Ställa in konto med extra sekretessfunktioner

I Analytics kan du välja att använda flera sekretessfunktioner. Funktionerna kan implementeras för att öka sekretesskyddet i Analytics ytterligare.

IP-anonymisering

Med funktionen ga('set', 'anonymizeIp', true) i analytics.js-biblioteket kan webbplatsägare begära att alla användares IP-adresser anonymiseras i produkten. Läs mer.

Tillägg för databearbetning

Villkoren för databehandling är tillgängliga för företag som omfattas av den geografiska räckvidden för den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Webbläsartillägget Opt-out

Webbplatsbesökare som inte vill att deras data ska användas av Analytics kan installera webbläsartillägget Analytics Opt-out. Tillägget informerar JavaScript-koden i Analytics (ga.js, analytics.js och dc.js) som körs på webbplatserna om att informationen inte får användas av Analytics. Även om plugin-programmet Analytics Opt-out används hindrar det inte webbplatsägarna från att använda andra verktyg för att mäta webbplatsstatistik.