Inställningar för datadelning

Det finns flera inställningar för datadelning i ditt Analytics-konto. Använd inställningarna för att ange hur du vill dela data med Google som du samlar in via en insamlingsmetod i Analytics (som JavaScript-spårningskoden, mobil-SDK:er och Measurement Protocol). Med de här inställningarna kan du bara anpassa delning av data du samlar in från webbplatser, appar och andra digitala enheter med hjälp av Analytics. Inställningarna gäller inte data om ditt Analytics-konto eller hur kontot används, exempelvis antalet egendomar och vilka extra funktioner som har ställts in. Oavsett vilka inställningar för datadelning du använder kan din Analytics-data även användas i den utsträckning som är nödvändig för att underhålla och skydda Analytics-tjänsten.

Alla Google-representanter som har åtkomst till kontodata, inräknat leverantörer, måste godkänna interna åtkomstpolicyvillkor. Dataåtkomst kräver lämplig autentisering. All åtkomst sker via SSL och loggas för säkerhetskontroll. Representanter kan bara komma åt kunddata på datorer som har godkänts av Google.

Innehåll i artikeln:

Ändra inställningarna för datadelning

Du måste ha rollen som redigerare för att kunna använda den här funktionen.

Du måste ange inställningarna för datadelning när du registrerar ett Google Analytics-konto, men du kan ändra inställningarna när som helst i avsnittet Administratör i kontot.

Så här ändrar du inställningarna för datadelning:

1. Gå till Administratör. Under Konto klickar du på Kontoinformation.
  2. Ändra inställningarna och klicka på Spara.

Information om och fördelar med inställningarna för datadelning

Kontrollera inställningarna i ditt konto och läs igenom informationen i den här artikeln för att avgöra om du ska aktivera eller inaktivera inställningarna. Om alla inställningar är inaktiverade används din Google Analytics-data endast för att tillhandahålla och underhålla Analytics-tjänsten.

Produkter och tjänster från Google

När du aktiverar den här inställningen får Google åtkomst till data och kan analysera den för att tolka onlinebeteenden och trender. Uppgifterna används sedan för att förbättra Googles produkter och tjänster. Informationen kan till exempel användas till att förbättra Google Ads-systemverktygen som du använder för att skapa, hantera och analysera dina annonskampanjer.

All data som samlas in och används av Google under inställningen Googles produkter och tjänster omfattas av dataskyddsvillkoren för personuppgiftsansvariga. Google är en oberoende personuppgiftsansvarig för sådan data enligt GDPR.

Obs! Detta datadelningsalternativ är inte tillgängligt för Analytics-konton med egendomar i branschkategorierna Hälsa och Ekonomi. Du kan se branschkategorin för egendomen genom att välja Administratör > Egendom > Information om egendomen.

Bidrag till modellering och företagsinsikter

Sammanställd data kan komma att användas för att skapa funktioner och dokument som ger dig en bättre bild av utvecklingen i hela din bransch. När du delar data för modellering och företagsinsikter sammanställs den med data från andra webbplatser och appar så att den inte kan användas för att identifiera din organisation, ditt konto eller dina användare.

När du inaktiverar den här inställningen kan data fortfarande flöda mellan Google Analytics och andra produkter från Google som är kopplade till någon av dina kontoegendomar.

Fördelen för dig med att aktivera den här inställningen är att vi kan använda Analytics-data för att skapa bättre verktyg och ge dig tips om din marknadsföring och dina analyser. Med benchmarkingdata kan du se hur det går för dig jämfört med den övriga branschen. Informationen bidrar också till researchanalyser som kan belysa viktiga marknadstrender, till exempel ökningen av mobiltrafiken från år till år.

Teknisk support

Ibland behöver supportansvariga för Analytics åtkomst till ditt konto för att kunna ge service och lösa tekniska problem. När du aktiverar den här inställningen kan de se din data och hjälpa dig att lösa problem. Om du inaktiverar inställningen kanske supportpersonalen inte kan lösa problemen.

Fördelen för dig med att aktivera denna inställning är att Googles supportpersonal får åtkomst till ditt konto för felsökning och kan hjälpa dig att hitta lösningar när du rapporterar fel i ditt konto.

Rekommendationer för ditt företag

När du aktiverar denna inställning får Google åtkomst till data i ditt Google Analytics-konto, bland annat kontoanvändnings- och konfigurationsdata, produktutgifter och användare som är kopplade till ditt Google Analytics-konto.

Fördelen för dig när inställningen är aktiverad är att Google kan använda din kontodata för att hjälpa dig få ut mesta möjliga av Googles produkter samt ge dig insikter, erbjudanden, rekommendationer och optimeringstips för din verksamhet i Google Analytics och andra Google-produkter.

Dataskyddsvillkor för personuppgiftsansvariga

När Google Analytics-kunder aktiverar datadelningsinställningen för Googles produkter och tjänster fungerar Google som personuppgiftsansvarig för den data som delas och används under denna inställning enligt GDPR.

Läs mer om dataskyddsvillkor för personuppgiftsansvariga