Datan säilyttäminen

Google Analyticsin asetuksissa voidaan määrittää datan säilytysaika, jonka jälkeen Google Analyticsin tallentama käyttäjä- ja tapahtumatason data poistetaan automaattisesti Analyticsin palvelimilta.

Käyttäjä- ja tapahtumadatan säilyttäminen

Säilytysjakso koskee käyttäjätason ja tapahtumatason dataa, joka liittyy evästeisiin, käyttäjätunnuksiin (esim. User-ID) ja mainostunnuksiin (esim. DoubleClick-evästeisiin, Androidin mainostunnuksiin [AAID tai AdID] ja Applen mainostajatunnuksiin [IDFA]).

Tapahtuma‑ ja käyttäjätason datan säilytys Google Analyticsissa määräytyy säilytysjakson ja käyttäjätoiminnan resetointitoimintojen perusteella, mutta esimerkiksi ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita koskevan käyttäjädatan Google Analytics poistaa oletuksena, jos käyttäjä ei ole ollut aktiivinen kuuteen kuukauteen Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden osalta tai kahteen kuukauteen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden osalta.

Voit valita, kuinka pitkään Analytics säilyttää dataa, ennen kuin data poistuu automaattisesti.

Analytics säilyttää Google-signaaleihin perustuvaa dataa enintään 26 kuukautta valitsemistasi asetuksista riippumatta. Googlen sisäänkirjautumisdata vanhenee oletusarvoisesti 26 kuukauden jälkeen. Jos Analyticsin datasäilytysasetukseksi on valittu alle 26 kuukautta, Googlen sisäänkirjautumisdataa säilytetään vain niin kauan.

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet

Käyttäjätason datan säilytysjaksoksi Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa voidaan valita jokin seuraavista:

• 2 kuukautta
  • 14 kuukautta

Säilytysjakso koskee myös konversiodataa.

Kaiken muun tapahtumadatan säilytysajaksi voidaan valita jokin seuraavista:

• 2 kuukautta
  • 14 kuukautta
  • 26 kuukautta (vain 360)
  • 38 kuukautta (vain 360)
  • 50 kuukautta (vain 360).

Lue lisää Analytics 360 ‑datan säilytysvaihtoehdoista.

Kahden kuukauden säilytysjakso koskee asetuksista riippumatta aina ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita.

Jos pidennät säilytysjaksoa, sitä sovelletaan jo keräämääsi dataan.

Suurien ja erittäin suurien mittauskokonaisuuksien säilytysjakso on aina 2 kuukautta.

Huomioithan, että datasäilytysasetus ei vaikuta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi vakiotyyppisiin koontiraportteihin (esimerkiksi ensisijaisiin ja toissijaisiin ulottuvuuksiin), vaikka loisit niissä vertailuja. Datasäilytysasetus vaikuttaa ainoastaan kartoituksiin ja suppiloraportteihin.

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa tämä asetus koskee käyttäjä- ja tapahtumatason dataa. Voit valita näistä vaihtoehdoista:

• 14 kuukautta
  • 26 kuukautta
  • 38 kuukautta
  • 50 kuukautta
  • Ei vanhene automaattisesti.
Jos taas pidennät säilytysaikaa tai määrität säilytysajaksi Ei vanhene automaattisesti, tämä ei vaikuta jo keräämiisi tietoihin. Esimerkiksi data, joka kerättiin, kun asetuksena oli 14 kuukautta, poistetaan joka tapauksessa 14 kuukauden kuluttua keräämisestä, vaikka muuttaisit säilytysajaksi 26 kuukautta.

Huomioithan, että tämä ei vaikuta Google Analyticsin vakiotyyppisiin koontiraportteihin. Tällä asetuksella hallinnoitavaa käyttäjä‑ ja tapahtumadataa tarvitaan vain tiettyjen lisäominaisuuksien yhteydessä, kuten käytettäessä omia segmenttejä raporteissa tai luotaessa epätavallisia omia raportteja.

Säilytysjakson lyhentäminen tai pidentäminen

Kun datan säilytysjakso päättyy, data poistetaan automaattisesti kuukausittain.

Jos lyhennät säilytysjaksoa, kaikki kyseinen data poistetaan seuraavan kuukausittaisen prosessin aikana. Jos esimerkiksi muutat asetuksen 26 kuukaudesta 14 kuukauteen, kaikki yli 14 kuukautta vanha data poistetaan seuraavassa kuukausittaisessa prosessissa.

Jos pidennät Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden datan säilytysjaksoa tai määrität säilytysjaksoksi Ei vanhene automaattisesti, tämä ei vaikuta jo keräämääsi dataan. Esimerkiksi data, joka kerättiin, kun asetuksena oli 14 kuukautta, poistetaan joka tapauksessa 14 kuukauden kuluttua keräämisestä, vaikka muuttaisit säilytysajaksi 26 kuukautta.

