Datan säilyttäminen

Google Analyticsin asetuksissa voidaan määrittää datan säilytysaika, jonka jälkeen Google Analyticsin tallentama käyttäjätason ja tapahtumatason data poistetaan automaattisesti Analyticsin palvelimilta.

Käyttäjä- ja tapahtumadatan säilyttäminen

Säilytysjakso koskee käyttäjätason ja tapahtumatason dataa, joka liittyy evästeisiin, käyttäjätunnuksiin (esim. User-ID) ja mainostunnuksiin (esim. DoubleClick-evästeisiin, Androidin mainostunnuksiin [AAID tai AdID] ja Applen mainostajatunnuksiin [IDFA]).

Säilytysjakson ja käyttäjän toiminnan päivittämisen hallinta kattavat Google Analyticsissa säilytettävän tapahtuma‑ ja käyttäjätason datan, mutta Google Analytics poistaa oletuksena tietyn käyttäjään liittyvän datan (joka koskee esimerkiksi ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita), kun kyseinen käyttäjä ei ole ollut kuuteen kuukauteen aktiivinen Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessa tai kahteen kuukauteen aktiivinen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessa.

Voit valita, kuinka pitkään Analytics säilyttää dataa, ennen kuin data poistuu automaattisesti.

Analytics säilyttää Google-signaaleihin perustuvaa dataa enintään 26 kuukautta valitsemistasi asetuksista riippumatta. Googlen sisäänkirjautumisdata vanhenee oletusarvoisesti 26 kuukauden jälkeen. Jos Analyticsin datan säilyttämistä koskevan asetuksen arvoksi on valittu alle 26 kuukauden pituinen jakso, Googlen sisäänkirjautumisdataa säilytetään vain kyseinen aika.

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa (muissa kuin Analytics 360 ‑versiossa) käyttäjätason datan (myös konversioiden) säilyttämistä koskevan asetuksen arvoksi voidaan valita enintään 14 kuukautta. Kaiken muun tapahtumadatan säilytysajaksi voidaan valita jompikumpi seuraavista:

• 2 kuukautta
  • 14 kuukautta

Lue lisää Analytics 360 ‑datan säilytysvaihtoehdoista.

Kahden kuukauden säilytysjakso koskee asetuksista riippumatta aina ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita.

Jos pidennät säilytysjaksoa, sitä sovelletaan jo keräämääsi dataan.

XL-mittauskokonaisuuksien säilytysjakso on aina 2 kuukautta.

Huomaa, että datan säilyttämistä koskeva asetus ei vaikuta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi vakiotyyppisiin koontiraportteihin, vaikka loisit niissä vertailuja. Datan säilyttämistä koskeva asetus vaikuttaa ainoastaan Kartoitukset-raportteihin.

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa tämä asetus koskee käyttäjätason ja tapahtumatason dataa. Voit valita näistä vaihtoehdoista:

• 14 kuukautta
  • 26 kuukautta
  • 38 kuukautta
  • 50 kuukautta
  • Ei vanhene automaattisesti.
Jos taas pidennät säilytysaikaa tai määrität säilytysajaksi Ei vanhene automaattisesti, tämä ei vaikuta jo keräämiisi tietoihin. Esimerkiksi data, joka on kerätty, kun asetuksena oli 14 kuukautta, poistetaan joka tapauksessa 14 kuukauden kuluttua sen keräämisestä, vaikka muuttaisit säilytysjaksoksi 26 kuukautta.

Huomaa, että säilytysjakso ei vaikuta Google Analyticsin vakiotyyppisiin koontiraportteihin. Tällä asetuksella hallinnoitavaa käyttäjä‑ ja tapahtumadataa tarvitaan vain tiettyjen lisäominaisuuksien yhteydessä, kuten käytettäessä omia segmenttejä raporteissa tai luotaessa epätavallisia omia raportteja.

Säilytysjakson lyhentäminen tai pidentäminen

Kun datan säilytysjakso päättyy, data poistetaan automaattisesti kuukausittain.

Jos lyhennät säilytysjaksoa, kaikki kyseinen data poistetaan seuraavan kuukausittaisen prosessin aikana. Jos esimerkiksi muutat asetuksen 26 kuukaudesta 14 kuukauteen, kaikki yli 14 kuukautta vanha data poistetaan seuraavassa kuukausittaisessa prosessissa.

