de privadesa del consumidor de l'estat de Califòrnia (CCPA) o per altres normatives semblants.

Per obtenir informació addicional, llegiu l'article Protegir les dades.

Contingut d'aquest article:

Desactivar la recollida de dades d'Analytics (aplicació)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades des de les aplicacions d'Android i d'iOS que utilitzin aquests paquets de desenvolupament de programari (SDK):

Obteniu més informació sobre les dades que recullen Google Analytics i Google Analytics per a Firebase.

Desactivar la recollida de dades d'Analytics (web)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades des de les propietats següents:

Els usuaris del vostre lloc web també poden desactivar la recollida de dades mitjançant el complement de desactivació de Google Analytics per a navegadors.

Desactivar les funcions publicitàries (aplicació)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades per a les funcions publicitàries des de les aplicacions d'Android i d'iOS que utilitzin aquests paquets de desenvolupament de programari (SDK):

Obteniu més informació sobre les dades que recullen Google Analytics i Google Analytics per a Firebase.

Desactivar les funcions publicitàries (web)

Mitjançant programació, podeu desactivar la recollida de dades per a les funcions publicitàries des de les propietats següents:

Desactivar la personalització de la publicitat (aplicació)

Mitjançant programació, podeu desactivar el fet que s'utillitzin les dades recollides per a la personalització de la publicitat des d'aplicacions d'Android i d'iOS que utilitzin l'SDK de Firebase (instruccions).

Obteniu més informació sobre les dades que recullen Google Analytics i Google Analytics per a Firebase.

Desactivar la personalització de la publicitat (web)

Mitjançant programació, podeu desactivar el fet que s'utillitzin les dades recollides per a la personalització de la publicitat des de les propietats següents:

Anonimització d'adreces IP

L'anonimització d'adreces IP està disponible a Google Analytics tant per als llocs web com per a les aplicacions. Obteniu informació sobre com funciona aquest procés.

Propietats web

En el cas de les propietats web, podeu anonimitzar adreces IP mitjançant:

propietats web + aplicació

Pel que fa a les propietats web + aplicació, l'anonimització d'adreces IP s'activa automàticament en els casos següents:

L'anonimització d'adreces IP que s'activa automàticament no es pot desactivar.

Definir el període de conservació de les dades d'Analytics que recolliu

Podeu definir un període de conservació de les dades que recolliu des de:

Accés a les dades del nivell d'usuari i portabilitat

En el cas de les propietats web, podeu obtenir informació d'esdeveniments de qualsevol identificador d'usuari a través de l'informe d'explorador d'usuari o de l'API d'activitat de l'usuari. Aquestes funcions us permeten analitzar i exportar dades del nivell d'esdeveniment corresponents a l'identificador d'un sol usuari. A més, els clients poden integrar Analytics 360 amb BigQuery per crear una exportació completa de totes les dades d'esdeveniments associades als seus usuaris en un únic repositori que es pot consultar.

En el cas de les propietats web + aplicació, l'eina Anàlisi ofereix la mateixa funcionalitat. Podeu obtenir informació d'esdeveniments de qualsevol identificador d'usuari a través de l'informe d'explorador d'usuari o de l'informe d'activitat de l'usuari. Aquestes funcions us permeten analitzar i exportar dades del nivell d'esdeveniment corresponents a l'identificador d'un sol usuari. També podeu utilitzar l'informe d'activitat de l'usuari per suprimir registres d'usuari individuals. A més, podeu integrar Analytics 360 amb BigQuery per crear una exportació completa de totes les dades d'esdeveniments associades als usuaris en un sol repositori consultable.

Suprimir dades d'usuaris finals emmagatzemades en dispositius mòbils

L'SDK de Google Analytics per a Firebase us permet afegir controls a l'aplicació perquè els usuaris puguin suprimir les dades d'Analytics que s'hagin emmagatzemat localment als seus dispositius mòbils i, d'aquesta manera, restablir l'identificador d'instància de l'aplicació. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar resetAnalyticsData a Android i a iOS.

L'SDK també us permet controlar si es recullen o no les dades d'Analytics des de l'aplicació d'un dispositiu concret. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar setAnalyticsCollectionEnabled a Android i a iOS.

Suprimir dades d'usuaris finals emmagatzemades als servidors d'Analytics

Podeu utilitzar l'API de Google Analytics per satisfer les sol·licituds dels usuaris que volen suprimir les seves dades dels servidors d'Analytics en funció de l'aplicació o del dispositiu. Obteniu més informació sobre l'API de supressió de l'usuari.

Permetre o desactivar la personalització d'anuncis en qualsevol propietat

Podeu controlar si les dades recollides dels usuaris finals de qualsevol propietat es poden utilitzar per a la personalització d'anuncis mitjançant l'opció de configuració avançada per permetre la personalització d'anuncis.