Jos pidennät Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden datan säilytysjaksoa, muutos vaikuttaa jo keräämääsi dataan, jota et ole jo poistanut.

Aina kun muokkaat säilytysjaksoa, Analytics odottaa 24 tuntia ennen muutoksen toteuttamista. Tämän 24 tunnin aikana voit peruuttaa muutoksen, eikä sillä ole vaikutusta dataan.

Jos käytät muissa kuin koontiraporteissa (esim. Google Analytics 4:n Kartoitukset-raporteissa) säilytysjaksoa pidempää aikaväliä, ylimenevältä ajalta peräisin oleva data ei näy raporteissa. Jos esimerkiksi säilytysjakso on 14 kuukautta ja valitset aikaväliksi 14 kuukautta + yksi päivä, ylimenevän yhden päivän data ei ole käytettävissä raporteissa.

Kun suuret mittauskokonaisuudet ylittävät tapahtumien keruurajoitukset

Kun tavallisesta mittauskokonaisuudesta tulee suuri tai 360-mittauskokonaisuudesta erittäin suuri, tapahtumatason datan säilytysaika lyhenee automaattisesti kahteen kuukauteen. Tällöin yli kaksi kuukautta vanhaan dataan ei enää pääse ja se poistetaan pysyvästi.

Jos viikoittaisen tapahtumamäärän perusteella näyttää siltä, että raja saavutetaan mittauskokonaisuuden kohdalla, Analytics lähettää kaikille mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvojille varoitussähköpostin. Rajan saavuttamisen jälkeen järjestelmänvalvojat saavat toisen sähköpostin, jossa kerrotaan, että datan säilytysaikaa on lyhennetty.

Ensimmäisen ilmoituksen saatuasi voit vähentää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen lähetettävien laskutettavien tapahtumien määrää. Näin mittauskokonaisuus voi pysyä sitä koskevien rajojen sisällä ja tapahtumatason säilytysaika voi pysyä ennallaan. Jos ilmoitus koskee maksutonta mittauskokonaisuutta, voit myös päivittää 360-versioon, jolla on väljemmät rajoitukset.

Nollaus uuden toiminnan yhteydessä

OTA KÄYTTÖÖN tämä asetus, jos haluat nollata käyttäjän jokaiseen uuteen tapahtumaan liitetyn tunnisteen säilytysjakson (tällöin viimeiseksi voimassaolopäiväksi ja säilytysjaksoksi asetetaan nykyinen aika). Jos esimerkiksi datan säilytysjaksoksi on määritetty 14 kuukautta, mutta käyttäjä aloittaa uuden istunnon joka kuukausi, käyttäjän tunniste päivitetään joka kuukausi, eikä se tällöin koskaan saavuta 14 kuukauden vanhenemisaikaa. Jos käyttäjä ei aloita uutta istuntoa ennen säilytysjakson päättymistä, kyseisen käyttäjän data poistetaan.

Jos et halua nollata käyttäjän tunnisteen säilytysaikaa kyseisen käyttäjän uuden toiminnan perusteella, POISTA KÄYTÖSTÄ tämä asetus. Käyttäjätunnisteeseen liitetty data poistetaan automaattisesti säilytysjakson jälkeen.

Nollaus koskee vain käyttäjätason dataa.

Valintojen määrittäminen

Tarvitset tämän valinnan tekemiseen Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muokkaajan roolin.
  1. Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudet: Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Seurantatiedot > Datan säilyttäminen.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Klikkaa MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Data-asetukset > Datan säilyttäminen.
  2. Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudet: Käyttäjä- ja tapahtumadatan säilyttäminen: Valitse haluamasi säilytysjakso.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Tapahtumadatan säilyttäminen: Valitse haluamasi säilytysjakso.
  3. Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet: Nollaa uuden toiminnan yhteydessä: Laita valitsin päälle tai pois.
    Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet: Nollaa käyttäjädata uuden toiminnan yhteydessä: Laita valitsin päälle tai pois.
  4. Klikkaa Tallenna.

Datan säilyttäminen ja Käyttäjät-mittari

Lisäsimme helmikuussa 2018 Käyttäjät-mittarin moniin lisäraportteihin. Mittari on raporteissa uusi, joten sen koottu data ei ole saatavillamme kaikissa raporteissa kaikkina aikoina. Tämä saattaa vaikuttaa aiempiin raportteihisi niin, että käyttäjien määrä näyttää nollaa mittarin koottua dataa edeltävältä ajalta.

Aloitimme datan koonnin Analytics 360 ‑sivustomittauskokonaisuuksia varten 1.5.2016 ja Analytics-sivustomittauskokonaisuuksia varten 1.9.2016.

Tämä ei vaikuta Yleisön yleiskatsaus ‑raporttiin, jossa on koottua käyttäjädataa paljon pidemmältä ajanjaksolta.