Datan säilyttäminen

Google Analyticsin asetuksissa voidaan määrittää datan säilyttämisaika, jonka jälkeen Google Analyticsin tallentama käyttäjätason ja tapahtumatason data poistetaan automaattisesti Analyticsin palvelimilta.

Käyttäjä- ja tapahtumadatan säilyttäminen

Säilytysjakso koskee käyttäjätason ja tapahtumatason dataa, joka liittyy evästeisiin, käyttäjätunnuksiin (kuten User-ID) ja mainostunnuksiin (kuten DoubleClick-evästeisiin, Androidin mainostunnuksiin ja Applen mainostajatunnuksiin).

Huomaa, että säilytysjakso ei koske Google Analyticsin tavallista yhteenvetoraportointia. Tällä asetuksella hallinnoitavaa käyttäjä- ja tapahtumadataa tarvitaan vain tiettyjen lisäominaisuuksien yhteydessä, kuten käytettäessä omia segmenttejä raporteissa tai luotaessa epätavallisia omia raportteja.

Voit valita, kuinka pitkään Analytics säilyttää dataa, ennen kuin data poistetaan automaattisesti:

• 14 kuukautta
  • 26 kuukautta
  • 38 kuukautta
  • 50 kuukautta
  • Data ei vanhene automaattisesti.

Kun datan säilytysjakso päättyy, data poistetaan automaattisesti kuukausittain.

Jos muutat säilytysjaksoa, kaikki kyseinen data poistetaan seuraavan kuukausittaisen prosessin aikana. Jos esimerkiksi muutat asetuksen 26 kuukaudesta 14 kuukauteen, kaikki 14:ää kuukautta vanhempi data poistetaan seuraavassa kuukausittaisessa prosessissa.

Aina kun muokkaat säilytysjaksoa, Analytics odottaa 24 tuntia ennen muutoksen toteuttamista. Tämän 24 tunnin aikana voit peruuttaa muutoksen, eikä sillä ole vaikutusta dataan.

Nollaus uuden toiminnan yhteydessä

OTA KÄYTTÖÖN tämä asetus, jos haluat nollata käyttäjän jokaiseen uuteen tapahtumaan liitetyn tunnisteen säilytysjakson (tällöin viimeiseksi voimassaolopäiväksi ja säilytysjaksoksi asetetaan nykyinen aika). Jos esimerkiksi datan säilytysjaksoksi on määritetty 14 kuukautta, mutta käyttäjä aloittaa uuden istunnon joka kuukausi, käyttäjän tunniste päivitetään joka kuukausi, eikä se tällöin koskaan saavuta 14 kuukauden vanhenemisaikaa. Jos käyttäjä ei aloita uutta istuntoa ennen säilytysjakson päättymistä, kyseisen käyttäjän data poistetaan.

Jos et halua nollata käyttäjän tunnisteen säilytysaikaa kyseisen käyttäjän uuden toiminnan perusteella, POISTA KÄYTÖSTÄ tämä asetus. Käyttäjätunnisteeseen liitetty data poistetaan automaattisesti säilytysjakson jälkeen.

Valintojen määrittäminen

Valintojen määrittäminen edellyttää kyseisen verkko-omaisuuden muokkausoikeuksia.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry muokattavan verkko-omaisuuden kohdalle.
  3. Valitse VERKKO-OMAISUUS-sarakkeesta Seurantatiedot > Datan säilyttäminen.
  4. Käyttäjädatan säilyttäminen: valitse haluamasi säilytysjakso.
  5. Nollaus uuden toiminnan yhteydessä: laita valitsin päälle tai pois päältä.

Datan säilyttäminen ja Käyttäjät-mittari

Lisäsimme helmikuussa 2018 Käyttäjät-mittarin moniin lisäraportteihin. Tämä mittari on uusi näissä raporteissa, joten meillä ei ole sen koottua dataa kaikissa raporteissa kaikkina aikoina. Tämä saattaa vaikuttaa aiempiin raportteihisi niin, että käyttäjien määrä näyttää nollaa mittarin koottua dataa edeltävältä ajalta.

Aloitimme datan koonnin Analytics 360 ‑verkko-omaisuuksia varten 1.5.2016 ja Analytics-verkko-omaisuuksia varten 1.9.2016.

Tämä ei vaikuta Yleisön yleiskatsaus ‑raporttiin, jossa on koottua käyttäjädataa paljon pidemmältä ajanjaksolta.