Jos pidennät Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden datan säilytysjaksoa tai määrität säilytysjaksoksi Ei vanhene automaattisesti, tämä ei vaikuta jo keräämääsi dataan. Esimerkiksi data, joka on kerätty, kun asetuksena oli 14 kuukautta, poistetaan joka tapauksessa 14 kuukauden kuluttua sen keräämisestä, vaikka muuttaisit säilytysjaksoksi 26 kuukautta. Jos pidennät Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden datan säilytysjaksoa, muutos vaikuttaa jo keräämääsi dataan.

Aina kun muokkaat säilytysjaksoa, Analytics odottaa 24 tuntia ennen muutoksen toteuttamista. Tämän 24 tunnin aikana voit peruuttaa muutoksen, eikä sillä ole vaikutusta dataan.

Jos käytät muissa kuin koontiraporteissa (esim. Google Analytics 4:n Kartoitukset-raporteissa) säilytysjaksoa pidempää ajanjaksoa, ylimenevältä ajalta oleva data ei näy raporteissa. Jos esimerkiksi asetat säilytysjaksoksi 14 kuukautta ja määrität ajanjaksoksi 14 kuukautta ja yksi päivä, ylimenevän yhden päivän data ei ole käytettävissä raporteissa.

Nollaus uuden toiminnan yhteydessä

OTA KÄYTTÖÖN tämä asetus, jos haluat nollata käyttäjän jokaiseen uuteen tapahtumaan liitetyn tunnisteen säilytysjakson (tällöin viimeiseksi voimassaolopäiväksi ja säilytysjaksoksi asetetaan nykyinen aika). Jos esimerkiksi datan säilytysjaksoksi on määritetty 14 kuukautta, mutta käyttäjä aloittaa uuden istunnon joka kuukausi, käyttäjän tunniste päivitetään joka kuukausi, eikä se tällöin koskaan saavuta 14 kuukauden vanhenemisaikaa. Jos käyttäjä ei aloita uutta istuntoa ennen säilytysjakson päättymistä, kyseisen käyttäjän data poistetaan.

Jos et halua nollata käyttäjän tunnisteen säilytysaikaa kyseisen käyttäjän uuden toiminnan perusteella, POISTA KÄYTÖSTÄ tämä asetus. Käyttäjätunnisteeseen liitetty data poistetaan automaattisesti säilytysjakson jälkeen.

Nollaus koskee vain käyttäjätason dataa.

Valintojen määrittäminen

Tämän valinnan tekeminen edellyttää, että sinulla on Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry muokattavan mittauskokonaisuuden kohdalle.
  3. Sivustomittauskokonaisuudet: Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Seurantatiedot > Datan säilyttäminen.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Data-asetukset > Datan säilyttäminen.
  4. Sivustomittauskokonaisuudet: Käyttäjä- ja tapahtumadatan säilyttäminen:: Valitse haluamasi säilytysjakso.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Tapahtumadatan säilyttäminen: Valitse haluamasi säilytysjakso.
  5. Sivustomittauskokonaisuudet: Nollaa uuden toiminnan yhteydessä: Laita valitsin päälle tai pois.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Nollaa käyttäjädata uuden toiminnan yhteydessä: Laita valitsin päälle tai pois.
  6. Klikkaa Tallenna.

Datan säilyttäminen ja Käyttäjät-mittari

Lisäsimme helmikuussa 2018 Käyttäjät-mittarin moniin lisäraportteihin. Tämä mittari on uusi näissä raporteissa, joten meillä ei ole sen koottua dataa kaikissa raporteissa kaikkina aikoina. Tämä saattaa vaikuttaa aiempiin raportteihisi niin, että käyttäjien määrä näyttää nollaa mittarin koottua dataa edeltävältä ajalta.

Aloitimme datan koonnin Analytics 360 ‑sivustomittauskokonaisuuksia varten 1.5.2016 ja Analytics-sivustomittauskokonaisuuksia varten 1.9.2016.

Tämä ei vaikuta Yleisön yleiskatsaus ‑raporttiin, jossa on koottua käyttäjädataa paljon pidemmältä ajanjaksolta.